Pokaż wyniki od 1 do 10 z 44

Wątek: C40D koszt wymiany migawki

Widok wątkowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JonathanStrange Zobacz posta
    Nie sądze żeby jakakolwiek usterka została u nas naprawiona jeśli sprzęt był kupowany w USA. Przy takim aparacie jak 40D i obecnym kursie dolara chyba nigdy bym nie zaryzykował.
    teraz nie ma sensu.
    ale dawno, dawno temu przy płatności karta policzyli mi kurs wymiany 2,08 $ a aparat wyszedł poniżej 2700 z kitem. Dla porównania w Fotojokerze był tego dnia w "promocji" za 4444zł

co do żywotności migawki - spójrz jak wygląda próbka badawcza na tej stronie z przebiegami migawek ?
    Ilu tam jest użytkowników dla 40D ? A ile tych aparatów W OGÓLE JEST ?
    Nie demonizujmy tego tematu. Żeby to miało ręce i nogi należałoby zrobić na canon-board obowiązkową ankietę:
    1 - czy masz 40D ?
    2 - jaki masz przebieg ?
    3 - czy migawka żyje ? Jeśli nie - o kiedy padła.

Inaczej w ankiecie wypowie się tylko np. 10 osób którzy mają negatytwne doświadczenia, reszta będzie siedziała cicho (żeby nie zapeszyć ) i wyjdzie że 100% aparatów pada przy małych przebiegach. <lol>

Z góry mówię, ze ja testów przebiegu robić nie zamierzam bo
    Padnie to padnie, będę się zastanawiał.

Cytat Zamieszczone przez JonathanStrange Zobacz posta
    Póki co wciąż nie mogę się zdecydować czy zaufać temu systemowi. Bardzo podoba mi się to co on oferuje w swojej cenie.
    kup alfę. serio. będziesz szczęśliwy :rolleyes:
    a czytając forum onanistyczne będziesz popadał w nerwicę a to, ze masz zły aparat a to, ze Twoje obiektywy winietują, a to, ze nie masz jasnych stałek....
    W Sony wszystko jest proste
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Drogis Zobacz posta
    Tak na marginesie: korzystam z 40D, który ma na liczniku ok. 105tys. zdjęć na pierwszej migawce. Musiałem ostatnio wyregulować w nim AF, ale poza tym aparat śmiga jak nówka.
    Bo 40D to dobry i piekielnie szybki aparat
    Wbrew tym wszystkim, którzy nim gardzą pokazując wyświetlacz.
    Bo wyświetlacz służy tylko do analizy histogramu, od reszty jest software
    Ostatnio edytowane przez Cluer ; 01-04-2010 o 13:29 Powód: Automerged Doublepost
    40D + BG-E2N + 16-35 + 50 + 85 + 70-200

Uprawnienia umieszczania postów