Dokładnie tak, a długość kabla w sumie nie ma znaczenia przy użytkowaniu tego czytnika. Ja korzystam z niego przy PC i laptopie i zawsze jest pod ręką![]()
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
A ja mam pytanie do kolegów czy ktoś może spotkał się z czytnikiem zewnętrznym do CF ale nie na USB tylko esata. Kożystałem z takiego rozwiązania z dyskiem zewnętrznym i sprawdza się świetnie jesli chodzi o prędkość przesyłu.
--- Kolejny post ---
A ja mam pytanie do kolegów czy ktoś może spotkał się z czytnikiem zewnętrznym do CF ale nie na USB tylko esata. Kożystałem z takiego rozwiązania z dyskiem zewnętrznym i sprawdza się świetnie jesli chodzi o prędkość przesyłu.
takie czytniki robi np. firma delock na esata prosze bardzo link Delock > Produkte > Card Reader > 91689. Wcale nie są szybsze od tych na usb 3.0. Obsługują tylko karty cf do 32 GB taki widziałem i nawet jest na allegro. Cena ponad 3 razy tyle co czytnik transcend na usb 3.0. Gra nie warta wogóle świeczki pod żadnym względem. Jak masz port usb 3.0 to nie ma co wymyślać nawet takich rozwiązań.
Najważniejsza sprawa to trzeba mieć karty, które osiągają wysokie transfery bo sam czytnik nic nam w tej sytuacji nie da. Kup czytnik transcend na usb 3.0 i ciesz sie pełnym transferem oferowanej karty.
Czytnik zgrabny, sprawdzony i odczytuje kilka formatów a nie jeden. Z czystym sumieniem mogę Ci go polecić. Pozdrówki
Ostatnio edytowane przez pawelo1 ; 05-01-2013 o 23:49
Dzieki, własnie nie umialem tego znaleźć. Ale faktycznie trzeba się zastanowić albo zacisnąć zęby bo niestety ale brak USB 3.0 w moim lapku, a tego szybko nie przskoczę.
może na pATA? CF ma takie same piny co pATA![]()
Kolego pawelo1, niestety nie posiadam USB 3.0 . Może wart dokupić do laptopa kartę express card z dwoma wyjściami USb 3.0 i czytnik o jakim Pisałeś. Wyczytałem że express card obsługuje do 250 mb, a moje karty to Sandisk Extreme CF 16 i Pretec CF 16GB 567x PCF516G, czy może nie zapszątać sobie głowy takimi różnicami. Jakoś nie mam zdolności
do oceniania testów i prędkości.