Pokaż wyniki od 11 do 20 z 52

Wątek: [50d + 24-70] Problem z ostrością zdjęć...

Widok wątkowy

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pinto Zobacz posta
    To polecam udać się do okulisty, bo ja widzę różnice nawet bez powiększania fotek.
    to ja proponuje uzyc mozgownicy.

w tej skali bez powiekszenia obraz ulega 10 krotnej redukcji i o jego jakosci nie decyduje szklo a glownie to w jaki sposob zostala dokonany resampling.
    a tutaj zostaje dokonany calkiem dziko.
    sciagnij download i porownaj . zobaczysz jaka ta roznica jest.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Wyspa Bahama Zobacz posta
    to ja proponuje uzyc mozgownicy.

w tej skali bez powiekszenia obraz ulega 10 krotnej redukcji i o jego jakosci nie decyduje szklo a glownie to w jaki sposob zostala dokonany resampling.
    a tutaj zostaje dokonany calkiem dziko.
    sciagnij download i porownaj . zobaczysz jaka ta roznica jest.
    ba , co ja pisze - nie 10 krotnej a przynajmniej 20 , 30 krotnej redukcji .
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    Panowie, a macie może doświadczenie w pracy 24-70/2.8 z puszką 5DmkII? Bo jak czytam o tym szkle, to tyle opinii, ilu użytkowników . Piszecie, że jest źle we współpracy z cropem, jak jest z FF?
    Od dłuższego czasu rozważam zamianę 24-105 na 24-70, a może tylko dokupienie tego drugiego. Moje 24-105 w pracy 5DmkII sprawdza sie wyśmienicie, jest ostre od F4 i trafia w punkt. Brakuje mi tylko trochę tego światła ale boję się, że umoczę i będę średnio zadowolony z przesiadki dlatego rozważam też posiadanie 2-ch szkieł.
    jesli masz 24-105 Z IS dobrze funkcjonujacy to po co wydawac kase na obiektyw mieszczacy sie w tym zakresie ogniskowych ?
    na 2,8 rozdzielczosc tego obiektywu spada. owszem da sie uzyc.
    ale stosujac IS masz przewage 2 do 3 ev o ile obiekt statyczny.

a jesli jest ciemno to i tak najlepiej wziasc stalke.

Na FF optycznie 24-70L jest cudowna - wrecz kapitalna , pod warunkiem ze trafia AF . ale watpie czy zobaczysz roznice jakosciowe na lepsze w stosunku do 24-105 , zdaje sie ze nawet formalnie w laboratorium 24-105 wykazuje wyzsza rozdzielczosc nie pamietam teraz.

W tym obiektywie placisz za jasnosc - tylko rozwiazanie z IS najczesciej choc nie zawsze jest tansze i lepsze.

uzywam z c5d2 - wlasciwie tylko kiedy musze , staram sie brac cos wygodniejszego a w warunkach skrajnego tropiku , albo w locie na spadochronie nie fotografuje - wytrzymalosc L ki nie jest najczesciej rzeczywiscie potrzebna.
    Ostatnio edytowane przez Wyspa Bahama ; 08-04-2010 o 13:57 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów