Ehem, to w takie sytuacji ja mam sugestię, może głupią trochę... a może by tak nie zmieniać? :-) Przecież 20D to też kawał porządnego aparatu... zdjęcia robi obiektyw... a skoro obiektywy Ci idealnie pasują.. ;-)Zamieszczone przez TOPOL
Ehem, to w takie sytuacji ja mam sugestię, może głupią trochę... a może by tak nie zmieniać? :-) Przecież 20D to też kawał porządnego aparatu... zdjęcia robi obiektyw... a skoro obiektywy Ci idealnie pasują.. ;-)Zamieszczone przez TOPOL
Zamieszczone przez muflon
No i dobrze piszesz. Nie mam najmniejszej ochoty na zmianę. Skusi mnie pewnie dopiero większa rozpiętośc tonalna matrycy... ( jak się pojawi...)
A ja się cieszę, że 24-70 będzie znaczyło 24-70 a nie jakoś nie wiadomo co. Że w końcu będę miał swój podstawowy zoom, że nie będę wachlował szkłami, bo zachce mi się robić szerszy portret zaraz po totalu..Zamieszczone przez TOPOL
Że 50mm to będzie 50mm, że na naprawdę szerokich szkłach będę miał perspektywę na jaką zasługuję a nie przerysowane i rozciągnięte boki od przyciętych 10mm...
Jarek
Ja do posiadanego aparatu (300D potem 20D) dokupiłem szkła, nie odwrotnie...Zamieszczone przez oskarkowy
Topol, różnica jest taka, że ja już nie bardzo mam na jakie wymienić moje szkła :-PZamieszczone przez TOPOL
Czyli pozostaje wymienić aparat.
Jarek
Szczęściarz. Ja jeszcze kompletuję :sad:Zamieszczone przez TOPOL
Żeby nie było offtopic to podepnę link do 5D white papers
http://www.robgalbraith.com/public_f...hite_Paper.pdf
Niezłe klocki. Skoro nie dali 45 polowego AF to mogli się wysilić i zrobić wszystkie punkty AF w obrębie fat spota czułe od f/2.8 a jak jest zobaczcie sami - strona 8.
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 25-10-2005 o 14:53
the silence is deafening
I tak większość ludzi korzysta ze środkowego punktu AF. Więc cała ta reszta to tylko w A-Dep sie przydaje.Zamieszczone przez gietrzy
Myśle że fotograf jest troche ważniejszy od obiektywu :-)Zamieszczone przez muflon
5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
:: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
:: Motywy wordpress
detal ;-)Zamieszczone przez sergi