Pokaż wyniki od 1 do 10 z 300

Wątek: Jaki czytnik kart CF ??

Widok wątkowy

Początki nałogu

Domyślnie Odp: Jaki czytnik kart CF ??

Cytat Zamieszczone przez mxw Zobacz posta
    ależ kolego, to nie ja stwierdziłem, że wtyczka jest niestandardowa.
    poza tym wątek - każdy może mieć inne ustawienia - ma tylko 6 stron.
    ja nie o wtyczce pisałem tylko ogólnie żebyś wszystkie moje posty na temat tego czytnika przeczytał bo tam o tym wszystko było napisane. Przepisywać tego samego nie było sensu i zaśmiecać o to chodziło. Ja mam 22 strony wątku czyli standardowe ustawienia wyświetlania nic nie zmieniałem. Co do przedłużacza am-af na usb 3.0 nie ma wpływu na transfer do 2m. i też o tym pisałem w którymś poście. Sprawdzałem osobiście z przedłużaczem i bez niego i są te same transfery. Gdyby było inaczej nie wspominałbym i nie polecał bo w ten sposób nie postępuje bez sprawdzenia na własnej skórze. Takiego przedłużacza o takiej długości nie dostaniesz bo jak sama nazwa wskazuje to jest przedłużacz, więc swoją długość musi mieć bo by nim nie był. Jedynie kabel micro usb 3.0 z wtykiem usb typu A najmniejszy jaki widziałem to dł. około 1m. Po to robią takie długości przedłużacze, że można je spokojnie stosować bez obaw, a tym bardziej taki 1,8 m. Kabel jest umieszczony za czytnikiem we wnęce w blistrze. O kablu wraz ze złączem 6 cm, który jest w czytniku modecom to najlepiej go podłączyć do notebooka bo jest łatwy dostęp do portu i też o tym wspominałem. Dla desktopa już w tym wypadku przedłużacz jest wskazany. Nie każdy posiada notebooka czy inny sprzęt mobilny na którym obrabia fotki i może taki czytnik podłączyć. Delock na usb 3.0 też jest i nie ma wogóle kabla tylko samo otwierane na bok złącze, więc tym bardziej do niego jest wskazany przedłużacz. Ja polecam tego transcenda z całego serca. Będę miał karte szybszą niż 60 MB/s to przetestuje i jestem pewien że wyciśnie z niej wszystkie soki jak do tej pory.
    Ostatnio edytowane przez pawelo1 ; 08-09-2012 o 22:23

Uprawnienia umieszczania postów