Strona 28 z 30 PierwszyPierwszy ... 182627282930 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 271 do 280 z 300

Wątek: Jaki czytnik kart CF ??

Coś już napisał

Domyślnie Odp: Jaki czytnik kart CF ??

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Jakie 60cm, coś nie tak, bo ja mam kabel o dł.26cm tylko. No mam ten przedłużacz, solidny jest, ale zastanawiam sie czy przy tak długim przedłużaczu transfer nie ucierpi.
    Ja kupiłem Transcend i kabel ma niecałe 40cm. Hmm były by 3 rózne wersje ?:>

To jest całkiem niezłe rozwiazanie do laptopa, tylko ja wykorzystuję ExpressCard jako rozszerzenie na dwa porty USB 3.0.
    Takie rozwiązanie daje większe możliwości np podłączenie pena USB3.0 czy dysku zewnętrznego 2,5 ".
    i ja podobnie wykorzystuję ExpressCard 54 na 2x USB 3.0 > dysk zewnętrzny na USB 3.0 śmiga aż miło (używam 3,5 calowego Verbatima).
    Lubie Canon-a, lubię Nikon-a, fajny jest Lightroom i CaptureOne
    Flickr Facebook

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez christoo Zobacz posta
    Ja kupiłem Transcend i kabel ma niecałe 40cm. Hmm były by 3 rózne wersje ?:>
    Są różne długości kabli, ale czytnik zawsze taki sam
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Początki nałogu

Są różne długości kabli, ale czytnik zawsze taki sam
    z tego wynika, że każdy z nas trafił na inną długość kabla co jest troszke ciekawe, ale to w niczym nie przeszkadza bo czytnik spełnia swoje zadanie na maxa. Pozdrówki

Pełne uzależnienie

Dokładnie tak, a długość kabla w sumie nie ma znaczenia przy użytkowaniu tego czytnika. Ja korzystam z niego przy PC i laptopie i zawsze jest pod ręką
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Bywalec
    Miasto
    Pszczyna

A ja mam pytanie do kolegów czy ktoś może spotkał się z czytnikiem zewnętrznym do CF ale nie na USB tylko esata. Kożystałem z takiego rozwiązania z dyskiem zewnętrznym i sprawdza się świetnie jesli chodzi o prędkość przesyłu.

--- Kolejny post ---

A ja mam pytanie do kolegów czy ktoś może spotkał się z czytnikiem zewnętrznym do CF ale nie na USB tylko esata. Kożystałem z takiego rozwiązania z dyskiem zewnętrznym i sprawdza się świetnie jesli chodzi o prędkość przesyłu.

Początki nałogu

takie czytniki robi np. firma delock na esata prosze bardzo link Delock > Produkte > Card Reader > 91689. Wcale nie są szybsze od tych na usb 3.0. Obsługują tylko karty cf do 32 GB taki widziałem i nawet jest na allegro. Cena ponad 3 razy tyle co czytnik transcend na usb 3.0. Gra nie warta wogóle świeczki pod żadnym względem. Jak masz port usb 3.0 to nie ma co wymyślać nawet takich rozwiązań.
    Najważniejsza sprawa to trzeba mieć karty, które osiągają wysokie transfery bo sam czytnik nic nam w tej sytuacji nie da. Kup czytnik transcend na usb 3.0 i ciesz sie pełnym transferem oferowanej karty.
    Czytnik zgrabny, sprawdzony i odczytuje kilka formatów a nie jeden. Z czystym sumieniem mogę Ci go polecić. Pozdrówki
    Ostatnio edytowane przez pawelo1 ; 05-01-2013 o 23:49

Bywalec
    Miasto
    Pszczyna

Dzieki, własnie nie umialem tego znaleźć. Ale faktycznie trzeba się zastanowić albo zacisnąć zęby bo niestety ale brak USB 3.0 w moim lapku, a tego szybko nie przskoczę.

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

może na pATA? CF ma takie same piny co pATA
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Bywalec
    Miasto
    Pszczyna

Kolego pawelo1, niestety nie posiadam USB 3.0 . Może wart dokupić do laptopa kartę express card z dwoma wyjściami USb 3.0 i czytnik o jakim Pisałeś. Wyczytałem że express card obsługuje do 250 mb, a moje karty to Sandisk Extreme CF 16 i Pretec CF 16GB 567x PCF516G, czy może nie zapszątać sobie głowy takimi różnicami. Jakoś nie mam zdolności
    do oceniania testów i prędkości.

Strona 28 z 30 PierwszyPierwszy ... 182627282930 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów