RacjaGdybym miał mnóstwo pieniędzy to chętnie bym tylko analogiem robił zdjęcia bo bardzo mnie to kręci, ale jednak koszta tego mnie powalają.
Ano głupota ale podobno tak jest. Mam nadzieję ze to nie tylko głupia plota którą rozpowiadam. Wiele razy coś takiego słyszałem.
Amok, dokładnie też mi się zdaje że to cakiem niezły zestaw na początek, z tą wymianą 30d na 40d to tylko głupi kaprys, ale raczej nie myślę o tym na poważnie. Z tego co mówicie widzę że lepiej Zenita zostawić w spokoju i w sumie ma to sens. A Twoje propozycje Amok najbardziej mi się podobają
I nie chodzi o to że mam kasę i chcę ją wydać na cokolwiek. Po prostu czuję się nieco ograniczony bez lampy, trochę bolą mnie koszta wywoływania klisz, statyw się giba i rozłazi, więc poszedłem do pracy aby zarobić coś na ten sprzęt. Tylko tyle tego jest na rynku, a ja mało od tej strony w fotografii siedzę że mam wielki mętlik i nie jestem pewien co poczynić. A i z doświadczenia wiem że jak sam coś kupuję to potem zwykle żałuję, a jak się dopytam dobrych ludzi to potem jestem zadowolony na lata : D