Pokaż wyniki od 221 do 230 z 300

Wątek: Jaki czytnik kart CF ??

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: Jaki czytnik kart CF ??

Cytat Zamieszczone przez pawelo1 Zobacz posta
    Tak większe jest gniazdo micro B od mini B, ale standard usb 3.0 jest już dawno przyjęty i producenci muszą go wprowadzić chcąc czy nie chcąc do aparatów. Tak jak jest to uczynione w tabletach
    które tablety mają usb 3.0?

No zamów tego transcenda i ciekawe jakiej dł. będziesz miał kabel, a z czytnika będziesz napewno zadowolony.
    już kupiłem - był w hurtowni, cena 51,00 zł brutto.

przede wszystkim nikt nie powiedział, jakie to jest maleństwo.
    a kabelek ma długość dokładnie 60 cm - i oczywiście jest to standard micro usb 3.0.

MXW a posiadasz karte o większym transferze niż 60 MB/s to wtedy warto test zrobić ile wyciągnie fabryka.
    teraz nie mam żadnej karty przy sobie - na razie podłączyłem i ładnie świeci na niebiesko - i to wszystko. testy i fotki zrobię wieczorkiem dziś lub jutro, jak dotrę do jakichś kart i moich czytników. dla mnie wystarczy, że będzie szybszy od tego, co miałem, a z kart - na razie nie mam niestety żadnej karty szybszej niż chyba 30 MB/s. ale też planuję zakup. coś polecacie?

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    mxw przedstawileś to bardzo obrazowo i wszystko co piszesz to prawda, tylko nie ma takich kabli w sklepach
    oj, są są - trzeba szukać zwykłych kabli micro usb 3.0 - kol. pawelo już dał ci linki do allegro - a w każdym sklepie dla idiotów czy saturnie też powinny być (były, wczoraj widziałem w saturnie, made by hama), tyle tylko, że są tylko metrowe lub dłuższe, np.:
    Kabel USB 3.0 typu A/B-micro 1m - Komputronik RTV AGD Notebooki, komputery i elektronika

a ja chcę krótszy.

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Mnie też się wydaje, że długość kabla ma znaczenie i dłuższy powoduje obniżenie parametrów czytnika.
    wiesz co, to jest jednak transmisja cyfrowa - więc wpływ jest minimalny, po prostu do pewnego poziomu błędów (lub długości kabla) będzie to działać, a od pewnego przestanie (kody korekcyjne nie dadzą rady) - tu nie ma szumów czy strat, a jedynie poziom akceptowalny (100% poprawnej transmisji) lub nie, więc różnice wydajnościowe mogą oczywiście być, ale nie będą wielkie. IMHO większy wpływ może mieć liczba złączy po drodze, bo wtyk typu A usb 3.0 wg mnie nie jest idealną konstrukcją i potrafi gubić łączność na niektórych stykach (np. przy ruszaniu wtyczką), więc lepiej unikać przedłużaczy.
    Ostatnio edytowane przez mxw ; 10-09-2012 o 15:06
    pozdro.,
    m.

Uprawnienia umieszczania postów