Dlaczego rozważasz klasę/szkołę właśnie o profilu dziennikarskim? Tak sobie, czy chciałbyś się tym zajmować?(Myślę, że to dość ważne pytanie, na które powinieneś sobie odpowiedzieć)
Masz 16 lat i wiesz, w jakim zawodzie będziesz pracował, a w jakim nie będziesz? Jesteś w takim lepszy od większości moich znajomychWiem ,że po technikum jest papierek ,lecz po co mi on jeśli i tak w tym kierunku (na 70%) nie będe pracował.
Pójdziesz, zobaczysz...Wiem też, że w tym liceum jest 99% zdawalności matury ,lecz po co mi ona skoro na studia raczej nie pójdę .
Tego nie wykluczam ,ale póki co tak myślę.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Lubie to, podoba mi się to.
No wiem ,wiemMasz 16 lat i wiesz, w jakim zawodzie będziesz pracował, a w jakim nie będziesz? Jesteś w takim lepszy od większości moich znajomych![]()
Źle to ująłem. Teoretyzuję tylko
Tego nie wykluczam ,ale póki co tak myślę.Pójdziesz, zobaczysz...
P.S.
Sory za tamten post
Ostatnio edytowane przez pawlack ; 05-04-2010 o 12:41 Powód: Automerged Doublepost
Z drugiej strony, pamietam jak byłem w 6 klasie podstawówki, czyli miałem z 13 lat i już oglądałem testy na studia na 2 politechniki, które mnie interesowały, znałem już nawet nazwisko promotora, którego chciałbym mieć. Na studia zdawałem, dokładnie tylko na te 2 uczelnie, z czego ta blizsza domu rodzinnego była oddalona o 500km. Studia skończyłem. Promotorem była ta sama osoba co chciałem 13 lat temu. Czyli w sumie na własnym przykładzie mógłbym bronić tezy, że się wie co sie chce w życiu. Ale patrząc na większość społeczeństwa to się to niestety/stety nie sprawdza.
PS. Żeby nie było, to teraz zaczynam mieć właśnie wahania, czy aby chce mi się jeszcze to robić co robie ;-)
A warto przejmować się tym rokiem który "stracę" w przypadku technikum ?
Przypomne:
Liceum - 3 lata
Technikun - 4 lata
A i w tej chwili coraz częściej się zdarza że technikum jest bardziej cenione niż LO![]()