Gdy patrzę na fotki z 24-105, to nie mam wątpliwości, że dobrze zrobiłem wybierając 24-70. Aberracja chromatyczna, jakiś dziwny bokeh - jak tu się podniecać takim obiektywem?
Gdy patrzę na fotki z 24-105, to nie mam wątpliwości, że dobrze zrobiłem wybierając 24-70. Aberracja chromatyczna, jakiś dziwny bokeh - jak tu się podniecać takim obiektywem?
5D MK II; 24-70L/2,8; 70-200L/2,8 IS
masz bledne wrazenia
w zeszlym tygodniu zrobilem ok 3000 zdjec dobre 30-40 GB.
tutaj mozesz sobie zobaczyc niewielka czesc tego co robie m.inn. tregularnie :
http://sites.google.com/site/panosaurus2/ps02-1
watpie czy robisz wiecej .
testy sa dla mnie istotne jesli jestem z czegos niezadowolony i dlatego je robie . Ludzie opowiadaja niestworzone historie , a tak na prawde nie wiesz kogo sluchasz i czytasz.
Kazde moja wypowiedz moge poprzec jakims dowodem.
Nie ja wywolalem ten watek.
( np zdejcie za pomoca 28-105 zrobilem w kontekscie wypowiedzi , ze ten obiektyw nie pracuje z cyfra - nic podobnego , wynik jest porownywalny na aps-c z 24-70 L - to ta sama klasa jakosciowa przy kolosalnej rozpietosci cenowej )
B. czesto spotyka sie narzekania na ten obiektyw - czego dowodem jest rowniez autor tego threadu.
podeslij mi zdjecie ze swojego 24-70L na 24 i 70 mm na pelnej przyslonie robione na af w det fazy , wowczas skonkretyzujemy.
Ja w trudnych warunkach zdjeciowych robiac tym obiektywem przechodze rozczarowanie , w latwych to kazdy obiektyw sobie radzi.
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Tak sobie mysle i mysle i nie wiem po co mam podsyłac Ci moje zdjęcia? Zebym się nagle dowiedział, że mam problem z obiektywem?![]()
Ja nie mam, to Ty masz ze swoim. Gdybym ja miał problem z moim, sprzedałbym go i kupił inny, co już polecałem zrobić.
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
---Moje zdjecia na FB---
jesli sprzedam wowczas o problemach z tym obiektywem bedzie pisal nie ktos o ksywie Wyspa Bahama o inna osoba - co to zmienia ?
tez dasz mu rade zeby sprzedal ? :-D
Ja nie uwazam zebym mial obiektyw walniety.
on jest typowy. Nie najlepszy do aps-c ( sa lepsze i tansze dedykowane dla aps-c) natomiast pod FF - POEZJA , trudno o lepsza alternatywe.
Znajac wlasnosci obiektywu mozesz przedsiewziac odpowiednie kroki.
Ja tylko wyrazam dosyc krytyczna opinie na temat stosowania tego obiektywu z c50d - o to pyta autor i tam ma problemy i nie jest osamotniony.
To bardzo nieodpowiedni obiektyw do aps-c , Albo inaczej mowiac nie dostajesz w aps-c tej jakosci , ktorej moglbyc sie spodziewac na podstawie ceny zakupu.
Ostatnio edytowane przez dziobolek ; 09-04-2010 o 11:18 Powód: Automerged Doublepost
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."
---Moje zdjecia na FB---
No właśnie mam 50/1.4 i to moim zdaniem super szkiełko za tą kasę. Chyba jednak daruję sobię tą zamianę 24-105 na 24-70, bo jak już wielu pisało, w moim przypadku to raczej kaprys.
Oj toś się rozpisał, w wielu aspektach się zgodzę, w wielu nie, ale powyższemu mówię stanowczo NIE. Mój 50/1.4 na F1.4 spisuje się nadwyraz dobrze, byłem ogromnie zaskoczony bazując na wcześniej przeczytanych opiniach na temat tego szkła, że używalne jest od F2.0 w górę. Z moim 5DmkII działa znakomicie i mogę napisać z całą odpowiedzialnością, że jest ostre od F1.4, żadnego mydła nie ma. Może to ta magia FF.
R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty
Kolejny problem, z moich obserwacji wynika że na ogniskowej 24 mm mam FF, a na 70 BF..
Załączam zdjęcia:
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
24mm:
http://img707.imageshack.us/img707/7940/img4544j.jpg
70mm:
http://img248.imageshack.us/img248/2869/img4547e.jpg
Ostatnio edytowane przez endi_garnek ; 17-04-2010 o 15:20 Powód: Automerged Doublepost