Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Problem! 500d + sigma 28-300 aspherical if dl hyperzoom

turboorlik
    Guest

Domyślnie Problem! 500d + sigma 28-300 aspherical if dl hyperzoom

Witam kupiłem te używane szkło (SIGMA 28-300 ASPHERICAL IF DL HYPERZOOM 72mm filtr).

Mam nowe body CANON 500D. Autofocus ok. Tylko przy wyborze wartości przesłony większej niż 3,5 przy 28mm lub 5,6 przy 300mm Wyskakuje Err 01. Jeśli próbuje zwiększyć wartość przysłony w manualnym trybie, lub na automatycznym aparat sam próbuje przymknąć przysłonę to wyskakuje Error 1 czyli ,,brak komunikacji wyczyść styki".

Zadzwoniłem do sprzedawcy to powiedział ,,że jestem kolejnym klientem, który się nie kontaktował w sprawie konsultacji" i że to jest obiektyw dla ,,starych aparatów Canona" i z 500D nie będzie współpracował. Proszę się wypowiedzieć na ten temat. Z góry wam dziękuję i pozdrawiam!
    turboorlik

Bywalec Awatar fotomih
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Tak niestety jest. Stare sigmy działają jedynie na "pełnej dziurze" z cyfrowymi eosami.

Początki nałogu Awatar szymekgd
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Jest dokladnie tak jak powiedzial kolega fotomih, ew. mozesz zadzwonic do serwisu sigmy i spytac sie czy jest mozliwe i ile kosztuje przystosowanie tego szkla (wymiana plytki, softu) do wspolpracy z cyfrowkami.
    CANON EOS 40D z dodatkami

Początki nałogu Awatar WiatruMistrz
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Nie ma co się łaszczyć na tanioche ...kolejny przykład Canon -->tamron-->sigma
    Panasonic FZ1000 *** Canon G3X *** Canon 500D
    Było:C350D|C20D|C50D/C5D/CPro1/G1X m2
    http://rafalfoto.y0.pl

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów