Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 76

Wątek: Wybór szkoły średniej

Coś już napisał Awatar pawlack
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    po co matura lol , to mnie rozwalilo , zakladanie z gory ze z foto sie utrzymasz czy w ogole bedziesz zarabial na tym jest poboznym zyczeniem a jak nie to co ? skonczysz lol bez matury ? to wyladujesz w reklerku , i to nie koniecznie

jesli technikum to dobre , mature i tak zrobisz , zawod bedziesz mial juz

foto to dopiero czlowiek na studiach ma okazje sie uczyc , bo jest troche roznej masci szkol
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

no jesli masz takie podejscie to nic innego ci nie zostaje

dzieciak , jesli masz dobry zawod i dobre umiejetnosci polaczone z wiedza to zapewniam cie ze mozna znalezc dobra prace
    No dobra ,narazie dzięki.
    Pewnie to technikum wybiore

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawlack Zobacz posta
    1. Liceum Ogólnokształcące o nachyleniu dziennikarskim.
    2. Technikum informatyczne - grafika lub inne.
    Dlaczego rozważasz klasę/szkołę właśnie o profilu dziennikarskim? Tak sobie, czy chciałbyś się tym zajmować?(Myślę, że to dość ważne pytanie, na które powinieneś sobie odpowiedzieć)

Wiem ,że po technikum jest papierek ,lecz po co mi on jeśli i tak w tym kierunku (na 70%) nie będe pracował.
    Masz 16 lat i wiesz, w jakim zawodzie będziesz pracował, a w jakim nie będziesz? Jesteś w takim lepszy od większości moich znajomych

Wiem też, że w tym liceum jest 99% zdawalności matury ,lecz po co mi ona skoro na studia raczej nie pójdę .
    Pójdziesz, zobaczysz...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

matefusz a czy ja napisałem gdzieś, że nie można iść na studia?

Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MatusP Zobacz posta
    Dlaczego rozważasz klasę/szkołę właśnie o profilu dziennikarskim? Tak sobie, czy chciałbyś się tym zajmować?(Myślę, że to dość ważne pytanie, na które powinieneś sobie odpowiedzieć)

Lubie to, podoba mi się to.

Masz 16 lat i wiesz, w jakim zawodzie będziesz pracował, a w jakim nie będziesz? Jesteś w takim lepszy od większości moich znajomych

No wiem ,wiem Źle to ująłem. Teoretyzuję tylko

Pójdziesz, zobaczysz...
    Tego nie wykluczam ,ale póki co tak myślę.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez MatusP Zobacz posta
    Lubie to, podoba mi się to.

No wiem ,wiem Źle to ująłem. Teoretyzuję tylko

Pójdziesz, zobaczysz...
    Tego nie wykluczam ,ale póki co tak myślę.

P.S.
    Sory za tamten post
    Ostatnio edytowane przez pawlack ; 05-04-2010 o 12:41 Powód: Automerged Doublepost

Dopiero zaczyna Awatar matefusz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wiktor2323 Zobacz posta
    matefusz a czy ja napisałem gdzieś, że nie można iść na studia?
    Każdy z kontekstu może to wyczytać :>

"Jeżeli nie wybierasz sie na studia to dla mnie oczywiste jest, że powinienes wybrać technikum"

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Z drugiej strony, pamietam jak byłem w 6 klasie podstawówki, czyli miałem z 13 lat i już oglądałem testy na studia na 2 politechniki, które mnie interesowały, znałem już nawet nazwisko promotora, którego chciałbym mieć. Na studia zdawałem, dokładnie tylko na te 2 uczelnie, z czego ta blizsza domu rodzinnego była oddalona o 500km. Studia skończyłem. Promotorem była ta sama osoba co chciałem 13 lat temu. Czyli w sumie na własnym przykładzie mógłbym bronić tezy, że się wie co sie chce w życiu. Ale patrząc na większość społeczeństwa to się to niestety/stety nie sprawdza.

PS. Żeby nie było, to teraz zaczynam mieć właśnie wahania, czy aby chce mi się jeszcze to robić co robie ;-)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matefusz Zobacz posta
    Każdy z kontekstu może to wyczytać :>

"Jeżeli nie wybierasz sie na studia to dla mnie oczywiste jest, że powinienes wybrać technikum"
    No z kontekstu to tak, ale nic takiego na myśli nie miałem. Chodziło o to, że z dwojga złego lepsze technikum, bo będzie miał już jakiś zawód a po liceum nic

Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

A warto przejmować się tym rokiem który "stracę" w przypadku technikum ?
    Przypomne:
    Liceum - 3 lata
    Technikun - 4 lata

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Stracisz? Jeżeli naprawde niechcesz iść na studia to naprawde idz do technikum. Jezeli Ci nie wyjdzie ze zdjeciami zawsze masz jakiś zawód.

Domyślnie

A i w tej chwili coraz częściej się zdarza że technikum jest bardziej cenione niż LO

Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów