drodzy koledzy kupilem uzywany 50d i wydaje mi sie ze mam za duze szumy widoczne juz od 400 iso i to mocno.
drodzy koledzy kupilem uzywany 50d i wydaje mi sie ze mam za duze szumy widoczne juz od 400 iso i to mocno.
Stary jaka tragedja ja bym oddał aparatSczerze to ja szumu nie wiedzę
![]()
Hm? Jak zaczniesz robić prawdziwe zdjęcia, tzn. takie na których coś będzie to nie będziesz zwracał uwagi na szumy (może), bo na tym co zaprezentowałeś to faktycznie - tylko szum można sobie pooglądać. Sorry, nie chciałem być złośliwy, ale istota fotografii jest dla mnie inna niż przyglądanie się szumom :-D A tak w temacie to nie zauważyłem za dużego zaszumienia, więc możesz spać spokojnie.
Pozdrawiam.
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis
przy tej wielkości obrazka to szumu nie zobaczy się nawet na 3200 :wink:
CMEHA - reszta to upgrade
Jeżeli na tym zdjęciu jest uciążliwy szum, to najprawdopodobniej pochodzi on z niezakręconego kranu...
Ludzie!!! Przestańcie czytać wątki szumofobiczne, bo Wam się na oczy rzuca!!!
Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!
https://picasaweb.google.com/1164575...14003533325458
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
wiem ze to robocze zdjecie wiecej zdjec moich PRAWDZIWYCH na beautyfotos.pl
Ostatnio edytowane przez krzysiek1508 ; 28-05-2011 o 19:05 Powód: Automerged Doublepost
Kolego, zrobiles zdjecie ciemnym szklem w ciemnym mieszkaniu i czego sie spodziewasz?
Nawet taka puszka jak 50D ich nie rozjaśni. Idź zrób porządne foty w plenerze, przy
swietle dziennym, to zobaczymy co jest na rzeczy![]()
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
To jest jpeg prosto z puszki, czy z rawa?
Odszumiaj chrominancję i będzie dobrze.
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
Na iso100 też są, choć pewnie sądzisz, że żartuję...
Sam nie wierzę, że tu wlazłem...
mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\