Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Wątek: Jakie oprogramowanie do obróbki

Dopiero zaczyna

Domyślnie Jakie oprogramowanie do obróbki

Witam. Zakupiełm 40D bez pudełka i płyt CD. Pytanie w jakie oprogramowanie się zaopatrzyć. Chodzi mi o obróbke zdjęć, i potrzebuje chyba czegoś żeby RAW-y zrzucać do kompa, bo czuytnika CF nie mam.
    Słyszałem o Photoshopie oczywiście, tylko czy nie zgine w tych milionach opcji. To raczej instalka na stacjonarny, ale chciałbym tez coś co moge z pedriva odpalać, bo mam laptopa którego bede zabierał na podróże, ale niestety za wiele nie chce tam instalować, bo miejsca mało, a fotki jeszcze musza wejść.
    Canon 40D. Tamron 17-50 VC

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rajax Zobacz posta
    Witam. Zakupiełm 40D bez pudełka i płyt CD. Pytanie w jakie oprogramowanie się zaopatrzyć. Chodzi mi o obróbke zdjęć, i potrzebuje chyba czegoś żeby RAW-y zrzucać do kompa, bo czuytnika CF nie mam.
    Słyszałem o Photoshopie oczywiście, tylko czy nie zgine w tych milionach opcji. To raczej instalka na stacjonarny, ale chciałbym tez coś co moge z pedriva odpalać, bo mam laptopa którego bede zabierał na podróże, ale niestety za wiele nie chce tam instalować, bo miejsca mało, a fotki jeszcze musza wejść.
    Eos utility do zrzucania zdjęć, DPP do obróbki. Jest na płycie, której nie masz. Nie powinienem Ci nic polecać w tym duchu, ale niektórzy po prostu kopiują tę płytę od znajomego.
    Entuzjastyczny Neofita

Początki nałogu
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Eos utility do zrzucania zdjęć, DPP do obróbki. Jest na płycie, której nie masz. Nie powinienem Ci nic polecać w tym duchu, ale niektórzy po prostu kopiują tę płytę od znajomego.
    Można też poszukać w podforum Software. Jest tam sporo linków do darmowego oprogramowania, także jest opisany sposób jak ściągnąć najnowszą wersję DPP jeżeli nie ma się płytki z instalatorem.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Ok. Jako że nie mam płytek to czy te programy o których piszecie są najbardziej optymalne, czy może inne programy licencjonowane sa lepsze. Bo jezeli tak to jakie, zawsze costam sobie znajdę w necie
    Canon 40D. Tamron 17-50 VC

Pełne uzależnienie Awatar najeli
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Weź lepiej te 30zł zainwestuj w czytnik ;-)
    www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
    C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Zablokowany
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

znajdz program w wersji portable - bez koniecznosci instalowania
    do canonów dobry jest pakiet canon viever, canon utilities - do pobrania ze strony canona
    camera raw, photoshop, lightroom, gimp, acdsee,

Domyślnie

Do zrzucania zdjęć, to najszybciej i najlepiej mieć czytnik. A do obróbki to albo DPP, albo Ligtroom, choć i w Picassie można rawy obrobić (ale nie polecam)

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Ok. Jako że nie mam płytek to czy te programy o których piszecie są najbardziej optymalne, czy może inne programy licencjonowane sa lepsze. Bo jezeli tak to jakie, zawsze costam sobie znajdę w necie
    A aparat też znalazłeś u kogoś w plecaku?!

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Lightroom 3 beta chwilowo free do testów, ogólnie Lightroom lub DxO Optics pro 6 polecam.

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Coś już napisał
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

@Rajax
    http://www.canon-board.info/showpost...9&postcount=23

a potem update'y do najnowszej wersji. Przynajmniej będzie legalnie.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów