Strona 21 z 30 PierwszyPierwszy ... 111920212223 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 300

Wątek: Jaki czytnik kart CF ??

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Jaki czytnik kart CF ??

No i dostałem wreszcie swoje zamowienie z ram.net. Trwało to około tygodnia ale odebrałem w paczkomacie i jest OK. Przyszedł czytnik Transcend i przedłużacz 1,8m Gembrid. wszystko za rozsądne pieniądze - razem z wysyłką 78zł Zapomnieli tylko dać dowodu zakupu i nie wiem co w związku z tym z gwarancją ?
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    No i dostałem wreszcie swoje zamowienie z ram.net. Trwało to około tygodnia ale odebrałem w paczkomacie i jest OK. Przyszedł czytnik Transcend i przedłużacz 1,8m Gembrid. wszystko za rozsądne pieniądze - razem z wysyłką 78zł Zapomnieli tylko dać dowodu zakupu i nie wiem co w związku z tym z gwarancją ?
    napisz do nich maila, żeby Ci podesłali dowód zakupu pocztą bądź mailem to sobie sam wydrukujesz. Jak wyślesz mailem wiadomość to będziesz miał potwierdzenie że wysłałeś, a dzwoniąc różnie może być. Dowód zakupu mają prawo dać bo to jest podstawa sprzedaży, a bez tego lipa w razie gwarancji.
    Ostatnio edytowane przez pawelo1 ; 05-09-2012 o 12:36

Coś już napisał Awatar matijaz
    Miasto
    Wrocław/Bad Wimpfen

I jak ten Transcend? Mocno plastikowy? Podziel się wrażeniami. Szukam czegoś solidnego, z dobrze zrobionymi prowadnicami do kart CF, które w tanich czytnikach się po paru tygodniach użytkowania wyłamują. Przerabiałem już tego pare modeli, w tej chwili mam jakieś stare Hamy i Modecom CR-202 - zalety: mały, tani; - wady: słabo wykonany.
    Nie wiedziałem że tylu idiotów jest na świecie, dopóki nie skorzystałem z internetu.
    Stanisław Lem

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez matijaz Zobacz posta
    I jak ten Transcend? Mocno plastikowy? Podziel się wrażeniami. Szukam czegoś solidnego, z dobrze zrobionymi prowadnicami do kart CF, które w tanich czytnikach się po paru tygodniach użytkowania wyłamują. Przerabiałem już tego pare modeli, w tej chwili mam jakieś stare Hamy i Modecom CR-202 - zalety: mały, tani; - wady: słabo wykonany.
    nie wiem czy czytałeś te wszystkie posty, które pisałem. Posiadam ten czytnik transcend od 20 lipca i użytkuje prawie codziennie i z czystym sumieniem polecam. Czytnik sprawuje się dobrze. Transfery są bardzo dobre zależy oczywiście jak szybkie masz karty. Wykonanie czytnika bardzo dobre, mały przez co zgrabny. Obudowa nic nie skrzypi jest zwarta. Piny się trzymają. Mam też stary czytnik hama na usb 2.0 z przed 7 lat i do dzisiaj chodzi, a piny całe i nigdy mi się pinów nie udało wyłamać a też jest prowadzenie karty w nim. Trzeba równolegle wsuwać karte i nigdy nic się z pinami nie stanie. W slocie są prowadnice na wycięcia w karcie. Kabel jest odczepiany długości 60 cm ze złączem po stronie czytnika na micro usb, a usb 3.0 do kompa. Czytnik jest oparty na chipie genesys logic gl 3220, które są używane w markowych czytnikach. Jest jeszcze modecom i delock na usb 3.0, które oparte są na tym samym chipie więc transfer będzie ten sam. Z tym że modecom jest od transcend szerszy. Ja wybrałem transcend bo jest od niego zgrabniejszy. Pozdro
    Ostatnio edytowane przez pawelo1 ; 05-09-2012 o 13:41

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Ja zamówiłem Modecom'a w EuroAGD Dobra promocja nie jest zła

Początki nałogu

Smile Odp: Jaki czytnik kart CF ??

Cytat Zamieszczone przez gadget_zary Zobacz posta
    Ja zamówiłem Modecom'a w EuroAGD Dobra promocja nie jest zła
    no akurat ta promocja w euroagd jest prawdziwą promocją, żeby wszystkie takie były. Najlepiej body i obiektywy o połowe:grin:. Pomarzyć zawsze można ehhhh
    Ostatnio edytowane przez pawelo1 ; 05-09-2012 o 14:39

Pełne uzależnienie

Czytnik Transcend jest porządnie wykonany i nie ma sie do czego przyczepić. Jedyny mankament, to za krótki kabel
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Czytnik Transcend jest porządnie wykonany i nie ma sie do czego przyczepić. Jedyny mankament, to za krótki kabel
    eeee 60 cm to nie jest krótki kabel. Kabel jest wystarczający, żeby podłączyć do kompa, a większość obudów ma złącza na przodzie i problemu z tym nie ma. Bolek02 nie masz co narzekać bo masz przedłużacz ten sam co ja zresztą, więc looz. Czytnik modecom ma wbudowany w sobie kabel długości 6 cm i tam może być problem jak ktoś nie ma przedłużacza. Dlatego najlepiej go zakupić od razu i o tym pisałem cały czas. Pozdro

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Czytniki modcoma są na prawdę niezłe, transfery na poziomie 20-30 MB/s to standard (CF Extreme III i IV), cena około 25 zł. Mają tylko jedną, jedyną wadę. Mają płytko ułożone gniazdo CF i złe włożenie karty może zakończyć się wygięciem pinów. Można je wyprostować, ale później zakończy się to wreszcie ułamaniem. W ciągu 1,5 roku załatwiłem tak dwa czytniki.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez pawelo1 Zobacz posta
    eeee 60 cm to nie jest krótki kabel. Kabel jest wystarczający, żeby podłączyć do kompa, a większość obudów ma złącza na przodzie i problemu z tym nie ma. Bolek02 nie masz co narzekać bo masz przedłużacz ten sam co ja zresztą, więc looz. Czytnik modecom ma wbudowany w sobie kabel długości 6 cm i tam może być problem jak ktoś nie ma przedłużacza. Dlatego najlepiej go zakupić od razu i o tym pisałem cały czas. Pozdro
    Jakie 60cm, coś nie tak, bo ja mam kabel o dł.26cm tylko. No mam ten przedłużacz, solidny jest, ale zastanawiam sie czy przy tak długim przedłużaczu transfer nie ucierpi.

Strona 21 z 30 PierwszyPierwszy ... 111920212223 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów