Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Spadł mi Canon 40D....

Coś już napisał
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Jak pukniesz auto to też je sam klepiesz i malujesz na trawniku pod domem ?
    Jeżeli to jest delikatne obtarcie to pewnie że tak choć wiem, że nie będzie to raczej idealnie zrobione.
    Jeżeli coś mogę zrobić sam to dlaczego ma to dawać zrobić innym ?

7D + C10-22 + C17-55 + C70-300 + C100L macro + 580EX II + BG-E7

Coś już napisał

Domyślnie

Gdzie tam Canonowi do jakości Olympusa... Spadł mi ze statywu E-510 z kitowym obiektywem na podłogę (nie miękką trawkę) i nawet nie zajęknął, zero rysek, odkształceń. I teraz sobie myślę: co by się stało, gdyby spadł 5D MII z 24-70?
    5D MK II; 24-70L/2,8; 70-200L/2,8 IS

Bywalec Awatar _invictus
    Miasto
    Oświęcim

Domyślnie

pewnie nic, mi wypadł z plecaka (na beton) jak biegłem 30D+24-70. Obiektyw lekką ma ryskę, mechanika działa bez zarzutu, a aparat ma tylko na spodzie zdarty lakier - na żytniej nic nie stwierdzono że mu dolega 5d pewnie też by nie jęknął, choć i tak pewnie wiele zależy od szczęścia :]

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez klosz007 Zobacz posta
    Jeżeli coś mogę zrobić sam to dlaczego ma to dawać zrobić innym ?
    Chleb i bułki też sobie pieczesz każdego ranka? Czy dajesz zarobić piekarzowi? A jak piekarzowi stłuką się okulary, a Ty będziesz optykiem, to jak myślisz komu on da zarobić, żeby nadal mógł piec te bułki, które zjadasz na śniadanie?

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dem Zobacz posta
    Chleb i bułki też sobie pieczesz każdego ranka? Czy dajesz zarobić piekarzowi? A jak piekarzowi stłuką się okulary, a Ty będziesz optykiem, to jak myślisz komu on da zarobić, żeby nadal mógł piec te bułki, które zjadasz na śniadanie?
    Chyba się zagalopowałeś...
    Rozumiem twój tok myślenie jednak nie trafiłeś z nim za bardzo. Klosz007 napisał: "Jeżeli coś mogę zrobić sam..."
    Więc jak chcesz wbić tą szpilę to zrób to sensownie lub się ugryź w język.
    Pozdrawiam

Coś już napisał
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dem Zobacz posta
    No wiesz, bułek nie umiem piec ani nie mam możliwości technicznych do tego. Gdybym umiał i miał możliwości i jeszcze bym widział w tym sens ekonomiczny to może bym tak robił.
    Akurat samochód mogę sobie sam pomalować jak sobie coś lekko obetrę bo przy okazji jestem modelarzem i mam całe potrzebne wyposażenie (aerograf, kompresor itp.) i umiejętności też i chęć też więc jeszcze raz pytam po co mam dawać komuś zarobić parę stówek jak mogę zrobić sam i pieniądze zostaną u mnie ? Co innego jakbym sobie jakoś poważniej uszkodził auto.

Podobnie z uszkodzonym aparatem - jestem też elektronikiem oraz złotą rączką która niejedno coś naprawiała. W podobnej sytuacji jak tutaj opisana nie wahał bym się i zamiast wysyłać od razu do serwisu gdzie poszli by raczej prostą drogą wymian wszystkiego co uszkodzone sprawdził bym najpierw sam czy nie da się czegoś z tym samemu zrobić. A jak bym od początku widział, że sprawa nie jest warta wysiłku to albo bym wysłał do serwisu albo w ogóle dał sobie spokój.

7D + C10-22 + C17-55 + C70-300 + C100L macro + 580EX II + BG-E7

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów