Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Aparat dla debila

Początki nałogu Awatar Hellfire
    Miasto
    Koniaków

Domyślnie Aparat dla debila

Takich tematów było miliony zapewne, ale założę kolejny. Muszę kupić ciotce małpkę, ale w tym temacie kompletnie nie jestem na czasie. Wymagania jakie stawiam to tryb full auto (bo inny nigdy użyty nie będzie), duży wyświetlacz (bo ciotka z wujkiem już pierwszej młodości nie są i muszą dobrze widzieć swoje cudowne kadry), w miarę mały i poręczny, cena absolutnie nie przekraczająca 600zł (i bez propozycji typu dołóż 100zł i ten model będzie idealny po proszę). Ze swojej strony dodam, że liczba megapikseli, krotność zooma i firma mnie nie interesują. Pomoże ktoś?

Bywalec Awatar rostek andrzej
    Miasto
    Szczecin/Kraków

Domyślnie

Jeżeli aparat bez żadnych bajerów i prosty i budowa cepa, to przecież w pierwszym lepszym sklepie coś wybierzesz i każdy za tą kwotę będzie ok.

Trochę przesadziłeś z tytułem wątku nie sądzisz?

Miasto
    Koniaków

Domyślnie

Tytuł wątku przyciągnie uwagę. "Aparat dla cioci" nie brzmi tak dobrze Jak admin uzna, że przegiąłem to sam zmieni, a ja dostanę bana. Pierwszego lepszego nie chcę kupować, bo kilkoma kompaktami się bawiłem i niestety z niektórych jakość zdjęć była na prawdę tragiczna. Zapomniałem w pierwszym poście napisać, żeby jako tako optycznie i "matrycowo" się aparacik wyrabiał. Szumy olać, bo przy tych wielkościach matrycy są one standardowo ogromne wszędzie, ale żeby całokształt jakoś w miarę przyzwoicie wyglądał.

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hellfire Zobacz posta
    kilkoma kompaktami się bawiłem i niestety z niektórych jakość zdjęć była na prawdę tragiczna.
    ha, czyli jednak nie tylko cena!

niedawno (na gwiazdkę) rozwiązywałem podobny problem i przy podobnych założeniach. jakość i 'wyrabialność' aparaciku została zawarta w dwóch parametrach: minimalna przysłona f/2.8 (lub lepsza, bo większość tanich ma 3.1, 3.7, 3.9 itd. czyli ciemno i wychodzi tragedia) i szeroki kąt 28mm (lub szerszy, bo tanie mają z reguły 35mm lub więcej).

i najtańszy z ww. parametrami okazał się Nikon (he he :wink Coolpix S570:
    http://www.e-fotojoker.pl/product/ap...570-niebieski/

wtedy kosztował więcej, ale za to dziś jest już 'chwilowo niedostępny'. ale szukaj czegoś podobnego...

w każdym razie ten nikoś sprawuje się super, prezent sprawił wiele radości, a ostatnio usłyszałem od 'cioci': "to on też filmy kręci??? niemożliwe!"
    pozdro.,
    m.

Domyślnie

kup jakiegoś sony.

Sony ma taki marketing, ze nawet jak zdjęcie wyjdzie totalnie do d.... to klient i tak zawsze będzie obwiniał wszystko dookoła a nie swój super aparat.
    Przecież to SONY

Stwierdzona na podstawie doświadczeń sprzedawcy w FJ.
    Teraz kazdy buc z kasa kupuje lustrzankę i w większości przypadków jest to wlaśnie alfa
    40D + BG-E2N + 16-35 + 50 + 85 + 70-200

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cluer,
    z tym bucem przesadziłeś...
    Focę Canonem, ale nie uważam użytkowników Sony za buców.

Bywalec Awatar BRS
    Miasto
    Gród Kraka

Domyślnie

tez uwazam to za zbyt ostre okreslenie... niestety takie czasy
    ze teraz kazdy jest fotografem bo kazdy moze sobie kupic lustro
    bo kosztuja tyle co hybrydy 3-4lata temu.....

a co do tematu:
    ostatnio mialem w rekach cos takiego
    http://allegro.pl/item963847137_nowy...klep_a480.html
    i prawde mowiac pozytywnie bylem zaskoczony...myslalem ze jest zdrozszy a tu cena jak widze niewygorowna
    Zapraszam do oddania glosu na najlepsze zdjecie 2012 roku, bo kilka jest ciekawych
    http://www.canon-board.info/konkursy...oll-596-a.html

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hellfire Zobacz posta
    Tytuł wątku przyciągnie uwagę. "Aparat dla cioci" nie brzmi tak dobrze Jak admin uzna, że przegiąłem to sam zmieni, a ja dostanę bana.
    Podaj nr tel do cioci. Spytamy się jej, czy uważa że przegiąłeś nazywając ją debilem i to w temacie wątku... .
    Wg mnie powinno być Ci co najmniej głupio, ale nie wnikam jakie tam stosunki rodzinne między wami pasują i jak lubicie siebie nazywać.

Miasto
    Koniaków

Domyślnie

Debilem fotograficznym jest na pewno, więc myślę, że przegięcia nie ma wielkiego. A tytuł tematu sugeruje, że aparat ma być dla osoby kompletnie nie znającej się na robieniu zdjęć i nie jest personalnie do nikogo skierowany A co do aparatów to ostatnio kumpel dał mi swojego głuptoka, żeby zgrać z niego zdjęcia i wydrukować w labie. Jak obrabiałem to myślałem, że ten kompletny brak jakości jest spowodowany jego zerowym pojęciem o fotografowaniu. Dlatego też zrobiłem zdjęcia samemu (a fotografuję zawodowo, więc coś tam umiem) i... wyszło to samo. Moja komórka robi lepsze foty. Jakiś Panasonic to był i to wcale nie z tej najniższej półki cenowej.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Mnie tam uczono że "debil" to określenie poziomu inteligencji a nie umiejętności obsługi... no ale ja to truskawki cukrem...

Amator, dyletant, ignorant, laik, profan, zielony - troszkę ładniej brzmią.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów