Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 76

Wątek: Wybór szkoły średniej

Coś już napisał Awatar pawlack
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie Wybór szkoły średniej

Witam!
    Za 2 miesiące stanę przed wyborem szkoły ponadgimnazjalnej. Jako ,że w Rzeszówie nie ma szkoły średniej fotograficznej muszę wybrać pomiędzy:

1. Liceum Ogólnokształcące o nachyleniu dziennikarskim.
    2. Technikum informatyczne - grafika lub inne.

Od ok. pół roku zastanawiam się co będzie dla mnie lepsze i jeszcze nie doszedłem do żadnego wniosku :/

Chciałbym zaznaczyć ,że po szkole średniej nie koniecznie wybiorę studia ,tylko będę myślał o założeniu jakiejś działalności ( być może foto ).

Chciałbym Was prosić o wybór lepszej możliwości.

Wiem ,że po technikum jest papierek ,lecz po co mi on jeśli i tak w tym kierunku (na 70%) nie będe pracował.

Wiem też, że w tym liceum jest 99% zdawalności matury ,lecz po co mi ona skoro na studia raczej nie pójdę .

Pomieszało mi się już całkiem.

Proszę o pomoc w wyborze szkoły

Pozdrawiam!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Jeżeli nie wybierasz sie na studia to dla mnie oczywiste jest, że powinienes wybrać technikum- zawsze masz jakiś zawód. Po co męczyć się z czymś czego nie będziesz robił- tak po drugie?

Domyślnie

Technikum, o ile reprezentuje jakiś przyzwoity poziom. Jeśli szkoła jest słaba, to lepiej już ogólniaka wybrać. Na studia i tak pójdziesz, mówię Ci :P

Początki nałogu

Domyślnie

idz do LO tam Ci sie odwidzi i pójdziesz na studia (chociazby zaocznie) wtedy mozesz sobie pracowac i studiowac :]
    W fotografii najważniejszy jest pomysł, dobre światło i jeszcze raz pieniądze.

Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez madc0w Zobacz posta
    idz do LO tam Ci sie odwidzi i pójdziesz na studia (chociazby zaocznie) wtedy mozesz sobie pracowac i studiowac :]
    Pracować ? Za kasą w reklerku ? Nie ,dzięki
    A bez papierka ( np. technik infomatyk ) chyba innej pracy nie znajde.

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Za młodyś na Heroda W tym wieku to sobie planów na dalej niż 4 miesiące lepiej nie rób, bo i tak wszystko zmieni Ci sie 100 razy jeszcze.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Za młodyś na Heroda W tym wieku to sobie planów na dalej niż 4 miesiące lepiej nie rób, bo i tak wszystko zmieni Ci sie 100 razy jeszcze.

Ja już daaaawno nie w tym wieku a i tak z planami ciężko mam :P

Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Mam sobie robić nadzieje że po studiach znajdę dobrze płatną pracę ?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

po co matura lol , to mnie rozwalilo , zakladanie z gory ze z foto sie utrzymasz czy w ogole bedziesz zarabial na tym jest poboznym zyczeniem a jak nie to co ? skonczysz lol bez matury ? to wyladujesz w reklerku , i to nie koniecznie

jesli technikum to dobre , mature i tak zrobisz , zawod bedziesz mial juz

foto to dopiero czlowiek na studiach ma okazje sie uczyc , bo jest troche roznej masci szkol
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez pawlack Zobacz posta
    Mam sobie robić nadzieje że po studiach znajdę dobrze płatną pracę ?
    no jesli masz takie podejscie to nic innego ci nie zostaje

dzieciak , jesli masz dobry zawod i dobre umiejetnosci polaczone z wiedza to zapewniam cie ze mozna znalezc dobra prace
    Ostatnio edytowane przez MM-architekci ; 05-04-2010 o 12:30 Powód: Automerged Doublepost
    no comment...

Dopiero zaczyna Awatar matefusz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wiktor2323 Zobacz posta
    Jeżeli nie wybierasz sie na studia to dla mnie oczywiste jest, że powinienes wybrać technikum- zawsze masz jakiś zawód. Po co męczyć się z czymś czego nie będziesz robił- tak po drugie?
    Hmm, a gdzie jest powiedziane, że po technikum nie można iść na studia?

@pawlack, głupio nie myślisz z tą grafiką w tech. informatycznym. Mój znajomy tak zrobił. Po szkle średniej (właśnie technikum informatyczne) wybrał się na studia (coś a'la foto i obróbka obrazu właśnie) i otworzył swoją działalność. Nie narzeka.

Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów