żadnych problemów na 1.4
Panasonic FZ1000 *** Canon G3X *** Canon 500D
Było:C350D|C20D|C50D/C5D/CPro1/G1X m2
http://rafalfoto.y0.pl
Ja bym ten temat ujął inaczej - to jasne szkła nie lubią xxxD. Dlaczego - dlatego że jasne szkła to przeważnie minimalna GO a co za tym idzie wymagana jak najwyższa precyzja AF a tym niestety puszki xxxD nie grzeszą
![]()
Mam 450D, stałki Canona 50 1,4 i 35 1,4 (mam nadzieję że to wystarczająco "jasno" ;-) ). Jakoś robią zdjęcia.....i obiektywy po kalibracji trafiają na normalnych zdjęciach (i na tablicach testowych również). Jedyne kłopoty jakie miałem to z obiektywami "niecanonowskimi".
AF w xxxD nie jest tak dobry jak w serii XXD lub modelach jednocyfrowych. Ale to oczywista oczywistość.
Skąd ta opinia że body xxxD nie da się zdjęć robić ???
Pozdrawiam
KrisSz
Canon 450 D + Kit + C35L 1.4 + C 50 1.4 + C 70-200 L4 IS + 430 EX + Helios 44 58/2 + inne bambetle
Wczoraj miałem okazję pobawić się moim 350d ze stałką 50/1.4 i trafiał celnie...
Wszystkie korpusy lubią jasne szkła, a to dlatego, że ostrzenie zachodzi zawsze przy maksymalnie otwartej przysłonie. Koniec i kropka. W xxxD centralny punkt krzyżowy działa od przysłony 2.8... jeśli ktoś uważa że korpusy xxxD lepiej będą ostrzyć ze szkłami f/4 itp to jest w wielkim błędzie.
Pozdr.
Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...
Wszyscy lubią jasne szkła, xxxd też![]()