Pokaż wyniki od 1 do 10 z 59

Wątek: Wszystko o: Sigma 15-30 f3.5-4.5 DG EX

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar takpoprostu

Domyślnie

bardzo dobra ostrość na f3,5 moim zdaniem... na odbitki 23x15 wystarczająca... Dziś do mnei ma dojść sigma którą zamówiłem więc jak dojdzie też napiszę trochę o niej...o sztuce która mi się trafi ;]
    *t*a*k*p*o*p*r*o*s*t*u*

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez takpoprostu Zobacz posta
    bardzo dobra ostrość na f3,5 moim zdaniem... na odbitki 23x15 wystarczająca... Dziś do mnei ma dojść sigma którą zamówiłem więc jak dojdzie też napiszę trochę o niej...o sztuce która mi się trafi ;]
    ten obiektyw ma b dobra rozdzilczosc. czasami ludzie narzekali nie zdajac sobie sprawy dlaczego.
    1. przy takiej skali odwzorowania czestosc skanowania obiektow odleglych jest oczywiscie niska. Stad oceniajac rozdzileczosc/ jakosc rysunku na podstawie analizy sfotografowanego odleglego przedmiotu mozna dojsc do blednego wniosku o slabym rysunku.
    zwyczajnie obiekty oddalone nie moga byc rownie gesto odwzorowane jak za pomoca dlugiej ogniskowej - dotyczy to wszystkich szerokich katow
    2. przy tym kacie widzenia i na pelnej dziurze wiele przedmiotow polozonych skrajnie zwyczanjnie wychodzi poza GO , stad czesto subiektywe odczucie gorszego rysunku na brzegach. Niestety tak szeroki obiektyw wymaga tez przymykania , a jesli otwarty to trzeba byc swiadomym zakresu GO. Ale to sprawa wprawy. Nie chce mi sie zamieszczac zdjec np osob z niewielkiej "pokojowej " odleglosci , ale nie ma sie o co przyczepic - rysuje dobrze. I przyjemna wlasnosc jak na elektromagn AF pracuje b. cicho - powiedzilbym niemal porownywalnie jak micro USM ( znany np z 50/1,4)

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez takpoprostu Zobacz posta
    m ie sie w zeszlym, tygodniu ta sigma takie zdjecie zrobilo

http://picasaweb.google.at/fotografi...35756679358770

Uprawnienia umieszczania postów