I do tego stosunkowo uboga. Dobre rezultaty daje www.geizhals.atZamieszczone przez AGO
Zamiast googla wpisujac samo "preisvergleich" w googlu dostajesz niestety mase szmelcu.
I do tego stosunkowo uboga. Dobre rezultaty daje www.geizhals.atZamieszczone przez AGO
Zamiast googla wpisujac samo "preisvergleich" w googlu dostajesz niestety mase szmelcu.
"problem" z tym ze koncowka AT swiadczy o tym, ze serwis w austrii stoi i nie wiem czy deutsch-strony tez wywala.
Canon 350D | Sigma 15-30 3.5-4.5 EX Asp IF | Sigma 75-300 4-5.6 DL Super Macro | Tamron SP AF 28-75 XR Di
Fotografie: obiektywni.pl gorski.cba.pl
Skoro nie wiesz, to po co piszesz zamiast sprawdzic? Uwazasz ze nie wiem co pisze?Zamieszczone przez AGO
Servis jest hostowany w austrii, mozna wybrac czy ma szukac w Austrii, Niemczech lub na terenie calej europy.
no fakt lenistwo nic dobrego .. sprawdzilem i niemcy tez sa.
JEDNAK w googlu wywali sie takich serwisikow wiecej (np. idealo i 10 innych).
W kazdym trzeba szukac bo nie jest tak ze kazdy ma wszystkie sklepy a najtansze sa te male, niszowe ... niestety.
Canon 350D | Sigma 15-30 3.5-4.5 EX Asp IF | Sigma 75-300 4-5.6 DL Super Macro | Tamron SP AF 28-75 XR Di
znalazłem na podanych stronach dobre ceny na 20D . Czy jeśli kupię i podam dane do wystawienia FV to oni automatycznie odejmą od ceny te 16% podatku ?? Jeśli tego nie zrobią to jak można to będzie odzyskać ?
Sebastian
Nie zaplacisz 16 ale 22 w polsceZamieszczone przez net
+ wieksze koszty wysylki.
Musisz sie skontaktowac i powiedziec, ze chodzi o wsylke do PL bez VAT niemieckiego
wielkie dzięki
Odświeżę temat.
Czy znacie koledzy jakiś miejsce w Berlinie, w którym można kupić obiektywy, lampy i drobniejszy osprzęt do canona i nie przepłacić. W piątek się tam wybieram, a noszę się z zamiarem zakupu lampy błyskowej.
Kupując sprzęt foto w Niemczech i biorąc go na firmę, mogę odliczyć podatek ? jeżeli tak to w jaki sposób to się odbywa. Z góry dzięki info.
Musisz podać niemieckiemu kontrahentowi swój europejski numer NIP czyli NIP z PL na początku... on ma go obowiązek sprawdzić pod względem aktywności... następnie wystawia Ci FV WNT (Wewnątrzwspólnotowe nabycie towarów). Ty w księgowości wykazujesz od tej FV podatek należny i naliczony (te 2 wartości się sumują do zera) w związku z tym nie płacisz podatku, jeżeli sprzęt masz kupiony na firmę.
40D, 70-200L /f4; 17-40L /f4; 4GB pqi x100; 580EX; LowePro: Orion Trekker II - powoli ale jednak - marzenia sie spełniają!!