Strona 27 z 30 PierwszyPierwszy ... 172526272829 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 300

Wątek: Jaki czytnik kart CF ??

Coś już napisał
    Miasto
    Sieć

Domyślnie Odp: Jaki czytnik kart CF ??

Cytat Zamieszczone przez mxw Zobacz posta
    natomiast przed zakupem trzeba zwrócić uwagę na wtyczkę - standardowa podwójna wtyczka USB 3.0 na płycie głównej - ale nie wszystkie płyty ją mają, np. mój domowy PC ma USB 3.0 tylko w normalnym "zewnętrznym" gnieździe z tyłu obudowy.
    Są ciekawe czytniki firmy Koutech, tyle że trzeba kupować za granicą ponieważ w PL nie ma dystrybutora ich produktów. A przynajmniej ja takowego nie znalazłem.
    Kilka z nich ma właśnie wyprowadzony kabel na śledziu i można bez problemu skorzystać z gniazda USB 3.0 z tyłu.
    Test Card Reader Comparison: USB 2.0 vs USB 3.0 - Puget Custom Computers czytnika tej firmy w porównaniu z zewnętrznym Lexarem i zwykłym czytnikiem na USB 2.0
    Test wykonany na szybkiej pamięci 600x więc ładnie widać różnice między USB 2.0 a 3.0

Specyfikacja czytnika RCM330 3.5" z kabelkami na zewnątrz Welcome to Koutech System Inc.
    Specyfikacja czytnika FPM530 5.25" z kabelkami na zewnątrz Welcome to Koutech System Inc. Na tego sam bym się skusił, gdyby był łatwo dostępny w PL.
    + kilka innych różniących się obsługiwanymi pamięciami Welcome to Koutech System Inc.

I na koniec strona z testami zewnętrznych czytników USB 3.0 USB 3.0 Reader Reviews
    12 czytników, jest miedzy innymi Transcend, Lexar, Kingston
    Z tego co widzę, każdy z nich robi z USB 3.0 to co trzeba, czyli odczytuje i zapisuje na maxa. Różnice są bardzo niewielkie. Może jak pojawią się jeszcze szybsze karty, to różnicę będą większe.
    Moim zdaniem póki co, kwestią wyboru jest wygoda użytkowania, wytrzymałość i cena.
    Ostatnio edytowane przez Pio35 ; 29-11-2012 o 23:18
    550D, EFS 18-55 II, EF 85/1.8 USM, Sonnar 3.5/135, Flektogon 2.8/20, Vario-Sonnar 4/80-200

Bywalec Awatar Zybi_S
    Miasto
    Bydgoszcz

Witam

tak, Transcend TS-RDF8K za około 50,- zł.

co ciekawe, na stronie producenta znalazłem nowy firmware dla tego czytnika.
    chmmm, aktualizować?
    Przed chwilą zaktualizowałem oprogramowanie w czytniku.
    Przed aktualizacją była wersja TS10, nowe to TS17.

Nie wiem co się zmieniło. Może dodano obsługę nowych kart ??
    Nie sprawdziłem też czy ewentualnie są jakieś różnice w transferze.
    Na oko transfer jest taki sam, lub bardzo podobny.
    W PC mam tylko porty USB 2.0 .

Po podłączeniu czytnika do portu USB ( w moim przypadku USB 2.0) uruchamiamy plik FWUpgradeTool.exe.
    W oknie program pojawi się informacja jaką mamy aktualnie wersję oprogramowania w czytniku, i jaką możemy
    wgrać - plik z wersją jest w katalogu Config.
    Wymianę na nowy firmware musimy potwierdzić - nie nastąpi ona automatycznie po uruchomieniu programu.

Pozdrawiam

Początki nałogu Awatar kurczeblade
    Miasto
    Wrocław

ja mam z rossmana za 15zł w promocji, marki rossman, czytnik uniwersalny i działa mi dwa lata ! :-)

POLECAM !

Pełne uzależnienie

Może napisze ktoś z posiadaczy Transcend TS-RDF8K co dake ten nowy soft TS17.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez Pio35 Zobacz posta
    Są ciekawe czytniki firmy Koutech, tyle że trzeba kupować za granicą ponieważ w PL nie ma dystrybutora ich produktów. A przynajmniej ja takowego nie znalazłem. (....)
    wow, widzę odrobiłeś zadanie domowe, dzięki za informacje, jak jakiś uda się w PL nabyć, to dam znać.

Cytat Zamieszczone przez Zybi_S Zobacz posta
    Przed chwilą zaktualizowałem oprogramowanie w czytniku.
    Przed aktualizacją była wersja TS10, nowe to TS17.
    dzięki za szczegółowy opis, także przed chwilą zaktualizowałem swój czytnik - co ciekaw miałem software TS08.

Cytat Zamieszczone przez kurczeblade Zobacz posta
    ja mam z rossmana za 15zł w promocji, marki rossman, czytnik uniwersalny i działa mi dwa lata ! :-)
    gratulujemy. :cool:
    mam czytnik hamy, który działa już z 10 lat.
    co prawda nie widzi SDHC, o SDXC też nigdy nie słyszał, pewnie UDMA go powali, ale 10 lat już działa. :wink:

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Może napisze ktoś z posiadaczy Transcend TS-RDF8K co dake ten nowy soft TS17.
    a skąd my mamy wiedzieć? :grin:
    na stronie producenta nic nie napisali, w pakiecie też nie ma opisu. pewnie poprawili jakieś bugi albo współpracę z nowszymi kartami. w każdym razie po aktualizacji czytnik nadal działa, więc chyba problemu nie ma.
    pozdro.,
    m.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    UK

Jako że aktualnie mam już płytę główną z obsługą usb3.0 stwierdziłem że czas na zmianę czytnika notabene który od samego początku kiepsko się sprawdzał. Ma być wewnętrzny, na USB3.0 i dodatkowo ma posiadać port USB3.0
    Kolega Pio35 już wspomniał o :
    3.5" Akasa USB 3.0 SuperSpeed (AK-ICR-14) Wszystko fajnie, gdyby nie 2 na 2 niepochlebne opinie na angielskim Amazonie o zginających się pinach i zawieszaniu się...

Pozostało szukać dalej coś solidniejszego
    Icy Box IB-865 praktyczna taka sama funkcjonalność jak wyżej, dopóki co pochlebne opinie
    Cena jednak taka sama i wygląd taki sam, dający podejrzewać że to może być podobna jakość jak powyżej

kolejny znaleziony to SILVERSTONE SST-FP37
    na amazonie w uk 10 funtów droższy od powyższych
    ale znowu opinie na newegg.com nie napawają optymizmem ...

I bądź tu mądry i pisz wiersze
    Canon 7D, T17-50 f2,8EF 50 mm f/1.8 II, EF 70-200 F/4 L, 430 EXII

Pełne uzależnienie

a skąd my mamy wiedzieć? :grin:
    na stronie producenta nic nie napisali, w pakiecie też nie ma opisu. pewnie poprawili jakieś bugi albo współpracę z nowszymi kartami. w każdym razie po aktualizacji czytnik nadal działa, więc chyba problemu nie ma.
    No to fajnie, że po aktualizacji działa, tylko po co aktualizować skoro nie wiadomo co to daje?
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Uzależniony

mój czytnik kosztował jakieś 10 zł, CF widzi, zrzuca szybko a innych kart nie używam

Początki nałogu Awatar djcargo
    Miasto
    Łódź

Czy ktoś z Was używa może czytnika kart SD ze złączem ExpressCard? Wypatrzyłem coś takiego:

Fotopolis.pl: Transcend RDF1 - czytnik na ExpressCard

Cena jest zachęcająca i kuszą transferami do 100 Mb/s. Mi wystarczy 45 Mb/s bo taką mam kartę, a niestety mój czytnik Modecom'a
    wyciąga ledwie 18 Mb/s (USB 2.0).
    Regulamin pkt 8.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez djcargo Zobacz posta
    Czy ktoś z Was używa może czytnika kart SD ze złączem ExpressCard? Wypatrzyłem coś takiego:

Fotopolis.pl: Transcend RDF1 - czytnik na ExpressCard

Cena jest zachęcająca i kuszą transferami do 100 Mb/s. Mi wystarczy 45 Mb/s bo taką mam kartę, a niestety mój czytnik Modecom'a
    wyciąga ledwie 18 Mb/s (USB 2.0).
    To jest całkiem niezłe rozwiazanie do laptopa, tylko ja wykorzystuję ExpressCard jako rozszerzenie na dwa porty USB 3.0.
    Takie rozwiązanie daje większe możliwości np podłączenie pena USB3.0 czy dysku zewnętrznego 2,5 ".

Strona 27 z 30 PierwszyPierwszy ... 172526272829 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów