Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: Canon 20D Dusseldorf

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Napisałem "może" Nie wiem czy tanio, ale jak tam ostatnio byłem, to jakieś kilka sklepów foto mi w oczy wlazło...
    z Kolonii był mój 300D, kupiony w tamtejszym Foto-Jocker, nomen omen już chyba nieistniejącym, bo strona ich www nie istnieje

ale myślałem, skoro tak pisałeś, że masz konkretne namiary, sklepów sporo u niemiaszków w kazdym mieście...choć do cen sklepów internetowych raczej żadnego porównać nie można

a generalnie to jak widziałem najtaniej jest na Ebay od handlarzy z HK...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adam_Max
    Najlepiej to oczywiście w mniejszych sklepikach poszukać.
    A co do saturna oni mają częste i korzystne promocje na działach fotograficznych kupiłem u nich torbę i trochę innych gadzetów, tam warto jeszcze zajrzeć za sprzetem który jest wycofywany ze sprzedaży, ale oczywiście w tej chwili nie 20 D.
    Ja z doświadczenia belgijskiego widzę, że niezłe jest Makro, ale tylko w zakresie podstawowych modeli (obecnie 350D) często sprzedają jak i u nas z resztą, w cenie "jakby po zdjęciu VAT", ale brutto, jak do tego raz jeszcze VAT się "zdejmie" to już wychodzi całkiem całkiem, 350D za coś 700 euro...

oczywiście o lepszych modelach i obiektywach można zapomnieć...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tytus
    a gdzie w Kolonii jest tanio?
    Zalezy jak "tanio" . Bylem w jednym sklepie, ktory jest tanszy od MediaMarkt i Saturna oraz dodatkowo mozna sie potargowac - to taki fajny, maly sklepik pod sama katedra po jej lewej stronie patrzac od frontu. Nazwy nie pamietam.
    Siostra kupila tam 350D+kit+dod. bateria+100-300+420EX i niezle wytargowala (prawie druga 420EX jej wyszla z targowania ). Ja tam kupilem jak bylem Epsona P-2000 - ok 35 euro taniej niz w MM czy Saturnie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Zalezy jak "tanio" . Bylem w jednym sklepie, ktory jest tanszy od MediaMarkt i Saturna oraz dodatkowo mozna sie potargowac - to taki fajny, maly sklepik pod sama katedra po jej lewej stronie patrzac od frontu. Nazwy nie pamietam.
    Siostra kupila tam 350D+kit+dod. bateria+100-300+420EX i niezle wytargowala (prawie druga 420EX jej wyszla z targowania ). Ja tam kupilem jak bylem Epsona P-2000 - ok 35 euro taniej niz w MM czy Saturnie.
    sprawdzę na poczatku grudnia, choć będę już po własnych zakupach i tak jak zauważyłem nie ma to jak holenderski sklep internetowy i zakupy bez VAT...taniej jest tylko z HK

Bywalec
    Miasto
    Niemcy

Domyślnie

350D za coś 700 euro...
    350D za 700 Euro nie jest zadna sensacja - z 18-55 w MM kosztuje kolo 850 Euro, w malym sklepie mozesz jeszcze wytargowac kolo 50 Euro.

Zeby wejsc do makro potrzebujesz specjalnej karty (musisz miec dzialalnosc), ceny w makro sa podane bez MwSt., musisz doliczyc 16% - ktore mozesz odbic, ale trzeba je zostawic w kasie w makro.

Jeszcze mozesz sprawdzic www.mediaonline.de - wysylkowy MM. W tej chwili maja 20D z 18-55 za 1271,00 + 9,90; z 17-85 is usm za 1646,00 + 9,90.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RadiB
    350D za 700 Euro nie jest zadna sensacja - z 18-55 w MM kosztuje kolo 850 Euro, w malym sklepie mozesz jeszcze wytargowac kolo 50 Euro.

Zeby wejsc do makro potrzebujesz specjalnej karty (musisz miec dzialalnosc), ceny w makro sa podane bez MwSt., musisz doliczyc 16% - ktore mozesz odbic, ale trzeba je zostawic w kasie w makro.

Jeszcze mozesz sprawdzic www.mediaonline.de - wysylkowy MM. W tej chwili maja 20D z 18-55 za 1271,00 + 9,90; z 17-85 is usm za 1646,00 + 9,90.
    Kartę do makro mam, podaktu z zasady nie płacę a 20D kupuję w Holandii i będzie mnie kosztować 920 euro + szkła

Coś już napisał

Domyślnie

Kartę do makro mam, podaktu z zasady nie płacę a 20D kupuję w Holandii i będzie mnie kosztować 920 euro + szkła
    W Holandii to znalazłem fajny sklepik w miasteczku Venlo (blisko granicy z Niemcami)

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Przepraszam, ale które ceny zrównają się z którymi? Niemieckie z naszymi, czy nasze z niemieckimi? i Dlaczego?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nasze z niemieckimi z powodu coraz wiekszej konkurencji na rynku elektroniki. Z optyka pewnie bedzie gorzej

Uzależniony Awatar asterix
    Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

lekki offtop a czy karta polskiego makro pozwoli na zakupy w makro poza granicami naszego kraju ?
    Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów