Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 44

Wątek: Wylecą ze szkoły za zdjęcia...

Początki nałogu Awatar Adso
    Miasto
    Skoczów, Bielsko-Biała, Cieszyn

Domyślnie

zdjęcia są fajne, ale bez rewelacji jakiejś, natomiast co do pozywania szkoły czy dyrekcji szkoły do sądu to zalecałbym daleko idącą ostrożność. Dziewczyny mają przed sobą jeszcze trochę nauki i zapewne maturę a z doświadczenia własnego wiem, że z nauczycielami nikt jeszcze nie wygrał, to się nie zmieniło od czasów kiedy ja chodziłem do szkół, są w stanie zagiąć jeśli się uprą więc zmiana szkoły i tak może okazać się nieunikniona. I zgodziłbym się z MM... dziewczyny same robią koło tego szum.

Domyślnie

Pisanie do szkoły dziesiątek maili czy innego rodzaju postów mija się z celem, tak uważam, dlaczego?
    Ano grono pedagogiczne to bardzo zamknięta grupa, która w większości składa się z ludzi o dużym stażu w zawodzie i jak to nauczyciele nie lubią jak im się coś narzuca bądź próbuje nakierować na właściwy zdaniem innych tok myślenia. Często takie zachowania dają odwrotny rezultat. Choć nie chcę być złym prorokiem, który widzi tylko ciemne strony naszej oświaty (wszędzie są perełki) ale niestety to raczej większość. . Dajmy sobie spokój a sprawa i tak nie będzie dalej się rozwijać bo dyrekcja nic nie może.
    pzdr
    "kto nie był buntownikiem za młodu, ten umrze świnią na starość..."

Bywalec Awatar galekeg
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Matura, jaki problem. Obecnie piszesz w szkole coś co przychodzi z zewnątrz a sprzwdza komisja okręgowa i nauczyciele ze szkoły nic do niej nie mają. Część ustna to parodia dawnej matury, więc jaki problem ze zdaniem.
    Osobiście nie wiem czy są to utalentowane i grzeczne dziewczyny "gnębione" przez system edukacyjny, czy sytuacja jest wręcz odwrotna i "cwane laski" szukają usprawiedliwienia niepowodzeń w szkole.
    Tak wiec bez poznania całej historii i tzw. otoczki, zajmowanie stanowiska jest pewnym ryzykiem.
    SMENAZENITPRAKTICA(1 rok nikon)CANONCANON DIGITAL x2

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez galekeg Zobacz posta
    Matura, jaki problem. Obecnie piszesz w szkole coś co przychodzi z zewnątrz a sprzwdza komisja okręgowa i nauczyciele ze szkoły nic do niej nie mają. Część ustna to parodia dawnej matury, więc jaki problem ze zdaniem.
    Osobiście nie wiem czy są to utalentowane i grzeczne dziewczyny "gnębione" przez system edukacyjny, czy sytuacja jest wręcz odwrotna i "cwane laski" szukają usprawiedliwienia niepowodzeń w szkole.
    Tak wiec bez poznania całej historii i tzw. otoczki, zajmowanie stanowiska jest pewnym ryzykiem.
    Zgadzam się całkowicie z drugą częścią wypowiedzi ale co do pierwszej to chyba niezupełnie. Nie wiem czy coś się zmieniło ale do niedawna można było ucznia nie dopuścić do matury.
    A tak przy okazji sobie myśle co by zrobili dzisiejsi zaściankowi nauczyciele gdyby mieli na przykład omówić twórczość wybitnego francuskiego malarza Gustawa Cuberta. A szczególnie obraz "Początek świata" To był dziewiętnasty wiek !!!

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez galekeg Zobacz posta
    Tez osobiscie nie wiem, ale skoro w artykule jest napisane: "Uczą się dobrze. - Mają mnóstwo zainteresowań - Marta Konarzewska, ich polonistka i była wychowawczyni nie może się nachwalić. - Znają nie tylko lektury. Także prozę Edgara Allana Poe, Dostojewskiego, Jelinek. Kiedy mówię: "Potworne, jak u Kafki", rozumieją doskonale, bo "Proces" też już czytały." To jest mozliwosc - ze to jednak są "utalentowane i grzeczne dziewczyny "gnębione" przez system edukacyjny"

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sławek Zobacz posta
    A tak przy okazji sobie myśle co by zrobili dzisiejsi zaściankowi nauczyciele gdyby mieli na przykład omówić twórczość wybitnego francuskiego malarza Gustawa Cuberta. A szczególnie obraz "Początek świata" To był dziewiętnasty wiek !!!
    No albo taki fresk "Stworzenie Adama" w Kaplicy Sykstyńskiej. Jakiś starszy facet w otoczeniu nagich osób w różnym wieku i różnej płci wyciąga dłoń do drugiego nagiego mężczyzny. I na dodatek ten gest ich dłoni - zgroza!
    Sądzę, że wg. niektórych osób nam współczesnych to ten Michał nie był Anioł.

Bywalec Awatar galekeg
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Nie wiem czy coś się zmieniło ale do niedawna można było ucznia nie dopuścić do matury.
    Niestety teraz uczeń łaskawie deklaruje czy chce zdawać maturę czy nie i nikt nie może zabronić mu próbować.
    SMENAZENITPRAKTICA(1 rok nikon)CANONCANON DIGITAL x2

Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

A pomyśleć że to
    http://upload.wikimedia.org/wikipedi...rbet_Sleep.jpg
    w końcu bardzo podobne, to dzieło sztuki i nikogo nie gorszy.

Początki nałogu Awatar Adso
    Miasto
    Skoczów, Bielsko-Biała, Cieszyn

Domyślnie

A pomyśleć że to
    http://upload.wikimedia.org/wikipedi...rbet_Sleep.jpg
    w końcu bardzo podobne, to dzieło sztuki i nikogo nie gorszy.

noooo...może i podobne, ale nie nie namalował tego uczeń LO... z tego co wiem, to "derekcja" nie miała zastrzeżeń do wszystkich półnagich zdjęć w sieci tylko do zdjęć uczennic tegoż LO, które to uczennice niby LO reprezentują, więc może niech się koledzy nie rozpędzają zbytnio w porównaniach. Również dlatego, że wspomniane zdjęcia nijak się nie mają do przytaczanych jako przykłady obrazów. Być może dziewczyny kiedyś będą najbardziej wziętymi fotografkami na świecie, póki co jednak, nie są nimi. Nie wiem też czy należy się zachwycać tym, że dziewczyny czytają książki, które kiedyś były lekturami obowiązkowymi. Wychodzi na to, że każdy, kto czyta coś więcej niż tylko Grocholę czy inne gnioty rodem wzięte z "Przyjaciółki" to już jest wyjątkowo zdolnym uczniem. Za niedługo lekturą obowiązkową będzie czytanie blogów w sieci.

Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Nie pamiętam czyje to słowa, ale kogoś znanego...
    "Albo chcemy wyhodować orły albo zasikane lękiem króliki"
    hodować znaczyło chyba kiedyś tyle co wychować.
    We Francji twórczość Curbeta omawia się w szkole średniej a u nas omawiając Szekspira pomija się to że Julia miała 13 lat.

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów