Strona 6 z 30 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 300

Wątek: Jaki czytnik kart CF ??

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

SWIMMER
    mam używam od kilku lat i jestem zadowolony foty przerzuca zadowalająco szybko

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Potrzebowałem czytnik do laptopa więc kupiłem taki za 30 zł. Fajny, mały, srebrny - wypolerowany tak że może służyć za lusterko tyle że Kartę 16 GB UDMA sandiska (60mb/s) zrzucał ponad godzinę.
    Wypróbowałem inny, większy i brzydszy za 50 zł - czas zrzutu się skrócił do 40 minut.
    Postanowiłem skończyć z półśrodkami - kupiłem czytnik sandiska - 16 GB zrzuca w 15-16 minut.

Jak komuś zależy na czasie nie opłaca się kupować byle czego za małe pieniądze.
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Najlepiej żeby czytnik był markowy i szybki. Ja polecam SanDisk-a ( można zakupić w zestawie z szybką kartą ).
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Domyślnie

Ja kupiłem ostatnio czytnik Kingstona, taki:
    http://www.ram.net.pl/product_info.p...ducts_id=15092

czaiłem się co prawda na Sandiska, ale wydał mi się w końcu za drogi, z kolei miałem dość chińszczyzny (raz przez nią straciłem zdjęcia bo windows musiał odświeżać katalog a ja wypiąłem czytnik i szlag trafił fotki , pisałem o tym wcześniej w tym wątku)

Ten kingston wydaje sie być ok. Teraz mam pytanie - jakim (darmowym) programem testujecie szybkość kart? Mam kilka różnych sandisków i z ciekawości bym je posprawdzał.
    Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie. Ansel Adams

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

HD Tach.
    Wrzuć wyniki, ciekaw jestem.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Dopiero zaczyna
    Miasto
    UK

Domyślnie

Czy moglibyście polecić jakiś dobry czytnik do zamontowania w komputerze?

Póki co mam tani, prosty wielofunkcyjny czytnik - sprawdzał się do czasu. Jak przeszedłem na CF, w dodatku jeszcze czasem nagram jakiś film, to okazał się za wolny dla mnie. Po zmierzeniu okazało się że uzyskiwał niezależnie od karty transfer rzędu 2,5 MB/s. Także chciałbym kupić coś szybszego, najlepiej jeszcze jak by miał możliwość odłączania niepotrzebnych portów
    Canon 7D, T17-50 f2,8EF 50 mm f/1.8 II, EF 70-200 F/4 L, 430 EXII

Początki nałogu Awatar retter
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mondragor Zobacz posta
    najlepiej jeszcze jak by miał możliwość odłączania niepotrzebnych portów
    W systemie odłanczasz, prawie każdy port. By był kabalek na każdy slot to się nie spotkałem.

Mam "ICY BOX" działą od początku, ma niepotrzebne bajery lampki sloty odłaczyłem.

Bywalec Awatar bernard78
    Miasto
    Łask

Domyślnie

ja mam ten:

http://www.sandisk.pl/products/reade...-usb-20-reader

jestem bardzo zadowolony
    Canon 7D mk II + TAMRON 17-50 2.8 VC + C24-105 4 L IS + C70-200 2.8LIS + SIGMA 100-300/4 DG + SIGMA 50/1.4 EX DG + 50/1.8II + SIGMA x1.4 APO + Manfrotto 055XPROB + Manfrotto 804RC2
    SZUKAJKA Canon-Board

Dopiero zaczyna

Domyślnie

a ja polecam czytniki modecom'a, mam wewnetrzny do pc i zewnetrzny, przestrzegam natomiast przed czytnikami za 7zł, takiego wewnetrznego z plastiku miekkiego jak maslo nie uda sie nikomu zamontowac tak by to mialo sens

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Od ponad roku używam Lexara Professional - tani nie jest, ale moim zdaniem wart swojej ceny.
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Strona 6 z 30 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów