Pokaż wyniki od 1 do 10 z 157

Wątek: EOS 5D - wrazenia

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar TOPOL
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Ehem, to w takie sytuacji ja mam sugestię, może głupią trochę... a może by tak nie zmieniać? :-) Przecież 20D to też kawał porządnego aparatu... zdjęcia robi obiektyw... a skoro obiektywy Ci idealnie pasują.. ;-)

No i dobrze piszesz. Nie mam najmniejszej ochoty na zmianę. Skusi mnie pewnie dopiero większa rozpiętośc tonalna matrycy... ( jak się pojawi...)

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOPOL
    No i dobrze piszesz. Nie mam najmniejszej ochoty na zmianę. Skusi mnie pewnie dopiero większa rozpiętośc tonalna matrycy... ( jak się pojawi...)
    A ja się cieszę, że 24-70 będzie znaczyło 24-70 a nie jakoś nie wiadomo co. Że w końcu będę miał swój podstawowy zoom, że nie będę wachlował szkłami, bo zachce mi się robić szerszy portret zaraz po totalu..
    Że 50mm to będzie 50mm, że na naprawdę szerokich szkłach będę miał perspektywę na jaką zasługuję a nie przerysowane i rozciągnięte boki od przyciętych 10mm...
    Jarek

Początki nałogu Awatar TOPOL
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy
    A ja się cieszę, że 24-70 będzie znaczyło 24-70 a nie jakoś nie wiadomo co. Że w końcu będę miał swój podstawowy zoom, że nie będę wachlował szkłami, bo zachce mi się robić szerszy portret zaraz po totalu..
    Że 50mm to będzie 50mm, że na naprawdę szerokich szkłach będę miał perspektywę na jaką zasługuję a nie przerysowane i rozciągnięte boki od przyciętych 10mm...
    Ja do posiadanego aparatu (300D potem 20D) dokupiłem szkła, nie odwrotnie...

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Topol, różnica jest taka, że ja już nie bardzo mam na jakie wymienić moje szkła :-P
    Czyli pozostaje wymienić aparat.
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Szczęściarz. Ja jeszcze kompletuję :sad:

Żeby nie było offtopic to podepnę link do 5D white papers
    http://www.robgalbraith.com/public_f...hite_Paper.pdf

Niezłe klocki. Skoro nie dali 45 polowego AF to mogli się wysilić i zrobić wszystkie punkty AF w obrębie fat spota czułe od f/2.8 a jak jest zobaczcie sami - strona 8.
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 25-10-2005 o 14:53
    the silence is deafening

Początki nałogu
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy
    Niezłe klocki. Skoro nie dali 45 polowego AF to mogli się wysilić i zrobić wszystkie punkty AF w obrębie fat spota czułe od f/2.8 a jak jest zobaczcie sami - strona 8.
    I tak większość ludzi korzysta ze środkowego punktu AF. Więc cała ta reszta to tylko w A-Dep sie przydaje.

Uprawnienia umieszczania postów