Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Tamron 17-50 Err01

Bywalec Awatar toshimitsu
    Miasto
    Dublin/Lodz

Domyślnie Tamron 17-50 Err01

Witam

Moja pierwsza awaria sprzetu. Posiadam obiektyw Tamron 17-50 f/2.8 od ponad 3,5 roku. I zeszlego weekendu podczas urodzinowej imprezy u znajomych wyskoczyl mi blad Err01 na wyswietlaczu. Pierwsze co zrobilem to wyczyscilem styki jak sugerowal dalszy ciag komunikatu... oczywiscie nie pomoglo.

Z innymi obiketywami nie ma zadnego problemu tylko z tym tamronem.
    Error wyskakuje tylko na katach ~38-50mm
    Nie ma zadnych zaleznosci wspolnego z ustawieniami przeslony.

Probowalem znalezc troche info na ten temat jest to prawdopodobne przerwanie sie tasmy lub stykow we wnetrzu obiektywu. Aparat traci kumunikacje z obiektywem i wyskakuj ten blad. Prawda?

Pytanie: Czy warto oddawac do serwisu czy cieszyc sie ,ze mam teraz 16-35 f/2.8? Na serio warto oddawac do serwisu... ile cos takiego moze kosztowac? Moze ktos polecic jakis niedrogi pogwarancyjny serwis tamronow?
    Positively dirty minded

Pełne uzależnienie Awatar roshuu
    Miasto
    Warszawa, Radzymin

Domyślnie

Ciezko stwierdzic czy obiektyw sie uszkodzil. Ten blad to blad polaczenia obiektyw-body.
    Przeczysc styki.
    6D + 5D + 14 /2.8 + 35/1.4 + 50/1.4 + 85/1.8 + Fuji X-T1 + 35/1.4

Początki nałogu

Domyślnie

Miałem ostatnio to samo z tym samym obiektywem, zaczęło sie od tych ogniskowych, później błąd wyskakiwał na wszystkich. Kontaktowałem się z serwisem i napisali, że prawdopodobnie taśma wewnątrz obiektywu, koszt naprawy w okolicach 300 zł

Bywalec Awatar toshimitsu
    Miasto
    Dublin/Lodz

Domyślnie

Dzieki... teraz pozostaje kwestia znalezienia serwisu tamrona w Lodzi (jesli takie jest) i w ten sposob chyba zakoncze przygodne z obiektywami Tamrona.
    Positively dirty minded

Początki nałogu Awatar szymekgd
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez toshimitsu Zobacz posta
    Dzieki... teraz pozostaje kwestia znalezienia serwisu tamrona w Lodzi (jesli takie jest) i w ten sposob chyba zakoncze przygodne z obiektywami Tamrona.
    Serwis tamrona jest tylko jeden: http://www.foto-technika.pl/?/content/czytaj/serwis i w nim pewnie skasuja Ciebie tyle co napisal kolega wyzej, ja bym poszukal pomocy w lokalnych punktach serwisowych foto lub poszukal w internecie, na forum byly podawane namiary na solidne firmy.
    CANON EOS 40D z dodatkami

Domyślnie

A JA BYM POLECIŁ pANA sZCZEPANA kOSTRZEWSKIEGO Z POZNANIA, UL. kUŹNICZA, MI ZROBIŁ SIGMĘ 70-300 PADNIĘTY AF, robi wolno ale po nim nie trzeba poprawiać, zadzwoń i zapytaj, 618626323

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymekgd Zobacz posta
    Serwis tamrona jest tylko jeden: http://www.foto-technika.pl/?/content/czytaj/serwis i w nim pewnie skasuja Ciebie tyle co napisal kolega wyzej...
    Użytkownicy się w dodatku skarżą na ten serwis: http://canon-board.info/showthread.php?t=18670
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Początki nałogu

Domyślnie

NIe wiem jak z samą naprawą, ale ja po przesłaniu maila z objawami usterki odpowedź otrzymalem błyskawicznie, w kolejnym mailu z wyceną naprawy.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Użytkownicy się w dodatku skarżą na ten serwis: http://canon-board.info/showthread.php?t=18670
    Nie wiem, czy zauważyłeś, ale w styczniu pisałem (w tym wątku, który podlinkowałeś), że serwis Tamrona w Polsce przeszedł dość rewolucyjne zmiany, naprawy, wyceny itp. odbywają się naprawdę bardzo szybko. Od tamtej pory nie pojawiła się na temat serwisu żadna negatywna opinia
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Nie wiem, czy zauważyłeś, ale w styczniu pisałem (w tym wątku, który podlinkowałeś), że serwis Tamrona w Polsce przeszedł dość rewolucyjne zmiany, naprawy, wyceny itp. odbywają się naprawdę bardzo szybko. Od tamtej pory nie pojawiła się na temat serwisu żadna negatywna opinia
    Dobrze wiedzieć. Rozumiem że odmowy napraw pogwarancyjnych to już przeszłość ? Była to niestety zmora użytkowników szkieł Tokiny i Tamrona.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów