ja pisałem o tym czytniku jak i o transcend oraz delock na usb 3.0 wszystkie. One kosztują nie dużo bo połowe ceny tych przereklamowanych moim zdaniem czytników po 120 zł, które tyle nie są warte a mają te same transfery a są znane na rynku tak samo. Czytnik będzie miał dobry transfer jak i będzie nie zawodny jak będzie oparty na chipie genesys logic 3220 to najnowszy chip a te 2 czytniki mają je bo sprawdziłem to u źródła. Moim zdaniem ten transcend również będzie na nim oparty w końcu firma transcend to nie jest dziadostwo. Układy genesys logic uważane są za najszybsze i najbardziej kompatybilne na rynku. Stosowane tylko w wybranych, markowych czytnikach. Jak ktoś ma czytnik sandisk ten najnowszy na usb 3.0 a już mu minie gwarancja czy jakoś da się podejrzeć to niech sprawdzi i da znać na jakim chipie jest oparty bo napewno też na genesys logic, więc po co płacić za coś 2 razy jak tańszy o połowe ma to samo i odczytuje więcej formatów nawet co ma wielki plus.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
i jak Ci się sprawuje ten czytnik modecoma na usb 3.0 podpięty jeśli masz jakąś karte cf z odczytem i zapisem 60 MB/s to powinien osiągnąc ten transfer a nawet więcej lub na karcie sdhc extreme pro 95 MB/s najlepiej przetestować jeśli posiadzasz taka