Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: 40d i sandisk IV 16gb - Odzyskiwanie danych z kart pamięci

Bywalec Awatar Czapa
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: 40d i sandisk IV 16gb - Odzyskiwanie danych z kart pamięci

Jeśli to nie problem to odświeże temat,

5d mark II, sandisk sd 32 giga (jeśli to ma jakieś znaczenie), czy ktoś z was spotkał sie już może z odzyskiwaniem nadpisanych plików ? Nie rozumiem dlaczego program wyświetla mi komunikat o nadpisaniu zdjęcia przez zdjęcie zrobione na tej samej imprezie, gdzie jestem niemal że pewien iż skasowania mogłem dokonać dopiero w domu (po imprezie)...
    ...Ja tu tylko sprzątam C 5D II :: C 6D :: s 14mm 2.8 :: c 35 1.4mm :: c 40mm 2.8 :: c 85mm 1.8 :: c 70-200mm 2.8 :: Y 565ex :: rf-603 :: 055xprob x2:: 804cr2 :: 701 HDV

Pełne uzależnienie Awatar adawro
    Miasto
    Ursynów

Cytat Zamieszczone przez Czapa Zobacz posta
    program wyświetla mi komunikat o nadpisaniu zdjęcia przez zdjęcie zrobione na tej samej imprezie
    Opisz dokładniej swój przypadek - co chciałeś odzyskać, w jakiej sytuacji straciłeś dane, w jaki sposób program cię o tym nadpisaniu informuje itp.
    R3 + RF85LDS

Bywalec Awatar Czapa
    Miasto
    Poznań

No właśnie nie do końca swoją sytuacje rozumiem, jeżeli dokonałem usunięcia zdjęcia w domu po sfotografowaniu całej imprezy, po czym nie wykonałem żadnego zdjęcia to jak to miejsce mogło sie nadpisać. O tym, że jest nadpisany plik informuje mnie program właśnie w ten sposób "Plik został nadpisany" więc po odzyskaniu zdjęcie jest czarne a lightroom go nawet nie odtwarza, mimo że rozszerzenie cr2 i waga sie zgadza
    ...Ja tu tylko sprzątam C 5D II :: C 6D :: s 14mm 2.8 :: c 35 1.4mm :: c 40mm 2.8 :: c 85mm 1.8 :: c 70-200mm 2.8 :: Y 565ex :: rf-603 :: 055xprob x2:: 804cr2 :: 701 HDV

Początki nałogu Awatar tomphoto
    Miasto
    51°45'23 19°25'49

Czytnik kart i R-Studio dużo funkcjonalności. może odzyskać z danego dnia, miesiąca, poprawnie odnajduje rawy.
    Testowałem kilka flagowych programów do odzyskiwania danych R-Studio nr.1 jak dla mnie.

Przy okazji wątku, kiedyś brakło miejsca na moim sandisk, wszedłem do MM i kupiłem Samsung 16gb 16GB SDHC Plus Class 10 Memory Card | SDHC Plus - SAMSUNG UK - OVERVIEW
    błąd, wyrzuciłem rachunek co za tym idzie możliwość reklamacji używana miesiąc padła, nic jej nie jest wstanie przeczytać. Mieliście podobne przypadki?
    http://www.tomphoto.pl Fotografujcie, jeżeli sprawia wam to radość.

Pełne uzależnienie Awatar adawro
    Miasto
    Ursynów

Cytat Zamieszczone przez Czapa Zobacz posta
    No właśnie nie do końca swoją sytuacje rozumiem, jeżeli dokonałem usunięcia zdjęcia w domu po sfotografowaniu całej imprezy, po czym nie wykonałem żadnego zdjęcia to jak to miejsce mogło sie nadpisać. O tym, że jest nadpisany plik informuje mnie program właśnie w ten sposób "Plik został nadpisany" więc po odzyskaniu zdjęcie jest czarne a lightroom go nawet nie odtwarza, mimo że rozszerzenie cr2 i waga sie zgadza
    Jeśli włożyłeś do czytnika i przeglądałeś zdjęcia w komputerze zanim zacząłeś odzyskiwanie to system komputera mógł zapisać ukryty systemowy plik z miniaturkami właśnie w tym miejscu.
    R3 + RF85LDS

Bywalec Awatar Element7th
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez adawro Zobacz posta
    Jeśli włożyłeś do czytnika i przeglądałeś zdjęcia w komputerze zanim zacząłeś odzyskiwanie to system komputera mógł zapisać ukryty systemowy plik z miniaturkami właśnie w tym miejscu.
    Do tego im większy plik tym trudniej go odzyskać, bo większe szanse, że któryś z sektorów został nadpisany. A wystarczy nadpisać jeden i w większości przypadków pozamiatane.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów