Strona 3 z 16 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 157

Wątek: EOS 5D - wrazenia

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    polecam forum Nikona jako przyklad, ze mozna dzielic sympatie do sprzetu jednej marki a przy tym tez do fotografowania. dlaczego tutaj tak nie bangla...? nie wiem
    Ja wiem...
    To dlatego ze wiekszosc forumowych Artystow (czyli tych co ladniejsze fotki robia i lepiej sie znaja na swietle, technikach fotografowania niz technikaliach sprzetowych) jakos szerokim lukiem omija nasz dzial Galerii (chociazby skomentowac czyjes, pokazac swoje, pokazac efekty co ciekawszych plenerkow).
    Milym wyjatkiem ostatnio byla grupka Arkanowa (ze tak Panow w skrocie nazwe) - choc plenerek poranny zrobili znienacka i cichaczem to przynajmniej ladne efekty pokazali

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

dokladnie.
    co ma czlowiek do jakosci zdjec kart testowych
    Ja jednak twierdze, ze testy to jednak trzeba umiec robic...

Fote karty testowej mozna zwalic na tyle samo sposobow co kazda inna... Albo nawet jeszcze gozej. Bo o ile krzywe kadry czy inne extrasy da sie wytlumaczyc "wizja artystyczna" albo slicznie wymajstrowac w szopie to klasyczna karta testowa jednak dokladnie wiadomo jak ma wygladac

Ot... Tez sztuka Co prawda blizej inzynierii jak malarstwa, ale zawsze cos...

Cytat Zamieszczone przez pn_
    Ja mysle, ze nic by nie powiedzieli, bo zauwazylem na zaprzyjaznionym forum, ze tam nie gada sie o Canonie nawet w jednej setnej tyle co tu o Nikonie. Generalnie to wydaje mi sie, ze to Canonierzy maja jakis niewytlumaczalny problem z istnieniem firmy Nikon...
    Odniosze jednak dokladnie odwrotne wrazenie... Sama lista watkow dotyczacych Canona jednak chyba jest tam przytlaczajaco wieksza jak tych ktore mozna znalezc tutaj o Nikonie. Wystarczy popatrzec ile postow produkuja w watkach o kazdej kolejnej puszce Canona (nie mowiac o innych systemach).

Choc wiesz... Taka refleksja usprawiedliwiajaca taki stan rzeczy mnie nachodzi...

Tak naprawde to ani my ani oni nie mamy jak pisac o puszkach Nikona zeby nawet wszyscy na raz tego bardzo chcieli. Nie ma o czym No ale moze wkoncu wyjdzie to D200... Kiedys...

Adnotacja: No i znowu offtop o nikonie
    ...

Bywalec Awatar esenpe
    Miasto
    Warmia

Domyślnie

i tez nigdzie nie jest napisane, ze to forum ma cokolwiek wspolnego z fotografia

zgadzam sie w 100%. polecam forum Nikona jako przyklad, ze mozna dzielic sympatie do sprzetu jednej marki a przy tym tez do fotografowania. dlaczego tutaj tak nie bangla...? nie wiem
    Nom... lubie czytac forum nikona, ostatnio wrzucilem tam pare fotek... ogolenie ludzie tam sa jakos mniej wrogo nastawieni do siebie, panuje tam zrozumienie i wyrozumialosc (sekta?) ;-) na canon-board nie odnosze takiego wrazenia.
    [OKO] - [20D | C18-55IS | C50 | S70-300APO | S600R | TAMRAC ]

Bywalec Awatar esenpe
    Miasto
    Warmia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Ja wiem...
    To dlatego ze wiekszosc forumowych Artystow (czyli tych co ladniejsze fotki robia i lepiej sie znaja na swietle, technikach fotografowania niz technikaliach sprzetowych) jakos szerokim lukiem omija nasz dzial Galerii (chociazby skomentowac czyjes, pokazac swoje, pokazac efekty co ciekawszych plenerkow).
    Milym wyjatkiem ostatnio byla grupka Arkanowa (ze tak Panow w skrocie nazwe) - choc plenerek poranny zrobili znienacka i cichaczem to przynajmniej ladne efekty pokazali
    Mysle ze regulamin umieszczania zdjec na forum jest malo efektywny, powinna byc mozliwosc umieszczania nie linkow a/lub samych fotografi w "img /img" i np: jezeli ktos by chcial pokazac nowe zdjecie moglby zalozyc oddzielny watek po to jest forum, a zeby zamieszczac nowe watki i tu nie ma sie co bac ze watkow bedzie zaduzo (bo na razie w dziele galeria jest ich za malo) bo to przeciesz watki ze zdjeciami.
    [OKO] - [20D | C18-55IS | C50 | S70-300APO | S600R | TAMRAC ]

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez king_nothing
    "ISO 50" pieknie dziala (wywolywalem ACR'em), obraz czystszy niz w 20d a przy tym bardziej szczegolowy. Wysokie czulosci tez b. ladne dla oka, przyjemnie sie oglada. Dla mnie 1600 to jak 640 w 20d.
    No dobra: co przegapiłem?
    Albo inaczej: czego nie rozumiem?
    Może nie będę szukał kupca na 20D, tylko zacznę się zagłębiać w instrukcję?
    Jarek

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOPOL
    No i dobrze piszesz. Nie mam najmniejszej ochoty na zmianę. Skusi mnie pewnie dopiero większa rozpiętośc tonalna matrycy... ( jak się pojawi...)
    A ja się cieszę, że 24-70 będzie znaczyło 24-70 a nie jakoś nie wiadomo co. Że w końcu będę miał swój podstawowy zoom, że nie będę wachlował szkłami, bo zachce mi się robić szerszy portret zaraz po totalu..
    Że 50mm to będzie 50mm, że na naprawdę szerokich szkłach będę miał perspektywę na jaką zasługuję a nie przerysowane i rozciągnięte boki od przyciętych 10mm...
    Jarek

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Popieram przedmówcę (przed...piszcę?). I dołożę jeszcze GO.
    Choć pewnie szybko 5d nie kupię

Początki nałogu Awatar TOPOL
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy
    A ja się cieszę, że 24-70 będzie znaczyło 24-70 a nie jakoś nie wiadomo co. Że w końcu będę miał swój podstawowy zoom, że nie będę wachlował szkłami, bo zachce mi się robić szerszy portret zaraz po totalu..
    Że 50mm to będzie 50mm, że na naprawdę szerokich szkłach będę miał perspektywę na jaką zasługuję a nie przerysowane i rozciągnięte boki od przyciętych 10mm...
    Ja do posiadanego aparatu (300D potem 20D) dokupiłem szkła, nie odwrotnie...

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOPOL
    Ja do posiadanego aparatu (300D potem 20D) dokupiłem szkła, nie odwrotnie...
    Topol, różnica jest taka, że ja już nie bardzo mam na jakie wymienić moje szkła :-P
    Czyli pozostaje wymienić aparat.
    Jarek

Bywalec
    Miasto
    Pomorze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    Wszedzie kusiciele cholera jasna
    Na szczescie moj na siebie nie zarabia wiec nie ma usprawiedliwienia

Na szczęscie nie stać mnie na wydanie 11-12 tyś zł. Mam problem z głowy, bo jak zacznie mnie być stać to będą duuużo lepsze modele. Pozdrawiam
    To forum jest beznadziejne

Strona 3 z 16 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów