Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: Jak często zmieniacie obiektyw?

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Ciekawe czy ktoś przeczytał te moje rozterki nad samym sobą i coś skomentuje ;-)
    Musiałem sobie to rozpisać w wersji obrazkowej - inaczej nie wchodziło

Ja bym nie robił nic czekając na 35L2, dokupiłbym tylko jasną długą stałkę, pod Twoje 1.3x moze 135/2L za jaką nereczkę? Jak Ci przypasuje, odezwiesz się do mnie, odkupię od Ciebie zakurzonego białasa
    Entuzjastyczny Neofita

Domyślnie

ah no tak. Żeby offtopu nie było. Również zmieniam szkła tak często jak tylko potrzebuję. Ale uwierzcie, dwa szkła z bagnetem EF i reszta m42 to nie jest przyjemność ;p

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Opa_Apo Zobacz posta
    też choruję na 35L. W sumie mój zestaw marzeń to 5D 35L i 135L. Więcej nie potrzebuję
    Nigdy się nie zastanawiałem nad zestawem marzeń ograniczonym do dwóch szkieł. Ale jeżeli założymy, że nie można wybrać zoomów to rzeczywiści 35+135 jest chyba nie do pobicia

Cytat Zamieszczone przez Opa_Apo Zobacz posta
    Tylko, że mnie w przeciwieństwie do Ciebie nie stać ;p
    Jakby mnie było ot tak stać, to bym już miał i 35L i 135L i 85 i jeszcze dokupiłbym 70-200/2.8IS mk2 i 24L. a reszte bym i tak zostawił, bo moze by sie przydalo kiedyś

Ale aż tak różowo to nie jest

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ
    Ja bym nie robił nic czekając na 35L2, dokupiłbym tylko jasną długą stałkę, pod Twoje 1.3x moze 135/2L za jaką nereczkę? Jak Ci przypasuje, odezwiesz się do mnie, odkupię od Ciebie zakurzonego białasa
    Ale ja nie mam x1.3 tylko x1.0 (FF). No narazie czekam, jak sie zbliże do zniknięcia z sieci na 6 miesięcy i do tego czasu nie pojawi się 35L2 to kupi sie mk1 i bedzie myslalo dalej

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Ale ja nie mam x1.3 tylko x1.0 (FF). No narazie czekam, jak sie zbliże do zniknięcia z sieci na 6 miesięcy i do tego czasu nie pojawi się 35L2 to kupi sie mk1 i bedzie myslalo dalej
    Wybacz, nie zauważyłem suffixów
    No to 135L tym bardziej!
    Albo... nic... prócz zdjęć
    Entuzjastyczny Neofita

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ciekawe czy ktoś przeczytał te moje rozterki nad samym sobą i coś skomentuje ;-)
    Ja też planuję Sam14 + 35L, tyle że 70-200 2.8 sobie zostawiam (200mm potrzebuję, a jakościowo i światłowo wystarcza mi jak na ten zakres. No i to jest jedno szkło, a nie 3 (85+135+200). No a na 200 2.0 mnie jeszcze raczej nie stać :P)

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    70-200 2.8 sobie zostawiam (200mm potrzebuję, a jakościowo i światłowo wystarcza mi jak na ten zakres. No i to jest jedno szkło, a nie 3 (85+135+200). No a na 200 2.0 mnie jeszcze raczej nie stać :P)
    tylko, ze to jedno szklo jest tak wielkie i ciezkie jak 85+135 a do tego ciemniejsze (choc bardziej uniwersalne). 200/2.0 tak strasznie potrzebujesz? 135L+TC1.4 i juz massz swoje 200/2.8

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

70-200 jest za dobrym zoomem żeby go zastępować stałkami. Przynajmniej na obecnej drodze rozwoju sprzętowego :P

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów