Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Sklepy foto - rzeczywiste

Domyślnie

w FJ mają ceny wzięte z kosmosu <wow>

vpGregP
    Guest

Domyślnie

Bede sie jednak upieral przy Katowicach lub Sosnowcu... Czy ktos z forumowiczow zna jakis sklep fotograficzny z prawdziwego zdarzenia w tych miastach lub w okolicy?
    Interesuja mnie obiektywy Canona, Sigmy lub Tamrona.

Z gory wykluczam sklepy w stylu MediaMarkt lub FotoJoker gdzie wystawione sa dwa obiektywy, z czego jeden lezy na boku
    Ostatnio edytowane przez vpGregP ; 06-12-2006 o 11:41

Początki nałogu Awatar ecki74
    Miasto
    Mikołów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vpGregP Zobacz posta
    Bede sie jednak upieral przy Katowicach lub Sosnowcu... Czy ktos z forumowiczow zna jakis sklep fotograficzny z prawdziwego zdarzenia w tych miastach lub w okolicy?
    Interesuja mnie obiektywy Canona, Sigmy lub Tamrona.

Z gory wykluczam sklepy w stylu MediaMarkt lub FotoJoker gdzie wystawione sa dwa obiektywy, z czego jeden lezy na boku
    Tarnowskie Góry http://www.fotozakupy.pl/sklep/page/info
    CANON-owe zabawki + parę zoom-ów ; coś stałego i błysk

uczę się robić ... zdjęcia i stronkę ... www.ecki74.za.pl

vpGregP
    Guest

Domyślnie

Do ecki74: dzieki za informacje, fotozakupy.pl wyglada interesujaco, mysle ze wybiore sie tam niebawem.
    Marzy mi sie bowiem taki sklep w ktorym mozna sobie poogladac, podotykac, zapiac taki obiektyw do korpusu i pstryknac i powiedziec do sprzedawcy "a czy moze mi Pan pokazac tamten?"... Wiem, wiem to sa drogie zabawki, ale to wlasnie mam na mysli mowiac dobry sklep fotograficzny

A czy ktos ma jeszcze jakies inne propozycje?

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez vpGregP ; 06-12-2006 o 16:46

Miasto
    Mikołów

Domyślnie

Do ecki74: dzieki za informacje, fotozakupy.pl wyglada interesujaco, mysle ze wybiore sie tam niebawem.
    Marzy mi sie bowiem taki sklep w ktorym mozna sobie poogladac, podotykac, zapiac taki obiektyw do korpusu i pstryknac i powiedziec do sprzedawcy "a czy moze mi Pan pokazac tamten?"... Wiem, wiem to sa drogie zabawki, ale to wlasnie mam na mysli mowiac dobry sklep fotograficzny

A czy ktos ma jeszcze jakies inne propozycje?

Pozdrawiam
    Jest jeszcze jeden sklep tylko ,że w Pszczynie - jedna tylko wada optyka Canona. Właściciel jest fotografem zawodowym , bardzo miły, konkretny i wie co mówi. Dla przetestowania obiektówów wyciągnąl swoje aparatu - notabene jak dobrze pamietam 5D. Dodatkowo jeszcze, swój obiektyw 70-200 2,8L , aby pokazac różnicę standard a 'L-ka itd.

Sklep znajduje się przy ul. Pisatowskiej (chyba nr 9) parę domów od Rynku.
    A nazywa się "u Michała"

vpGregP
    Guest

Domyślnie

Do ecki74: oj, teraz to naprawde bardzo wielkie dzieki za informacje. O tym gosciu z Pszczyny to juz od kogos slyszalem, tylko nie potrafil mi podac nic konkretnego (ani adresu ani telefonu). Ale podobno facet jest, tak jak napisales, konkretny... i widze ze rowniez znany A czy moze masz jakis telefon do niego?
    Teraz szukam EF 50mm f/1.8 i znalazlem sklep w Katowicach. Cena 430, wiec nie jest drogo. Po obiektywie wiem czego moge sie spodziewac bo widzialem juz co mozna z nim zrobic. Jeszcze tam nie bylem, wiec napisze cos wiecej o sklepie jutro (po zakupie). Natomiast przy wyborze krotkiego zoom'u i dlugiego wolalbym porozmawiac z kims konkretnym, kto wlasnie pokazalby mi np. roznice miedzy jednym a drugim szkielkiem

Pozdrawiam,
    vpGregP

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOKIN Zobacz posta
    Witajcie wszyscy!

Czy ktoś może mi podać namiary na sklepy foto w Katowicach lub Krakowie. Chcę kupić obiektyw do mojego 350d ale najpierw chciałabym pomacać, podpiąć do body, pstryknąć parę fotek itp itd. Wiem, że w sklepach internetowych jest taniej ale tam nie mam możliwości kontaktu organoleptycznego z tymże obiektywem. Najlepiej by było gdyby taki sklep prowadził różne marki (Canon, sigma, Tamron) no ale pewnie takiego nie ma?
    kupując przez sklep int. dokonujesz zakupy poza siedzibą przedsiębiorstwa i mozesz bez uzasadnienie odstąpic od zakupu odsyłając towar wraz z takim oświadczeniem. jest to wyjście
    70D, C. EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM, C. EF 50mm f/1,8 STM, C. 100mm 2.8L Macro IS USM, C. EF 70-200mm f/4 L IS USM, C. Speedlite 430EX II, Velbon sherpa 600R, Marumi Super DHG

Miasto
    Mikołów

Domyślnie

Do ecki74: oj, teraz to naprawde bardzo wielkie dzieki za informacje. O tym gosciu z Pszczyny to juz od kogos slyszalem, tylko nie potrafil mi podac nic konkretnego (ani adresu ani telefonu). Ale podobno facet jest, tak jak napisales, konkretny... i widze ze rowniez znany A czy moze masz jakis telefon do niego?
    Teraz szukam EF 50mm f/1.8 i znalazlem sklep w Katowicach. Cena 430, wiec nie jest drogo. Po obiektywie wiem czego moge sie spodziewac bo widzialem juz co mozna z nim zrobic. Jeszcze tam nie bylem, wiec napisze cos wiecej o sklepie jutro (po zakupie). Natomiast przy wyborze krotkiego zoom'u i dlugiego wolalbym porozmawiac z kims konkretnym, kto wlasnie pokazalby mi np. roznice miedzy jednym a drugim szkielkiem

Pozdrawiam,
    vpGregP
    No i znalazłem :
    FOTO-MICHAŁ I
    Hurtownia i sklep fotograficzny
    GRZEGORZ KLOC
    43-200 Pszczyna
    tel. 032-212-85-85
    kom. 0-604-824-252
    www.foto-michal.pl

Co do obiektywu EF 50/1.8 - własnie taki kupiłem i ...... przepłaciłem choc niewiele u niego był za 369 zł - czyli najtaniej - nigdzie nie znalazłem taniej.
    a co do zooooooomu - to 70-200 2.8L jest rewelacyjny

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów