no to już więcej jest jasne - to co kupiłeś to niestety lampą studyjną nie jest (sprzedawca "trochę" przegiął z nazewnictwem) - prawdziwa nazwa to "żarówka błyskowa", nie ma niestety regulacji..
ale do rzeczy - na pierwszy rzut oka to właśnie masz problem z czasem ładowania i przedbłyskiem..

Cytat Zamieszczone przez Wlodas Zobacz posta
Odpalam aparat lampę i pstrykam jest ok. Na ustawieniach ISO200, f/13 , 125s. Lampa działa fotki ok.
Tylko czy aparat jest na Av czy na M, i jak jest lampa ustawiona (Ettl czy M) multi nie używamy..

Cytat Zamieszczone przez Wlodas Zobacz posta
Załaczam lampę lub 2 SDW 45M np tu link . http://www.e-cyfrowe.pl/fun-lampa-st...5m-p-2580.html z tej strony taka lampa jak moja. Nie przestawiając ani aparatu ani lampy na ETTL i jest czarna fotka z takimi samymi ustawieniami jak wyżej tylko dlatego że podłaczyłem lampę 45M. Nawet po wylączeniu jej jeszcze raz muszę na pusto zrobić pstryk lub dwa z lampa na takich samych ustawieniach bo jeszcze i tak po wylączeniu jest klatka na czarno pomimo ustawień i lampy na aparacie.
z tego co piszesz to wygląda że lampa jest w ettl ustawiona, chociaż nie pasuje mi to że z tego co piszesz że po wyłączeniu tych żarówek też jest czarne..