Pokaż wyniki od 1 do 10 z 48

Wątek: xxxd nie lubią jasnych szkieł

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez da_tomala Zobacz posta
    e tam bzdury jakieś z tym ostrzeniem w xxxd Ja nie mam żadnych problemów. Powiem nawet, że 450 -tka ma szybszy AF niż 5d i to jest fakt przeze mnie sprawdzony. Dziękuję
    Wow... To 450D jest aż tak dużo lepsze od 400D? Bo u mnie na 400D było w miarę szybko i czasami nie trafił, a na 5D szybko i celnie. Oczywiście dużo lepiej nie jest, ale różnicę na + czuć... 5D z pewnością lepiej radzi sobie z każdym obiektywem niż seria xxxD.
    Chyba masz dobre egzemplarze szkieł i body, a na kiepską piątkę trafiłeś...

Miasto
    Konstancin/Kołaczyce/Kraków

Domyślnie

Moze ktos powie ze ja nie mam wypasu w sprzecie, ale powiem ze zestawik jaki mam jest super i daje rade w wiekszosci warunkow. Z 40d moze lepiej dziala czesciej trafia ale do wybaczenia.
    A ligicznym sie byc wydaje ze 450d jest lepsze od 400d a gorsze od 50d itp itd. Inaczej nie byloby postepu tylko cofka.
    CANON EOS 450D + Canon 18-55IS + Canon 55-250IS + Canon 50 1,8 II + Sigma 18-200 DC OS + Nissin Speedlite Di622

Domyślnie

Jak radzi sobie rzeczywiście AF w aparacie najlepiej moim zdaniem sprawdzać na skrajnych punktach AF. Bo centralnie to można różnicy nie dostrzec. Miałem okazję popstrykać na 5dMkII i skorzystałem. Przepiąłem moją 85-tkę i bokeh pokazał się w całej - FF- okazałości i to było miłe doznanie. Kiedy natomiast przystąpiłem - jak to mam w zwyczaju - do łapania ostrości na skrajnych punktach AF to już 5d wymiękł. I to jeszcze łapałem na statycznych elementach!!! Może to dotyczyło tego egzemplarza? Nie wiem. Moja 450-tka dobija już do 59000 (tys) klapnięć i nie daje oznak, że to jej zmierzch. Jestem z niej zadowolony. Fotografuje reportaż a w chwilach wolnych koty W RUCHU i rzadko używam centralnego punktu AF. Planuje kadr wraz z uwzględnieniem miejsca, gdzie spodziewam się mieć ostrość. A tak po za tym to temat ten miał swój początek jak mniemam z powodu 01 kwietnia Moja odpowiedź - nie. Pozdrawiam
    Canon 450d + C85 f1.8 EF + C10-22 f3.5-4.5 EF-S+ C580EXII + Canon BG-E5 + Velbon Sherpa 600R + kilka kosztownych drobiazgów , oraz Pentax ASAHI + 28 f2.8+ 50 f1.4+ 135 f3.5

moje zdjęcia:

http://tomasziwanski77.digart.pl/
    http://plfoto.com/171218/autor.html

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Jak radzi sobie rzeczywiście AF w aparacie najlepiej moim zdaniem sprawdzać na skrajnych punktach AF. Bo centralnie to można różnicy nie dostrzec. Miałem okazję popstrykać na 5dMkII i skorzystałem. Przepiąłem moją 85-tkę i bokeh pokazał się w całej - FF- okazałości i to było miłe doznanie. Kiedy natomiast przystąpiłem - jak to mam w zwyczaju - do łapania ostrości na skrajnych punktach AF to już 5d wymiękł. I to jeszcze łapałem na statycznych elementach!!! Może to dotyczyło tego egzemplarza? Nie wiem. Moja 450-tka dobija już do 59000 (tys) klapnięć i nie daje oznak, że to jej zmierzch. Jestem z niej zadowolony. Fotografuje reportaż a w chwilach wolnych koty W RUCHU i rzadko używam centralnego punktu AF. Planuje kadr wraz z uwzględnieniem miejsca, gdzie spodziewam się mieć ostrość. A tak po za tym to temat ten miał swój początek jak mniemam z powodu 01 kwietnia Moja odpowiedź - nie. Pozdrawiam
    A próbowałeś z większą ilością szkieł z światłem poniżej 2.0 w ciemniejszych miejscach i obiektach oddalonych co najmniej o kilka m?
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merauder Zobacz posta
    A próbowałeś z większą ilością szkieł z światłem poniżej 2.0 w ciemniejszych miejscach i obiektach oddalonych co najmniej o kilka m?
    Pewnie nie próbował. Mam starą piątkę i zestawiając z 400D czuję różnicę w pracy AF na korzyść 5D, na różnych szkłach. ;-)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zaitsev Zobacz posta
    Pewnie nie próbował. Mam starą piątkę i zestawiając z 400D czuję różnicę w pracy AF na korzyść 5D, na różnych szkłach. ;-)
    nie mam problemów z AF nawet na ciemniejszych szkłach np canon 10-22 3.5-4.5 nawet na skrajnych punktach AF - łapie bezbłędnie.
    Canon 450d + C85 f1.8 EF + C10-22 f3.5-4.5 EF-S+ C580EXII + Canon BG-E5 + Velbon Sherpa 600R + kilka kosztownych drobiazgów , oraz Pentax ASAHI + 28 f2.8+ 50 f1.4+ 135 f3.5

moje zdjęcia:

http://tomasziwanski77.digart.pl/
    http://plfoto.com/171218/autor.html

Pełne uzależnienie

Domyślnie

nie mam problemów z AF nawet na ciemniejszych szkłach np canon 10-22 3.5-4.5 nawet na skrajnych punktach AF - łapie bezbłędnie.
    Pucha cud. ;-)

Coś już napisał

Domyślnie

trudno żeby UWA źle łapał jeżeli jego skala ostrości kończy się na jednym metrze (dalej już jest nieskończoność)

zrób to samo na np. teleobiektywie f/5.6, bo f/3.5 to nie ciemność...
    dwie puszki, dwa m42, s 70-300

Uprawnienia umieszczania postów