Strona 19 z 30 PierwszyPierwszy ... 9171819202129 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 300

Wątek: Jaki czytnik kart CF ??

Początki nałogu

Domyślnie

ja pisałem o tym czytniku jak i o transcend oraz delock na usb 3.0 wszystkie. One kosztują nie dużo bo połowe ceny tych przereklamowanych moim zdaniem czytników po 120 zł, które tyle nie są warte a mają te same transfery a są znane na rynku tak samo. Czytnik będzie miał dobry transfer jak i będzie nie zawodny jak będzie oparty na chipie genesys logic 3220 to najnowszy chip a te 2 czytniki mają je bo sprawdziłem to u źródła. Moim zdaniem ten transcend również będzie na nim oparty w końcu firma transcend to nie jest dziadostwo. Układy genesys logic uważane są za najszybsze i najbardziej kompatybilne na rynku. Stosowane tylko w wybranych, markowych czytnikach. Jak ktoś ma czytnik sandisk ten najnowszy na usb 3.0 a już mu minie gwarancja czy jakoś da się podejrzeć to niech sprawdzi i da znać na jakim chipie jest oparty bo napewno też na genesys logic, więc po co płacić za coś 2 razy jak tańszy o połowe ma to samo i odczytuje więcej formatów nawet co ma wielki plus.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez gadget_zary Zobacz posta
    Kiedyś kupiłem czytnik firmy Omega (jest pokazany gdzieś w temacie) na usb 2.0 i był to najlepszy czytnik jaki miałem. Kilka dni temu widziałem go w sklepach sieci Kaufland za cenę ~30 zł. Jeżeli to dokładnie ten sam czytnik to polecam z czystym sumieniem.

Ja sam się zdecydowałem na czytnik Modecom CR-LEVEL 3 - SuperSpeed USB 3.0, o którym jest napisane kilka stron wcześniej. Wydaje się to sensownym i budżetowym rozwiązaniem (cena w okolicy ~60 zł), a cudów i tak nie wymagam.
    i jak Ci się sprawuje ten czytnik modecoma na usb 3.0 podpięty jeśli masz jakąś karte cf z odczytem i zapisem 60 MB/s to powinien osiągnąc ten transfer a nawet więcej lub na karcie sdhc extreme pro 95 MB/s najlepiej przetestować jeśli posiadzasz taka
    Ostatnio edytowane przez pawelo1 ; 12-07-2012 o 15:30 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez enter Zobacz posta
    od kilku lat tego
    Kingston FCR-HS219
    jestem zadowolony z transferu i jakości
    Posiadam i również chwalę.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Polecam Transcend usb 3.0. Cena ok i szybki(pod warunkiem że ktoś ma odpowiednie złącze)

Domyślnie Odp: Jaki czytnik kart CF ??

Miał ktoś doświadczenie z czytnikami rollei np. Czytnik kart Multi in 1 Super Speed USB 3.0 /Rollei - Sklep MAT ?

Początki nałogu

Jeśli chodzi o USB 3.0 to polecam czytnik LEXARA.

Przy Sandiskach Extreme III działa praktycznie z pełną prędkością kart (28-30MB/s).
    Jeśli chodzi o nowe Extreme (nie PRO tylko zwykłe) to teraz nie pamiętam dokładnie, ale mogę sprawdzić jak będzie ktoś zainteresowany.
    6d / 40d / Samyang 14 / Sigma 35 / 85L / Pocket Wizard

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

andre_72 trudno cokolwiek powiedzieć bo opis taki dość standardowy. A w tej cenie są inne sprawdzone rozwiązania. Jeżeli kupisz i przetestujesz to podziel się efektami

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez jaroslaw.majcher Zobacz posta
    Jeśli chodzi o USB 3.0 to polecam czytnik LEXARA.
    Jeśli ma takie parametry jak piszesz, to byłbym zainteresowany. Gdzie go nabyłeś i jaka jest jego cena?
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Jeśli ma takie parametry jak piszesz, to byłbym zainteresowany. Gdzie go nabyłeś i jaka jest jego cena?
    kup sobie czytnik transcend TS-RDF8K na usb 3.0 mam go i polecam z czystym sumieniem będziesz zadowolony jest on zbudowany na chipie genesys logic 3220, które są uważane za najszybsze i najbardziej kompatybilne na rynku. Stosowane tylko w wybranych, markowych czytnikach, więc moim zdaniem i lexar oraz sandisk z nich korzysta. Dobrymi czytnikami które są oparte na tym układzie będzie delock 91719 i modecom cr-level3 na usb 3.0 oba. Transfery sa bardzo dobre, a cena nie wygórowana bo za 53 zł kupisz (mowa o transcend) i transfer będziesz miał ten sam co lexar czy sandisk, które są moim zdaniem przereklamowane i ponad 2 razy droższe więc nie warto a formatów więcej odczyta bo lexar tylko 2 formaty: cf i wszystkie typu sd czyli sd,sdhc,sdxc z uhs-1. Mam karte sandisk cf extreme 32 gb 60 MB/s jak i sandisk ultra 8 gb 30 MB/s i transfery deklarowane przez producenta osiągają z zapełnioną kartą. Transfery testowałem na różnych programach. Ja przegrywałem z karty zdjęcia raw+jpeg bo zawsze tak robie. A jak jest mniej plików na karcie okolo 200 to idzie transfer jak burza że nie zdąży sie ustabilizować.
    Ostatnio edytowane przez pawelo1 ; 08-08-2012 o 15:15

Pełne uzależnienie

LEXAR USB 3.0 jest nieco za drogi bo cena w granicach ok.150zł. Parametry ktore podają są praktycznie nie do sprawdzenia, bo taka karta x 600 też kosztuje sporo
    Transcend TS-RDF8K wydaje się rozsądnym wyborem, ale gdzie go kupić ???
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    LEXAR USB 3.0 jest nieco za drogi bo cena w granicach ok.150zł. Parametry ktore podają są praktycznie nie do sprawdzenia, bo taka karta x 600 też kosztuje sporo
    Transcend TS-RDF8K wydaje się rozsądnym wyborem, ale gdzie go kupić ???
    czytnik ten kupowałem w morele.net. Najlepiej wpisz w google i w ceneo będziesz miał kilka sklepów,które go oferują i mają na magazynie. Nie warto przepłacać tak jak pisałem wyżej i we wcześniejszych moich postach bo będziesz miał ten sam transfer i za 2 razy mniej. Ja obecnie nie mam karty z odczytem 90 MB/s tylko 60 MB/s, ale jestem pewny że wyciągnie z niej wszystkie soki. Ktoś testował na karcie cf 600x i miał odczyt na tym poziomie czyli 90 MB/s. Pozdro

Strona 19 z 30 PierwszyPierwszy ... 9171819202129 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów