Strona 11 z 16 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 157

Wątek: EOS 5D - wrazenia

Domyślnie

Pitolisz Jarek Oj strasznie pitolisz. Pracowalem wieloma D2H i D100. Nie mialem na garniturach kaszy. Zgodze sie co do szumu , bo nie ma o co kruszyc kopii. Nikon jest gorszy, ale kasza..!? Jaka kasza do cholery...? pozdrawiam
    Acha - jedynym minusem D2H bylo te nieszczesne 4mln piksli. Ale nie kasza na miłośc Boską! Over.

Uzależniony
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Eh...To moze i ja się podzielę swoimi wrażeniami z "bliskiego spotkania"?
    W Berlińskim MM leżał niezauważalny i "wypalcowany" bez zera szacunku na zwykłej elektronicznej smyczy...Z dopietą "na sztywno" tandetną 50 - martwy jak kloc... No - 3459 E to kawał kasy...Ale po wlozeniu baterii i karty...pierwsze wrażenie: ten ekran - KINO DOMOWE!.Jest jakis przyjemniej większy dla dłoni i bardziej masywny od mojej 20!A i guziczków mniej bo i bez lampy i bardziej profi...Robię fotkę....Migawka - sama rozkosz!Po "szczekaniu" mojej 20 - to miękkie mlaśniecie - sama radocha!!!Wizjer - mnie ślepego na codzień uzywającego w 20 celownika kątowego z powiększeniem 1,5 - nie powalił - w zasadzie to samo.Ale - patrzyłem przezeń GOŁYM OKIEM!Czyli jakbym załozył swój kątowy....hmmm - JEST dużo!W guzikologii aparat nie różni sie od 20 - praktycznie niczym ale dużą frajdę daje podglądanie foty na takim dużym ekranie.Ja często korzystam z 8 calowego monitorka do oglądania efektów w trakcie focenia - ale toto - przewyższa mój amatorski podgląd!Różnic w samym foceniu - poza przemile miekką migawką - nie zauważyłem !WYRAŹNIE widac nawet na podglądzie i wiekszą rozdzielczość i FullF.Subiektywnie - zdjęcia wyglądały lepiej.Zaskoczyło mnie stopniowanie czułości - przejście z 800 na 1600 to nie jeden ruch palcem....Zmniejszenia szybkości z 5 do 3 kl/ sek też nie odczułem jako rażącego dyskomfortu.PODOBA MI SIĘ!Chcę go!To - najprawdziwsza lustrzanka!Nie miałem jej z gripem - choć przyglądając się 5 i 20 myślałem jak wredny jest Canon że nie pasują...Dodam tylko że w ciut odleglejszej Andorze pan przyjacielskim szeptem zaproponował mi te "proffesional body" za 2950 E....No cóż - matematyka jest nieubłagana - w Polsce sprzedają taniej...więc: VIVA CANON 5!VIVA POLONIA!!!

Początki nałogu Awatar TOPOL
    Miasto
    Tarnów

Talking

Cytat Zamieszczone przez iczek
    Pitolisz Jarek Oj strasznie pitolisz. Pracowalem wieloma D2H i D100. Nie mialem na garniturach kaszy. Zgodze sie co do szumu , bo nie ma o co kruszyc kopii. Nikon jest gorszy, ale kasza..!? Jaka kasza do cholery...? pozdrawiam
    Acha - jedynym minusem D2H bylo te nieszczesne 4mln piksli. Ale nie kasza na miłośc Boską! Over.
    No, ale się przynajmniej zna na blurowaniu

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Zgodze sie co do szumu , bo nie ma o co kruszyc kopii. Nikon jest gorszy, ale kasza..!? Jaka kasza do cholery...? pozdrawiam
    Nie kasza tylko groch - Twoje słowa, z postu o 1D2.
    O! a to ciekawe. Za ile można kupić D2H na FV? W pracy nie potrzebuję 4 MPx, potrzebuję 8fps i available light (high iso).
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 09-11-2005 o 07:21
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

coś ciekawego, co znalazłem dzisiaj na forum dpreview.com
    Mimo iż widać, co zresztą sam wspomina, gościu jest cały anty-Canon i zna wszystkie jego wady chociaż go nie ma :-) to jednak zderzenie z rzeczywistością może sprawić zaskakującą niespodziankę
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    coś ciekawego, co znalazłem dzisiaj na forum dpreview.com
    Mimo iż widać, co zresztą sam wspomina, gościu jest cały anty-Canon i zna wszystkie jego wady chociaż go nie ma :-) to jednak zderzenie z rzeczywistością może sprawić zaskakującą niespodziankę
    Ten gosc, evinski, to cienki oszust. Podaje w kolejnym poscie przyklady, fotki, porownanie ISO3200 w D2X i 5D. W pierwszej chwili oniemialem, ale pozniej wpadlo mi do glowy sprawdzic EXIFa tej fotki z 5D z rzekomym ISO3200 i jak byk stoi: ISO 100.

Tak wiec cienki i do tego nieudolny oszuscik.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn_
    Ten gosc, evinski, to cienki oszust. Podaje w kolejnym poscie przyklady, fotki, porownanie ISO3200 w D2X i 5D. W pierwszej chwili oniemialem, ale pozniej wpadlo mi do glowy sprawdzic EXIFa tej fotki z 5D z rzekomym ISO3200 i jak byk stoi: ISO 100.

Tak wiec cienki i do tego nieudolny oszuscik.

W sumie na twoje posty postanowilem nie odpowiadac dopoki nie
    pokazesz chocby jednego swojego swietnego zdjecia, w ktorym
    wykorzystujesz (niezbedny w tym wypadku) spot lub 1/500 sync, ale tu zrobie
    wyjatek. Nazywasz kogos oszustem w oparciu o swoj lewy soft,
    ktory zle czyta EXIF. Zrobilem to samo i "jak byk" stoi ISO 3200
    (plik 5Dave.jpg - zdjecie zrobione w dniu wyslania postu).

Początki nałogu Awatar Krakers
    Miasto
    Bartoszyce

Domyślnie

nooo nieladnie PN uzywac softu nieswojego
    1 Ds mark III 17-40L . 24-70L, 70-200 IS 2,8 , 85f1,2 II 580EXII

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder
    W sumie na twoje posty postanowilem nie odpowiadac dopoki nie pokazesz chocby jednego swojego swietnego zdjecia
    Niestety w mojej karierze fotografa-hobbysty nie udalo mi sie jeszcze zrobic zdjecia, ktore uwazalbym za swietne :-P

w ktorym wykorzystujesz (niezbedny w tym wypadku) spot lub 1/500 sync
    Spot dosyc czesto, niezbedny nie, ale ulatwiajacy. Wiadomo, wszystko mozna jakos na okretke zrobic :-P .

Za to sync. 1/500s jeszcze nigdy mi sie nie przydala.

, ale tu zrobie wyjatek.
    O, dziekuje :-)

Nazywasz kogos oszustem w oparciu o swoj lewy soft, ktory zle czyta EXIF.
    RawShooter. Czyta dobrze.

Zrobilem to samo i "jak byk" stoi ISO 3200
    (plik 5Dave.jpg - zdjecie zrobione w dniu wyslania postu).
    Zdjecie nosi nazwe: daveye.jpg

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krakers
    nooo nieladnie PN uzywac softu nieswojego
    RawShooter. Legalny. Wszystkie programy jakie posiadam sa calkowicie legalne.

(ciekawe ilu forumowiczow moze to samo powiedziec)

Strona 11 z 16 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów