A i w tej chwili coraz częściej się zdarza że technikum jest bardziej cenione niż LO![]()
A i w tej chwili coraz częściej się zdarza że technikum jest bardziej cenione niż LO![]()
olej studia - zostań ninja!
a tak na serio idź do LO, a potem studia - przedłużysz sobie okres błogiej młodości
Btw. statystyki GUS (najprawdopodobniej, bo dokładnie nie pamiętam) mówią, że osoby pracujące na stanowisku kierowniczym po zawodówce, zarabiają prawie tyle samo co pracownicy szeregowi po studiach wyższych. Tak więc wykształcenie ma znaczenie.
technikum, a później zrób maturę (papierek zawsze się może przydać), jak nie będziesz chciał iść na studia to nie, a jak tak to masz podstawę aby je zacząć. Pozdro!
Canon 40D+grip, Canon 24-70 f/2.8 L, Canon 70-200 f/2.8 L IS, Canon 100mm f/2,8 L IS Macro, Falcon 8mm Fish-eye, Canon 580EXII, Manfrotto 055XPROB + głowica 488RC2 + Tamrac Expedition 6
To mi się wydaje najlepsze
Dzięki !
Tylko co teraz?
▫ aplikacje internetowe
▫ grafika komputerowa
▫ programowanie aplikacji użytkowych
▫ systemy zarządzania bazami danych
▫ administrowanie sieciowymi systemami operacyjnymi
Narazie styczność miałem z grafiką i administrowaniem. Programowanie wydaje mi się najpowszechniejsze. Co jest najbardziej opłacalne ? - nie wiem.
A nie pomyślałeś, żeby porozmawiać z rodzicami, psychologiem czy wychowawczynią? Oni maja większą wiedze na Twój temat, niż my tu wszyscy razem zebrani. Jest ogromna różnica między programowaniem, a grafiką komputerową. Jedno wymaga analitycznego myślenia, drugie innych cech. Skąd ktoś ma wiedzieć czy nadajesz się do czegokolwiek z tego. Od tego są nauczyciele i inne osoby, które z Tobą przebywają i widzą Twój postęp w nauce. Forum jest fajne, ale to nie wyrocznia.
Nie napisałem dokładnie.
Pójdę na grafikę na 100% .
Ale z ciekawości chce wiedzieć co jest najbardziej opłacalne.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
P.S.
Nauczyciele ? Im nie ufamTak na poważnie to wole sam cos wykombinowac.
Psycholog ? Po pewnej akcji nie chce mnie widziec.
Ostatnio edytowane przez pawlack ; 05-04-2010 o 17:45 Powód: Automerged Doublepost
Najbardziej opłacalne jest zostać księdzem albo prezydentem.
eot.
grafika komputerowa
Canon 40D+grip, Canon 24-70 f/2.8 L, Canon 70-200 f/2.8 L IS, Canon 100mm f/2,8 L IS Macro, Falcon 8mm Fish-eye, Canon 580EXII, Manfrotto 055XPROB + głowica 488RC2 + Tamrac Expedition 6