bo to wszystko zależy na jakim chipie jest zbudowany. Lexar odczytuje tylko karty sd i cf więc raczej nie warto jak ktoś ma różne karty w domu to musi mieć 2 czytniki do tego. A tak lepiej mieć jeden sprawdzony z dużą ilościa typów kart jak te które ja podałem wyżej. Ten czytnik co podałem modecom jest zbudowany na chipie genesys logic gl3220. Układy tego producenta uważane są za najszybsze i najbardziej kompatybilne na rynku.
Stosowane tylko w wybranych, markowych czytnikach. Tutaj jest link https://www.hurt.com.pl/czytnik-mode...3-0,p9973.html do sklepu i testy własne tego czytnika na karcie sandisk cf 8gb extreme 60 MB/s i SD 45/45 MB/s. Moim zdaniem warto i nad nim się zastanawiam jak i tym delock z racji że czytają własnie wszystkie popularne jak i mniej popularne karty. Transfer usb 3.0 teoretycznie dochodzić powinien do 500 MB/s ale nie ma takich kart i nigdy to się nie sprawdza zresztą, wiec z tej karty co sklep testował wycisnęło wszystkie soki w odczycie a nawet 7 MB więcej.
Robert Dy a masz może tą karte sandisk cf 8 gb 60 MB/s żeby można było porównać czy ten twój kingston też tyle wyciągnie co modecom. Bo być może ma ten sam chipset co modecom, wtedy podałbyś wynik jak przetestujesz.
Dzięki z góry