Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: Gwiazda - dziwna sprawa

Dopiero zaczyna Awatar Kito
    Miasto
    Chodzież

Domyślnie

Kiedyś naświetlałem 20 minut gwiazdy, w pewnym momencie na wszystkich smugach jest przerwa. Też nie wiem skąd i jak.
    Ja ani nikt inny nie zasłonił obiektywu bo było robione z ostatniego piętra bloku i na narożniku, no chyba że koliber przyfrunął o 23:00 żeby zobaczyć swoje odbicie w obiektywie ;-)
    FB - http://www.facebook.com/krzysztof.kito.wierzbicki
    C40D, C5DMKII, 6 szkiełek (w porywach do 10) i kilka lampek
    Ślubne i inne na www.fotoduet.eu

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Miłosz G. Zobacz posta
    zastanawia mnie tylko dlaczego robiłeś zdj. na f32 ? chciałeś tylko jedną gwiazdę wypalić na matrycy? ze zwykłego statywu można całkiem efektywnie focić niebo(mam kilka jeszcze nienajlepszych, ale przyjemnych zdjęć cykanych ze statywu) - jest trochę z tym zabawy, ale efekty można osiągnąć całkiem niezłe.
    moglbys sie pochwalic? ja sie nie bawie w takie zdjecia, w sumie to bylo pierwsze takie jakie zrobilem, stad takie ustawienia a nie inne
    dwie puszki, dwa m42, s 70-300

Awatar Miłosz G.
    Miasto
    przeważnie Olsztyn/Białuty

Domyślnie

początkowe strony mojej galeryjki - to były pierwsze próby, za jakiś czas, z lepszym obiektywem będę dalej męczyć temat...http://canon-board.info/showthread.php?t=58581

Coś już napisał

Domyślnie

witam podejście do gwiazd nr. dwa!

od razu lepiej 55 x 30"
    dwie puszki, dwa m42, s 70-300

Dopiero zaczyna Awatar mzieli
    Miasto
    Kraków/Lubin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Mylisz się.

Czarna dziura, jak powszechnie wiadomo, w istocie nie jest czarna ze względu na proces kreacji par cząstka-antycząstka w pobliżu jej horyzontu zdarzeń, czego konsekwencją jest to, że jeden z elementów tej pary zostaje wchłonięty przez czarną dziurę, drugi zaś, nie mając swojego partnera nie może anihilować, zatem promieniuje obserwowalną energię. Ta zaś zostałaby uwieczniona na fotografii.

To jednak problem ze
    Promieniowanie Hawkinga tylko uznano za prawdziwe, ale tak na dobrą sprawę to nikt tego nigdy jeszcze nie udowodnił może właśnie jesteśmy świadkami połączenia teorii względności z mechaniką kwantową
    Canon 5dmarkII, Canon 500d, C 18-55 f/3.5-5.6 IS, C 50 f/1.8, C 35 f/2.0, T 70-200 f/2.8, Samyang 8, C Speedlite 430EX II i inne drobne

Bywalec Awatar artprof
    Miasto
    Galycja

Domyślnie

no Panowie, połechtano Waszą wyobraźnię, a i wykształcenie wzięło górę
    mnie zastanawia dlaczego obiekt wrócił idealnie na trajektorię, po stuknięciu w statyw byłoby to mało prawdopodobne.
    gdzie stał statyw? balkon, taras, wiadukt? tutaj szukał bym przyczyny.

pozdr.
    I love GT bicycles Polska dla Polaków, Ziemia dla Ziemniaków, a Księżyc dla Księży!

Dopiero zaczyna Awatar mzieli
    Miasto
    Kraków/Lubin

Domyślnie

Gdyby było to zachwianie np. wiatrem, to powrót na poprzednie miejsce byłoby bardzo prawdopodobny. Mimo wszystko jeśli miałby to być ruch drgający gasnący, to po drugiej stronie również powinny być widoczne odchylenia. To dopiero jest specyficzne.
    Canon 5dmarkII, Canon 500d, C 18-55 f/3.5-5.6 IS, C 50 f/1.8, C 35 f/2.0, T 70-200 f/2.8, Samyang 8, C Speedlite 430EX II i inne drobne

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów