Cytat Zamieszczone przez dem Zobacz posta
Chleb i bułki też sobie pieczesz każdego ranka? Czy dajesz zarobić piekarzowi? A jak piekarzowi stłuką się okulary, a Ty będziesz optykiem, to jak myślisz komu on da zarobić, żeby nadal mógł piec te bułki, które zjadasz na śniadanie?
No wiesz, bułek nie umiem piec ani nie mam możliwości technicznych do tego. Gdybym umiał i miał możliwości i jeszcze bym widział w tym sens ekonomiczny to może bym tak robił.
Akurat samochód mogę sobie sam pomalować jak sobie coś lekko obetrę bo przy okazji jestem modelarzem i mam całe potrzebne wyposażenie (aerograf, kompresor itp.) i umiejętności też i chęć też więc jeszcze raz pytam po co mam dawać komuś zarobić parę stówek jak mogę zrobić sam i pieniądze zostaną u mnie ? Co innego jakbym sobie jakoś poważniej uszkodził auto.

Podobnie z uszkodzonym aparatem - jestem też elektronikiem oraz złotą rączką która niejedno coś naprawiała. W podobnej sytuacji jak tutaj opisana nie wahał bym się i zamiast wysyłać od razu do serwisu gdzie poszli by raczej prostą drogą wymian wszystkiego co uszkodzone sprawdził bym najpierw sam czy nie da się czegoś z tym samemu zrobić. A jak bym od początku widział, że sprawa nie jest warta wysiłku to albo bym wysłał do serwisu albo w ogóle dał sobie spokój.