Kolego, zrobiles zdjecie ciemnym szklem w ciemnym mieszkaniu i czego sie spodziewasz?
Nawet taka puszka jak 50D ich nie rozjaśni. Idź zrób porządne foty w plenerze, przy
swietle dziennym, to zobaczymy co jest na rzeczy![]()
Kolego, zrobiles zdjecie ciemnym szklem w ciemnym mieszkaniu i czego sie spodziewasz?
Nawet taka puszka jak 50D ich nie rozjaśni. Idź zrób porządne foty w plenerze, przy
swietle dziennym, to zobaczymy co jest na rzeczy![]()
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
To jest jpeg prosto z puszki, czy z rawa?
Odszumiaj chrominancję i będzie dobrze.
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
Na iso100 też są, choć pewnie sądzisz, że żartuję...
Sam nie wierzę, że tu wlazłem...
mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\
to jest raw i na iso 100 moja 50d to zyleta wiem temat glupi ,amatorski wiem mnie tez boli tylko zastanawiam sie czy musze wymienic na 5d by bylo lepiej jestem wzrokowcem i szumy mi pszeszkadzaja przy 400 iso juz je widac a przy 800 iso juz mnie irytuja ja wiem ze sa programy do odszumiania a to zdjecie jest slabe ale nic normalnego wam nie pokaze bo ratuje sie wrazie co 50mm 1.8 a iso nie dotykam bo mnie draznia szumy podobno wsród canona to wada firmy poprzednio mialem 1000d teraz zastanawiam sie czy moja 50d wymienic na 5d czy kupic obiektyw 24-70 2.8 L ?
Weź chłopie wciągnij browara i rób foty zamiast wyciągać jakieś *******ety
pozd®ówka
regulamin pkt 8
Dlaczego te zdjecie jest na -2.00 EV ???
posiadam 50d i jesli mialbym sie tak onanizować nad szumami to musialbym wziąć kredyt na sprzet fotograficzny, bo to co widać na zdjeciu to jest nic. Ma nieszumieć? wydaj dziesiatki tysięcy na puchę i odpowiednie programy lub wydaj troche rozumu i dokladnie przemysl czy przeszkadza ci to. Bądź co bądź naucz się patrzeć na zdjecia troche inaczej, bo gdy widzisz tylko szum to wiedz, że coś się dzieje.
i mówie to ja. 16sto letni gówniarz
(moze przez to, ze po prostu nei stac mnie na nic innego, a szumami się zbytnio nie przejmuje, mimo ze po prostu do wartosci wystarczajcej, jego po prostu nie ma.)
"Zginęło wielu wspaniałych kierowców rajdowych, lecz odczytuję to jako pech, który w tej dyscyplinie przypłacić można dość szybko życiem. Jest to wielka tragedia, gdy w wyniku rywalizacji sportowej umiera człowiek." - Marian Bublewicz
50D plus wiele nadziei.
A 5D to niby nie szumi? Też szumi i jest to widoczne na ISO800. Tyle że ten szum jest widoczny na ekranie w powiększeniu 1:1 a takie powiększenia powinno się oglądać z odległości 1,5-2m i wtedy szumu nie będzie widać podobnie jak na odbitkach 26x18cm które niedawno z plików 5D na ISO800 robiłem.