Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Po 450D-7D/ 550D

Domyślnie Po 450D-7D/ 550D

Właśnie sprzedałem 450D i chciałem kupić 7D ale jak się naczytałem testów na optycznych i porównałem wykresy szumów na fotopolis i dpreview to sobie myślę,że 550 zrobię nie gorsze zdjęcia.W 7D tylko AF wydaje sie bezsprzecznie górować.Szybkich serii nie potrzebuję. Źle myślę?

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

7d został już praktycznie i teoretycznie przetestowany :-D, szum w 7d tak w praktyce nie jest taki straszny jak się niektórym wydaje , co do 550d poczekałbym na pełne testy i opinie użytkowników ale jeżeli nie jest Ci potrzebny dobry AF to ...

Domyślnie

No właśnie ten AF.Ale nabrałem obaw , że kupię aparat za 5 tys. a zdjęcia będą szumieć gorzej niż ze starego 450.

Coś już napisał Awatar elfi
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez brunerduschweine Zobacz posta
    No właśnie ten AF.Ale nabrałem obaw , że kupię aparat za 5 tys. a zdjęcia będą szumieć gorzej niż ze starego 450.
    Już gdzieś to pisałem, ale powtórzę: Na świecie 7D należy do najlepiej sprzedających się aparatów z tej półki cenowej, tylko u nas magiczna wiara w optyczne. pl...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Może 50D będzie jakimś kompromisem?

Domyślnie

50D byłby idealny ale nie ma filmów a mi się kamera kończy i na moje kręcenie wystarczy pewnie aparat.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    A co do wiary w optyczne to z rezerwą ale obrazki oglądałem na fotopolis i dprv gdzie niby chwalą
    Ostatnio edytowane przez brunerduschweine ; 29-03-2010 o 20:35 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez brunerduschweine Zobacz posta
    Właśnie sprzedałem 450D i chciałem kupić 7D ale jak się naczytałem testów na optycznych i porównałem wykresy szumów na fotopolis i dpreview to sobie myślę,że 550 zrobię nie gorsze zdjęcia.W 7D tylko AF wydaje sie bezsprzecznie górować.Szybkich serii nie potrzebuję. Źle myślę?
    A czego Ci brakowało w 450D?
    Jeżeli nie pasował kształt uchwytu / puszka była za mała - bierz 7D
    Jeżeli nie pasował AF i "teletombola" na bocznych punktach - takoż
    Jeżeli nie pasowała tylko rozdzielczość,szumy - bierz 550D
    Jeżeli nie pasował tylko brak filmów (+ j/w) - bierz 550D

zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Coś już napisał Awatar overseer
    Miasto
    Dublin, Irlandia

Domyślnie

a ja jakoś nie wierzę w filmy z lustrzanek :/ ja bym wziął 50D tak jak zaitsev pisał.
    Canon 40D+grip, Canon 24-70 f/2.8 L, Canon 70-200 f/2.8 L IS, Canon 100mm f/2,8 L IS Macro, Falcon 8mm Fish-eye, Canon 580EXII, Manfrotto 055XPROB + głowica 488RC2 + Tamrac Expedition 6

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez overseer Zobacz posta
    a ja jakoś nie wierzę w filmy z lustrzanek :/ ja bym wziął 50D tak jak zaitsev pisał.
    Też nie wierzyłem i nie chciałem wierzyć, ale trochę pooglądałem filmów i stwierdziłem, że żeby znaleźć kamerę, która oferuje tyle co xxxD z przyzwoitym szkłem i w odpowiednich rękach, trzeba zapłacić kilkukrotnie większe pieniądze. Nie wspominając o tym co wypluwa np. 5D2 ze stałkami. Co prawda nieco drożej, ale strzelam, że nawet w tej cenie ciężko będzie znaleźć taką fajną kamerę jak 5D2 z wymienną optyką... i całkiem przyzwoitym trybem robienia zdjęć.

A poleciłem 50D, bo o filmach mowy nie było... ;-)

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Jeśli filmy to kryterium to może poczekaj na następce 50D. Tyle tylko, że pewnie z datą premiery koszt będzie w granicach niecałych 4k. Różnica cenowa będzie w stosunku do 7D pewnie nie wielka, zakładając, że 7D jeszcze trochę zleci. Moim zdaniem 7D w Twoim przypadku nie jest złym wyborem.
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów