Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 44

Wątek: C40D koszt wymiany migawki

Domyślnie

More86 bardzo dziękuję za informacje. Jest to dla mnie sprawa kluczowa właśnie przy zakupie 40D.

Pozdrawiam

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Szczerze przyznam, ze się zdziwiłem

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez More86 Zobacz posta
    Aż musiałem zadzwonić i to sprawdzić
    Wytłumaczono mi iż migawka w 40D zawsze wymieniana jest za darmo jeżeli nie przekroczy 100k...
    Dzwoniłeś do Canon Polska czy do serwisu? Ja taką odpowiedz jak napisałem otrzymałem w zeszłym tygodniu z Canon Polska, dział techniczny.

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Do serwisu

Pytałeś konkretnie o 40D? Bo ja zadzwoniłem i zapytałem dokładnie o to co napisałeś wcześniej.

Początki nałogu

Domyślnie

Az sam chyba zadzwonie i zapytam jak to sie ma w stosunko do innych modeli aparatow - np. 5d czy 1d mk. II

Coś już napisał

Domyślnie

Tak, pytałem konkretnie o 40d bo taki posiadam i zawsze nurtowało mnie jak to wkońcu z tym jest. W internecie na forach są różne opinie na ten temat i w związku z tym chciałem się upewnić osobiście.
    Nawet zapytałem kilka razy: Czy mając przebieg 8000 i jeśli padnie mi przy np 10000 to wymiana jest gratis? Potem zapytałem czy to ma sens, skoro jedna osoba klepnie w ciągu roku 150tys () a inna 3-4tys w ciągu 5lat i tej pierwszej wymienią gratis, a tej drugiej nie bo nie ma gwarancji? Dostałem taką odpowiedź jak pisałem wcześniej.
    Może jeszcze ktoś chętny zadzwonić i się upewnić?
    Podaję numer do działu technicznego Canona: 00-80-022-66-67-67 (dziwny, ale na pewno działa)

Bywalec Awatar BRS
    Miasto
    Gród Kraka

Domyślnie

czyli jeszcze raz:
    jesli padnie migawka w 40d ponizej 100000klapniec to wymiana jest za free?
    a jesli padnie ta wymieniona ponizej 100000 to tez? i tak kolejna i kolejna?
    Zapraszam do oddania glosu na najlepsze zdjecie 2012 roku, bo kilka jest ciekawych
    http://www.canon-board.info/konkursy...oll-596-a.html

Domyślnie

Widze, że jednak dużo kontrowersji wokół tego tematu. Moim zdaniem tak powinno być, zwłaszcza w sprzęcie z trochę wyżej półki.

Coś już napisał

Domyślnie

Mi też wydaje się, że tak powinno być. W końcu jest to GWARANTOWANA ilość.

Domyślnie

kurde ostatnio znajomemu padła migawka przy 15.000 klapnięć i koszt wymiany po gwarancji 650zł...

więc nie wiem jakim cudem wymieniają migawkę za free jeśli nie przekroczy się 100.000 klapnięć...
    DwaCzarneEosy|SzkiełkoOkoŚwiecidełko

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów