Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 76

Wątek: Wybór szkoły średniej

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawlack Zobacz posta
    A warto przejmować się tym rokiem który "stracę" w przypadku technikum ?
    Przypomne:
    Liceum - 3 lata
    Technikun - 4 lata
    A ja na tą całą edukację po moich doświadczeniach powiem ci tylko tyle :

Nie nastawiaj się na to że będziesz na etacie - sam sobie gola strzelasz...
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Coś już napisał Awatar pawlack
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Widzialem ;P

Chodzi mi o to czy wiele trace wybierając szkołę która "nie gwarantuje zawodu".

Napisałem w cudzyslowiu bo te gwarancje zawodu nie są zbyt przekonywujące :P

Domyślnie

Jaka to gwarancja zawodu w kraju gdzie magistrowie pracują w McDonaldzie?

Przekalkuluj co ci da ta szkoła. Na prawdę nauczy Cię fotografii? Bo mnie się wydaje że więcej się nauczysz z internetu i z własnych prób. Jeśli tak to przekalkuluj ile da ci papierek? Popytaj u potencjalnych pracodawców czy by przyjeli kogoś po technikum na stanowisko okołofotograficzne.

Wybierz fajną szkołę, z fajnymi ludźmi i fajną atmosferą. IMO w dzisiejszym świecie biznesu fotograficznego papier nic nie znaczy. Przynajmniej u mnie gdybym miał zatrudniać. Liczyło by się tylko portfolio.

Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Źle mnie rozumiecie .
    O to chodzi że fotografia jako kierunek w szkole mnie nie interesuje ,nie mniej jednak zainteresował mnie Dziennikarski w tym liceum. Czy tak czy tak ,o fotografii będę się uczył na internecie i w praktyce ,wiec czy w szkole będzie coś o fotografii nie ma większego znaczenia.

Na technikum zdecydowałbym od razu ,jak by nie to że nie ma tam dziewczyn ,smętnie tak jakoś z samymi chłopakami ,ew. jedną dziewczyną na klasę ( 30 osobową ).

Dlatego narazie bardziej pasuje mi liceum ,ponieważ 65% klasy to dziewczyny.
    Kierunek równie dobrze pasuje mi mat/inf jak i dziennikarski.

To tak w skrócie.

Pozdrawiam!

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Sam łażę do liceum plastycznego, generalnie, co mogę powiedzieć - lepiej pójść do zwykłego, jakiegoś mocno średniego.

Dlaczego?

- do matury się nauczysz, bez stresu
    - masz więcej czasu na własne sprawki (ile ja bym dał żeby codziennie móc sobie radośnie focić!)
    - po jakimś czasie klarują się twoje plany i okazuje się, że profil nie jest zbyt szczęśliwy (vide ja, najpierw stawiałem na malarstwo, reklamę etc, teraz już raczej głównie fotografia).
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Domyślnie

Byłem na studiach na informatyce. na 300 osób 3 dziewczyny. Koszmar

Idź do tego liceum

Drugi punkt - po co marnować rok życia na papierek technika?

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ripek Zobacz posta

Idź do tego liceum

U mnie w druga strone - same dziewczyny, a jak jacys faceci sa, to geje. W klasie koło 25 dziewczyn. W roczniku ponad 40. W całej szkole aż boję się liczyć
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    U mnie w druga strone - same dziewczyny, a jak jacys faceci sa, to geje. W klasie koło 25 dziewczyn. W roczniku ponad 40. W całej szkole aż boję się liczyć
    U mnie znów na odwrót. Były dziewczyny ale kurcze z daleka nie miało się tej pewności

Zablokowany
    Miasto
    Nowa Ruda / Świdnica

Domyślnie

Hmmm...ja proponowałbym technikum (ale dobre a nie byle jakie) co prawda trwa to rok dłużej ale czy ma to jakiekolwiek znaczenie? (w sumie ma...jesli masz fajną zgraną klasę, to będzie bardziej bolało jak będziecie się żegnać po 4 latach)...w dobrym technikum zdasz maturę i będziesz miał już zawód, od Twoje własnego widzimisię będzie dalej zależało co zrobisz ze swoim życiem, jakie będziesz miał potrzeby (czyt. czy pójdziesz na studia, czy uda Ci się otworzyć własną działalność)

Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ripek Zobacz posta

Idź do tego liceum

Vs .

Cytat Zamieszczone przez Dreamer Zobacz posta
    Hmmm...ja proponowałbym technikum (ale dobre a nie byle jakie) co prawda trwa to rok dłużej ale czy ma to jakiekolwiek znaczenie? (w sumie ma...jesli masz fajną zgraną klasę, to będzie bardziej bolało jak będziecie się żegnać po 4 latach)...w dobrym technikum zdasz maturę i będziesz miał już zawód, od Twoje własnego widzimisię będzie dalej zależało co zrobisz ze swoim życiem, jakie będziesz miał potrzeby (czyt. czy pójdziesz na studia, czy uda Ci się otworzyć własną działalność)
    Tak właśnie ciągle biją się moje myśli .

Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów