Fragment instrukcji do 622
"Lampa Di622 posiada bezprzewodowy system zdalnego wyzwalania błysku jako lampa sterowana (slave). Można robić kreatywne zdjęcia z różnym rodzajem oświetlenia z różnych kierunków. Lampa Di622 jest zsynchronizowana z błyskiem TTL wyzwolonym z lampy glównej (master) - wbudowana lampa aparatu, DI622 lub oryginalna lampa producenta aparatu zainstalowana na aparacie. Główna lampa musi być nastawiona na tryb TTL. Należy umieścić lampę główną (master) na aparacie i włączyć ją lub natawić aparat na tryb lampy tak aby włączała się zawsze wbudowana lampa błyskowa..."
Nissin 622 nie kosztuje 500 zł, ale 399 (Fotopanorama, Kraków). Wiem, bo byłem w tam sobotę. Polecam ten model i sklep.
I.
No przecież nic się nie stało sięDzięki temu temat został szerzej wyjaśniony
![]()
Ale pech. U mnie w Legnicy Nissin Di622 jest tylko 2 dwóch sklepach. W Fotojokerze za 488zł (czyli o wiele drożej, niż w ich sklepie internetowym), a w Rtv-Euro-Agd za 450zł. Mają jedną na stanie. Włączyłem, wciskam przycisk Pilot, a tu... nic. Nie błyska. W żadnym trybie. No i muszę czekać. Jest zamówiona nowa. Będzie jutro![]()
Jeśli można się podłączyć, mam takie pytanie, czy Nissin Di466 lub Nissin Di622 można sterować Transmiterem ST-E2 ? Czyli czy jest możliwość łączyć w grupy, sterować siłą błysku, tak jak z lampami Canona ?