Moim zdaniem to strasznie winetuje
no i brak mi kielszków do wódki :-P
Moim zdaniem to strasznie winetuje
no i brak mi kielszków do wódki :-P
EOS 50 I EF 70-200 4L I EF 17-40 4L I
Nie mówiąc już o skandalicznym braku samej wódki ;-) ;-)Zamieszczone przez Paradox
![]()
1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...
A skąd Wy wiecie, z czego Bartosz zwykł pijać?Zamieszczone przez bundy
![]()
Jarek
No fajna... a to na czym stoja te kieliszki to plexi, czy szyba na foliiZamieszczone przez bartosz108
Jakies 9 kg fotosprzętu i sporo chęci
Take nothing but pictures, leave nothing but footprints
Czarna plexi na dole i biała z tyłu.
A tak przy okazji znacie jakieś wskazówki do fotek z wylewaniem wody i wrzucaniem różnych owoców itp.
Czy 5D z czasem 1/200 można coś takiego zrobić?
Na 1/1000s wychodziły mi minimalnie poruszone.Zamieszczone przez bartosz108
Poczytaj
http://www.cyberfoto.pl/tematy-ogoln...ce-do-wody.htm
Trzebe było kupić lepszy aparat![]()
Gratulacje! Widzialem, ze sie czailes na 5D, witaj w klubie.Zamieszczone przez djtermoz
Nastepne kroki sa dosc proste - jakosc zdjec powala, zaczynasz
chorowac na super prime'y i konczysz z niezla ich kolekcja ;-)
I nie mozesz uwierzyc, ze kiedys 17-40 bylo dla ciebie wzorcem...
:-)
Super prime'y mam dwa: 50/1.4 i 135/2L i mi wystarczy. A 17-40/4L jest dla mnie nadal wzorem... przy f11, bo i tak nic innego/lepszego Canon do zaoferowania nie ma ponizej 24mm. Mysle ze sie dostatecznie nasycilem jesli chodzi o szkla.Zamieszczone przez snowboarder
Witam,
ostatnio u kolegi pobawiłem się 1DsMk2 i w końcu zrozumiałem dlaczego ta maszynka kosztuje 25k pln. Powalił mnie na kolana a mój 350D to teraz taka zabawka.
Czas więc podjąć męską decyzję i przesiąść się na FF - lecz jakoś na razie szkoda mi 25k pln (wolę zmienić samochód żonie) więc podjąłem decyzję o przejściu na 5D. W związku z tym mam parę wątpliwości związanych ze szkłami:
- 10-22 pójdzie do ludzi (bardzo mało używany) wraz z 350D
- 70-200/f4L na razie zostanie
- 24-70/f2,8L - ? no właśnie
Wygląda na to, że mała rekonfiguracja jest konieczna.
Zastanawiam się nad zmianą 24-70/f2,8L na 24-105/f4L - czy ktoś z was (użytkowników 5D) zmieniał szkła w ten sposób? Szeroki kąt na FF przy 24mm jest dla mnie OK. Nie jestem pewien co będzie przy 70mm. Większość moich zdjęć to portrety.
A jeżeli zmiana na 24-105 to co zrobić z 70-200? Zostawić czy też przejść na f2,8 + 2xtele czy też na 100-400L?
Czy ktoś się może podzielić doświadczeniami? Jak zachowują się 24-70 oraz 24-105?
dzięki i pozdrawiam
Canon 5D, EF 24-105/f4L, EF 70-200/f2,8L IS, TC2xII, Speedlite 580EX, SanDisk 2GB 133x, B+W UV 010 MRC, Velbon Sherpa 750n, Lowepro Mini Trekker AW + Tamrac Lens case
Co prawda nie wiem jak wypada 24-70/2.8 z 5D, ale jeżeli było ok. z 350D to ja nie zamieniałbym tego szkła na 24-105/4 - wiem co mówię bo mam tego jaśniejszego. Słyszałem też opinie że z FF jest on jeszcze lepszy. kolejny argument za pozostawieniem go to dublowanie zakresu ogniskowych. Masz 70-200/4 (lub zamienisz na f2.8) więc od 24 do 200 masz wszystko. Nawet w przypadku zmiany na 100-400 brak w zakresie 70-100 nie powinien stanowić problemu.
Canon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...