Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: 350D a Minolta 5D

bigwalus
    Guest

Domyślnie 350D a Minolta 5D

Byłem praktycznie przekonany do 350D aż się pokumałem że Minolta ostanio spadła ceną i jest w tej samej cenie. Canona miałem w rękach, Minolty jeszcze nie.
    Czy ktoś z Was byl przed takim dylematem w ogóle ? Dlaczego wybrał 350 (bo wątpie aby na Canon board siedzieli użytkownicy Minolty). Jakieś za albo przeciw poszczególnym modelom ?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    wwa

Lightbulb

pomysl nad szklem na ktore cie bedzie stac canon ma drozsze ale lepsze minolta tansze ale gorsze a to szklo rysuje obraz a nie puszka

Bywalec Awatar esenpe
    Miasto
    Warmia

Domyślnie

Minolta tez ma dobre szkla, ale te dobre sa malo dostepne a zarazem drogie.
    [OKO] - [20D | C18-55IS | C50 | S70-300APO | S600R | TAMRAC ]

Początki nałogu

Domyślnie

Poszukaj Minolty i zrób troszke zdjęć, na pewno zobaczysz różnice. Wtedy nikt z nas nie bedzie Ci do niczego potrzebny. Zrob to pod pozorem zakupu w większym sklepie. Najlepiej na swojej karcie CF by poogladac w domu.
    Cześć.Ch.

Zablokowany Awatar Hoody
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

co mam dodać nikt nie wspomniał o stabilizacji matrycy, i każde szkło dostaje pare pkt więcej na starcie.
    Ja osobiście wybrałem canona bo canon ma cos dla każdego tzn z każdej półki cenowej a minolta tylko od niskiej do średniej, a co z tym idzie mniej się rozwija, i w mojej osobistej klasyfikacji jest canon >> nikon >> minolta...

Początki nałogu

Domyślnie

Hoody- a Leitz? O jakiej wyższej półce myslisz? I dla kogo? Sprawdź jak ta wyższa półka pracuje z matrycą.

Cześć.Ch.

Zablokowany Awatar Hoody
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

WIesz może i Leica jest uznaną marką od dziesięcioleci, ale nie uważam jej za top of the tops, są dobrzy ale z mojego pkt widzenia, raz płacisz płacisz i masz to samo co w canonie, wygląd, jak wydaje 10tyś na parę drobiazgów to one jakoś wyglądają a nie jak aparat po dziadku, i raz jakoś mi sie trafił produkt z Leica, W SUMIE 2 BO fz20 na 2 tyg i fz30 na tydzień, były tak dobre że bez zastanowienia dołożyłem trochę i kupiłem to co mam :-) (wiem żertuję to kiepskie porównanie heh), ale to wg mnie sprzęd dal oldskoolowych fotografów, mam nadzieję że nikogo nie obrażam, jest jeden plus na pierwszym miejscu jeśli chodzi o złodzieji nie znajduje Lecia bo w lombardach nie płacą za antyki, a oni się nie znają
    i tego nie wezmą chyba że za symboliczną 100kę hehe
    a chciałbym zobaczyć Leica fana jak by poszedłdo lombardu i po targowaniu dostało "no dobra 200" i koniec

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Czyli aparat ma przede wszystkim wyglądać? No to Twoja 350 pod tym względem za mocna nie jest...

Zablokowany Awatar Hoody
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

przedewszystkim nie, ale dodaje mu to niewątpliwego uroku w przeciwieństwie do Leiki... spoko zacząłem zbierać to co mam od miesiąca, a nie planowałem kupowania sprzętu ale mówię sobie fz kicha to może canon robi lepsze fotki :-)

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

IS to nie wszystko. O ile juz mozna olac ta antyczna matryce soniego, wygode obslugi czy szumofobie to wada minolty sa akcesoria do niej. Zaczynajac od dostepnosci obiektywow a konczac na ich dziwacznej stopce pod lampe...

Dslr to nie kompakt. Tutaj nie kupujesz aparatu a caly system z nim zwiazany.
    ...

Uprawnienia umieszczania postów