Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 52

Wątek: [50d + 24-70] Problem z ostrością zdjęć...

Coś już napisał

Domyślnie

Gdy patrzę na fotki z 24-105, to nie mam wątpliwości, że dobrze zrobiłem wybierając 24-70. Aberracja chromatyczna, jakiś dziwny bokeh - jak tu się podniecać takim obiektywem?
    5D MK II; 24-70L/2,8; 70-200L/2,8 IS

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Wyspa Bahama, mam wrażenie, że zamiast robić zdjęcia, zajmujesz się mało istotnymi testami. Trafiło Ci się walnięte szkło, a budujesz na nim teorię na temat ogółu. Już Ci kilka osób napisało, ze masz trefny egzemplarz, bo inny nie potwierdzają Twoich spostrzeżeń. A ja Ci napisze jeszcze, że chyba masz cos nie tak z monitorem, skoro na linkowanych przez Ciebie samplach, nie widzisz róznicy. Jest i to powazna, własnie na korzyśc 24-70.
    Albo daj to szkło do kalibracji, albo sprzedaj, przestaniesz mieć problem.
    masz bledne wrazenia

w zeszlym tygodniu zrobilem ok 3000 zdjec dobre 30-40 GB.

tutaj mozesz sobie zobaczyc niewielka czesc tego co robie m.inn. tregularnie :

http://sites.google.com/site/panosaurus2/ps02-1

watpie czy robisz wiecej .

testy sa dla mnie istotne jesli jestem z czegos niezadowolony i dlatego je robie . Ludzie opowiadaja niestworzone historie , a tak na prawde nie wiesz kogo sluchasz i czytasz.
    Kazde moja wypowiedz moge poprzec jakims dowodem.
    Nie ja wywolalem ten watek.
    ( np zdejcie za pomoca 28-105 zrobilem w kontekscie wypowiedzi , ze ten obiektyw nie pracuje z cyfra - nic podobnego , wynik jest porownywalny na aps-c z 24-70 L - to ta sama klasa jakosciowa przy kolosalnej rozpietosci cenowej )

B. czesto spotyka sie narzekania na ten obiektyw - czego dowodem jest rowniez autor tego threadu.

podeslij mi zdjecie ze swojego 24-70L na 24 i 70 mm na pelnej przyslonie robione na af w det fazy , wowczas skonkretyzujemy.

Ja w trudnych warunkach zdjeciowych robiac tym obiektywem przechodze rozczarowanie , w latwych to kazdy obiektyw sobie radzi.

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wyspa Bahama Zobacz posta
    podeslij mi zdjecie ze swojego 24-70L na 24 i 70 mm na pelnej przyslonie robione na af w det fazy ,
    Co to jest det faza?
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Zablokowany

Domyślnie

Co to jest det faza?
    det fazy to detekcja fazy
    w niektorych canonkach ( wspolczesnych chyba wszystkich dslr ) masz jeszcze do wyboru detekcje kontrastu.

Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Tak sobie mysle i mysle i nie wiem po co mam podsyłac Ci moje zdjęcia? Zebym się nagle dowiedział, że mam problem z obiektywem?
    Ja nie mam, to Ty masz ze swoim. Gdybym ja miał problem z moim, sprzedałbym go i kupił inny, co już polecałem zrobić.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.

---Moje zdjecia na FB---

Zablokowany

Domyślnie

Tak sobie mysle i mysle i nie wiem po co mam podsyłac Ci moje zdjęcia? Zebym się nagle dowiedział, że mam problem z obiektywem?
    Ja nie mam, to Ty masz ze swoim. Gdybym ja miał problem z moim, sprzedałbym go i kupił inny, co już polecałem zrobić.
    jesli sprzedam wowczas o problemach z tym obiektywem bedzie pisal nie ktos o ksywie Wyspa Bahama o inna osoba - co to zmienia ?
    tez dasz mu rade zeby sprzedal ? :-D

Ja nie uwazam zebym mial obiektyw walniety.
    on jest typowy. Nie najlepszy do aps-c ( sa lepsze i tansze dedykowane dla aps-c) natomiast pod FF - POEZJA , trudno o lepsza alternatywe.
    Znajac wlasnosci obiektywu mozesz przedsiewziac odpowiednie kroki.

Ja tylko wyrazam dosyc krytyczna opinie na temat stosowania tego obiektywu z c50d - o to pyta autor i tam ma problemy i nie jest osamotniony.
    To bardzo nieodpowiedni obiektyw do aps-c , Albo inaczej mowiac nie dostajesz w aps-c tej jakosci , ktorej moglbyc sie spodziewac na podstawie ceny zakupu.

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Da__FreaK Zobacz posta
    Ode mnie juz bahamas dostal dawno ignora Nudzi mnie czytanie tego w kolko Tabelki, wykresy A tak apropo uzytkownikow, to pisalem juz to wczesniej. Na jednym forum juz nim zygali, dlatego u mnie ignor na wszelkie tabelki i wykresy juz dawno ma Wole pogadac z fotografem, a nie jakims`pro` spec labem, albo i nie daj boze wykletym inzynierem canona z walnietym 24-70
    U mnie to samo :grin:
    Ale co niektórzy jeszcze do tego nie dojrzeli...

Pozdrówka!
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    ... i dalej go karmią...
    Ostatnio edytowane przez dziobolek ; 09-04-2010 o 11:18 Powód: Automerged Doublepost
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dziobolek Zobacz posta
    U mnie to samo :grin:
    Ale co niektórzy jeszcze do tego nie dojrzeli...

Pozdrówka!
    ... i dalej go karmią...
    Ja też juz dojrzałem.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Kiedyś też sądziłem że zamieniając 24-105 na 24-70 zyskam "plastykę" i się zawiodłem. Owszem jest różnica, ale niewielka, widoczna tak od 30-50mm w górę. Lepiej do 24-105 dokupić tanie 50/1.4 bo daje znacznie lepszy efekt niż zamiana jednego zooma na drugi.
    No właśnie mam 50/1.4 i to moim zdaniem super szkiełko za tą kasę. Chyba jednak daruję sobię tą zamianę 24-105 na 24-70, bo jak już wielu pisało, w moim przypadku to raczej kaprys .

Cytat Zamieszczone przez Wyspa Bahama Zobacz posta
    50/1,4 pracuje na 2,8 wysminicie na 1,4 marnie
    Oj toś się rozpisał, w wielu aspektach się zgodzę, w wielu nie, ale powyższemu mówię stanowczo NIE. Mój 50/1.4 na F1.4 spisuje się nadwyraz dobrze, byłem ogromnie zaskoczony bazując na wcześniej przeczytanych opiniach na temat tego szkła, że używalne jest od F2.0 w górę. Z moim 5DmkII działa znakomicie i mogę napisać z całą odpowiedzialnością, że jest ostre od F1.4, żadnego mydła nie ma. Może to ta magia FF.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Kolejny problem, z moich obserwacji wynika że na ogniskowej 24 mm mam FF, a na 70 BF..
    Załączam zdjęcia:

24mm:
    http://img707.imageshack.us/img707/7940/img4544j.jpg

70mm:
    http://img248.imageshack.us/img248/2869/img4547e.jpg
    Ostatnio edytowane przez endi_garnek ; 17-04-2010 o 15:20 Powód: Automerged Doublepost

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów