jesli jestes jego dobrym przyjacielem , to doradz mu to co lepsze a nie to co da ci wiekszą korzyść .
mozesz tez odkupić od niego elki , a nóż bedzie sie pozbywal w okazyjnej cenie.
jesli jestes jego dobrym przyjacielem , to doradz mu to co lepsze a nie to co da ci wiekszą korzyść .
mozesz tez odkupić od niego elki , a nóż bedzie sie pozbywal w okazyjnej cenie.
50D + grip + 17-40 L + speed light 580II ex ....
ps. wsumie to sprzęt skradziony ;( zbieram od nowa !
inlis, takie pytania przy tylu już wątkach o wyższości jednych świąt nad drugimi???
I to w dodatku, gdy sam masz, jak piszesz, 5Dm2, czyli znasz KONKRETY przynajmniej od strony tego aparatu? To nie jest wywołanie kolejnej wojny systemowej?
Ale załóżmy twoją dobrą wolę i przypadkowe nabycie Canona, twój egoizm niech też nas nie poraża (przecież Nikon D3 to świetny aparat, więc czemu miałbym komuś go odradzać?).
Rozumiem, że komuś nie chce się przerzucać takiego wątku http://canon-board.info/showthread.php?t=41093 (dla przykładu). Szczególnie, że opinie zazwyczaj pochodzą od osób nie pracujących z tym sprzętem. Jednak można też znaleźć porównania fachowe, zarówno tu, jak i na forum Nikona, i jednak od tego radziłbym zacząć, jeśli szukasz argumentów i to "konkretów".
Pamiętaj też, że wkładasz kij miedzy szprychy, bo jak kolega powodowany twoją radą coś kupi, to może jednak będzie nocami myślał o tym drugim aparacie i w efekcie obarczy ciebie odpowiedzialnością za wybór, nie siebie.
Nie mam pojęcia dla przykładu, co twój kolega zobaczył w Nikonie, że porzucił myśl o 5Dm2. Przecież (piszę to poważnie!) do szpanowania Nikon D3 nadaje się 1000 razy lepiej od Canona 5Dm2. Czasami mamy taką potrzebę, i tyle, choć możemy się do niej nie przyznawać nawet przed sobą. A w końcu czemu nie mamy jej zaspokoić, to raz, a po drugie, taka niezaspokojona potrzeba spowoduje, że nie będziemy zadowoleni z posiadanego sprzętu, życia, żony i nie będzie się nam chciało robić zdjęć, a to o to ostatnie przecież chodzi.
Dzieki rsaw ale linka tego nie znalazlem. U mnie wogole ta forumowa wyszukiwarka nie dziala, wiec dzieki za link
Biore sie za lekture!
Co do odkupienia szkiel od kumpla to raczej sprawa jest dla mnie nierealna. Za biedny po prostu jestem![]()
Do przeszukiwania forum polecam uzyc tego - http://maciejko.net/cbsearch/
Odkup od niego eLki i pozwól mu się cieszyć d3. To o wiele lepsza puszka od c52 jeśli chodzi o AF i ergonomię. Oczywiście zawsze możesz mu powiedzieć, że w świetle żarowym kolory w d3 na wyjściu będą gorsze od 5d2, ale jakie ma to znaczenie przy rawach. Zawsze możesz pstryknąć 5d2 kilka fotek 24L i 35L i pokazać mu różnicę. W Nikonie jest co prawda N24f1.4, ale kosztuje tyle co prawie te dwie eLki. Do lanszaftów 5d2 lepszy bo większa rozdzielczość. Tryby sraw też przydatne w C. W C możesz mieć szkłą z f1.2. Zawsze znajdziesz jakieś plusy na rzecz C, ale jak kolega chce robić np. głównie zdjęcia w akcji to 5d2 będzie go tylko irytował.
Szczerze powiedziawszy to też myslalem nad przesiadka na N ale ze wzgledu, ze kolo dosc zaawansowany sprzetowo postanowilem pozostac w systemie. Zreszta tak tez wynikalo z naszych rozmow. Od dwoch tyg. jestem posiadaczem 5DmkII czyli kupilem go zanim weszla ta promocja o D3 za 10.999zl. Teraz mam mala zalamke bo koles z tego co mysle sprzeda szkla i przejdzie na strone Nikona.
Tak sie sklada, ze w naszej miesinie tylko my dwaj bylismy canonierami a tak zostane sam i to w dodatku z dwoma szklami. O rzesz ku...
nie stac mnie niestety na dobre szklai tak niezle zapozyczylem sie na tego demarka.
to rob tym na co Cie stac.. ja nie pozyczam od kuzyna Audi S5, tylko jezdze tym, na co mnie stac.
Jak widac nie stac mnie nawet na aparat, rozumiem wiec twoja aluzje![]()