które tablety mają usb 3.0?
już kupiłem - był w hurtowni, cena 51,00 zł brutto.
przede wszystkim nikt nie powiedział, jakie to jest maleństwo.
a kabelek ma długość dokładnie 60 cm - i oczywiście jest to standard micro usb 3.0.
teraz nie mam żadnej karty przy sobie - na razie podłączyłem i ładnie świeci na niebiesko - i to wszystko. testy i fotki zrobię wieczorkiem dziś lub jutro, jak dotrę do jakichś kart i moich czytników. dla mnie wystarczy, że będzie szybszy od tego, co miałem, a z kart - na razie nie mam niestety żadnej karty szybszej niż chyba 30 MB/s. ale też planuję zakup. coś polecacie?
oj, są są - trzeba szukać zwykłych kabli micro usb 3.0 - kol. pawelo już dał ci linki do allegro - a w każdym sklepie dla idiotów czy saturnie też powinny być (były, wczoraj widziałem w saturnie, made by hama), tyle tylko, że są tylko metrowe lub dłuższe, np.:
Kabel USB 3.0 typu A/B-micro 1m - Komputronik RTV AGD Notebooki, komputery i elektronika
a ja chcę krótszy.
wiesz co, to jest jednak transmisja cyfrowa - więc wpływ jest minimalny, po prostu do pewnego poziomu błędów (lub długości kabla) będzie to działać, a od pewnego przestanie (kody korekcyjne nie dadzą rady) - tu nie ma szumów czy strat, a jedynie poziom akceptowalny (100% poprawnej transmisji) lub nie, więc różnice wydajnościowe mogą oczywiście być, ale nie będą wielkie. IMHO większy wpływ może mieć liczba złączy po drodze, bo wtyk typu A usb 3.0 wg mnie nie jest idealną konstrukcją i potrafi gubić łączność na niektórych stykach (np. przy ruszaniu wtyczką), więc lepiej unikać przedłużaczy.