Cytat Zamieszczone przez Wlodas Zobacz posta
Wielkie dzięki za wyjaśnienia ale nie do końca mnie nie zrozumieliście.
- ciekawe podwójne zaprzeczenie

Czekaj, czekaj - nie tak szybko bo teraz to już zupełnie zamieszałeś,

pozwól że poproszę Cię o dodatkowe wyjaśnienia:

Problem tkwił w tym, że po wyłączeniu lamp albo na chwilę właczenia i wyłaczenia tych lamp pozostaje w pamięci aparatu lub lampy zamocwanej na aparacie.
Co pozostaje w pamięci aparatu?? a lampa nie ma żadnej pamięci więc nic nie może w niej zostać (w sensie zapamiętany pomiar - bo nastawy oczywiście zostają)

Sama lampa zamocowana bez lamp dodatko podlączonych robi czarne fotki. Dopiero jeden dwa pstryki wyzwolenia migawki na pusto powraca do normy. Większośc ludzi jak ma problemy to siedzą cicho i dumają lub zakupuja inny sprzęt. A ja jestem dociekliwy. Moje lampy słabe bo słabe 45w pez problemu działają po założeniu wyzwalacza na podczerwień o którym też pisałem. Wyzwalają się też kabelkiem. Pozostał tylko ten problem, że jak na chwile włączyłem i wylączyłem lapy to lapa użyta w trybie ETTL nie rejestruje prawidłowego naswietlenia tylko czarne . Następna fotka jest ok. Wielkie dzięki. Te lampy tak działają w tym trybie .Pewnie te drozsze z regulacjami odpalane nadajnikami i odbiornikami działaja poprawniej. Ja chciałem dążyć do tego, że skoro działa na manualu niech to działa tak na automacie. A to cieszenie o którym wspomniałem to w przenośni smuci mnie takie załatwienie "pozbyli sie klienta" . Mam swoje lata i pewnie dlatego inaczej myślę.

Sama lampa zamocowana bez lamp dodatko podlączonych robi czarne fotki.
No teraz to już zupełnie dziwne - bo moja lampa nie robi fotek tylko błyska

Dopiero jeden dwa pstryki wyzwolenia migawki na pusto powraca do normy.
czyli że jak? po czasie czy jeszcze coś?

Większośc ludzi jak ma problemy to siedzą cicho i dumają lub zakupuja inny sprzęt. A ja jestem dociekliwy.
tu na pewno nikt cicho nie siedzi.. i my też dociekliwi jesteśmy..

Moje lampy słabe bo słabe 45w pez problemu działają po założeniu wyzwalacza na podczerwień o którym też pisałem. Wyzwalają się też kabelkiem. Pozostał tylko ten problem, że jak na chwile włączyłem i wylączyłem lapy to lapa użyta w trybie ETTL nie rejestruje prawidłowego naswietlenia tylko czarne . Następna fotka jest ok. Wielkie dzięki. Te lampy tak działają w tym trybie .Pewnie te drozsze z regulacjami odpalane nadajnikami i odbiornikami działaja poprawniej. Ja chciałem dążyć do tego, że skoro działa na manualu niech to działa tak na automacie. A to cieszenie o którym wspomniałem to w przenośni smuci mnie takie załatwienie "pozbyli sie klienta" . Mam swoje lata i pewnie dlatego inaczej myślę.
mam prośbę - napisz tylko dokładnie co masz (nawet z linkami do stron gdzie kupowałeś) i jak to wszystko masz połączone bo teraz to zupełnie dziwnie to brzmi - lampy błyskowe mają moc w watosekundach Ws , Ty podajesz w Watach - nie wiemy czy mają regulację mocy itp.,
poza tym oprócz systemowych lamp wszystkie studyjne działa w manualu więc w automacie nie będzie - i choćbyś nie wiem co robił - poprawnie działać..