Pokaż wyniki od 1 do 10 z 300

Wątek: Jaki czytnik kart CF ??

Widok wątkowy

Początki nałogu

Domyślnie Odp: Jaki czytnik kart CF ??

Cytat Zamieszczone przez matijaz Zobacz posta
    I jak ten Transcend? Mocno plastikowy? Podziel się wrażeniami. Szukam czegoś solidnego, z dobrze zrobionymi prowadnicami do kart CF, które w tanich czytnikach się po paru tygodniach użytkowania wyłamują. Przerabiałem już tego pare modeli, w tej chwili mam jakieś stare Hamy i Modecom CR-202 - zalety: mały, tani; - wady: słabo wykonany.
    nie wiem czy czytałeś te wszystkie posty, które pisałem. Posiadam ten czytnik transcend od 20 lipca i użytkuje prawie codziennie i z czystym sumieniem polecam. Czytnik sprawuje się dobrze. Transfery są bardzo dobre zależy oczywiście jak szybkie masz karty. Wykonanie czytnika bardzo dobre, mały przez co zgrabny. Obudowa nic nie skrzypi jest zwarta. Piny się trzymają. Mam też stary czytnik hama na usb 2.0 z przed 7 lat i do dzisiaj chodzi, a piny całe i nigdy mi się pinów nie udało wyłamać a też jest prowadzenie karty w nim. Trzeba równolegle wsuwać karte i nigdy nic się z pinami nie stanie. W slocie są prowadnice na wycięcia w karcie. Kabel jest odczepiany długości 60 cm ze złączem po stronie czytnika na micro usb, a usb 3.0 do kompa. Czytnik jest oparty na chipie genesys logic gl 3220, które są używane w markowych czytnikach. Jest jeszcze modecom i delock na usb 3.0, które oparte są na tym samym chipie więc transfer będzie ten sam. Z tym że modecom jest od transcend szerszy. Ja wybrałem transcend bo jest od niego zgrabniejszy. Pozdro
    Ostatnio edytowane przez pawelo1 ; 05-09-2012 o 13:41

Uprawnienia umieszczania postów