kiedyś kręciłem wesela profesjonalnym canona, także nie jestem amatorem jeżeli chodzi o filmy... nie wiem, ale dla mnie aparat służy do robienia zdjęć a kamera do filmów![]()
kiedyś kręciłem wesela profesjonalnym canona, także nie jestem amatorem jeżeli chodzi o filmy... nie wiem, ale dla mnie aparat służy do robienia zdjęć a kamera do filmów![]()
Canon 40D+grip, Canon 24-70 f/2.8 L, Canon 70-200 f/2.8 L IS, Canon 100mm f/2,8 L IS Macro, Falcon 8mm Fish-eye, Canon 580EXII, Manfrotto 055XPROB + głowica 488RC2 + Tamrac Expedition 6
Zgadzam sie aparat służy do robienia zdjęć i na tym mi zależy.Filmów specjalnie nie kręcę, ot jakieś ujęcie na urlopie czy coś śmiesznego parę minut i do tego wstarczy chyba aparat bez kupowania kamery bo jak wspomniałem kamera mi sie kończy.A też i bez odkładania aparatu do torby, siegania po kamerę, uruchamiania.
No dobra.Jednak 7D. czy ktoś wie czemu Quick Time player nie umie odtworzyć filmów?
miałem ten sam dylemat.. zastanawiałem się na 7-ką, jej szybkością, bajerem a'la poziomica, mnogością AF (w porównaniu do posiadanej wówczas 40-ki) i MPx'lami.. zastanawiały mnie strasznie szumy i się ich wręcz obawiałem.. po otrzymaniu od siudyma sampli, obadaniu podobnych w sieci, obawy szumowe minęły, ale nadal nie byłem pewien czy aby chcę wydać 5k PLNów na aparat, kiedy dla mnie istotniejszym jest przyzwoita jakość zdjęć, dobry AF i w miarę szybki korpus.. ostatecznie zdecydowałem się na 50D i nie żałuję.. z jakości i szybkości jestem bardzo zadowolony, a zaoszczędzoną kasę przeznaczyłem na stałkę..
Mimo iż dr House został nakręcony 5DII, nie przekonuje mnie to do kręcenia filmów lustrzanką.. nadal mam małostkowe przeczucie, że niezbyt dobrze to wpływa na żywotność matrycy..
#
5D+BGE4 | 5DII+BGE6 | 28/1.8 | 50/1.4 | 85/1.8 | 135/2L | Helios 2/58 | Metz58AF2.. kupa stafu i brak czasu... przerobiłem: 40D | 50D+BGE2N | 24-105/4L | 18-55 IS | 55-250 IS | 17-55/2.8 IS | 100-400L | S150-500 OS | S300-800HSM | 430EXII...