WSF = wielkopolska szkoła fotografii? pytam, bo byłem na ich stronie www i jakoś tak... kiepsko to wygląda.
WSF = wielkopolska szkoła fotografii? pytam, bo byłem na ich stronie www i jakoś tak... kiepsko to wygląda.
- Fajne zdjęcia robisz. Jaki masz aparat?
- Używam Nikona.
- Płoń heretyku!
Konkurencja też nieciekawie przędzie![]()
Przejrzałem strony poznańskich WSF i Akademii Sztuk Wizualnych, do tego warszawskiej Europejskiej Akademii Fotografii. Ogólnie to jest jeden wielki syf, z tymi stronami. Widać fotografowie nie zajmują się html'em![]()
adamek --> ale byłeś tam, warto? bo zastanawiam się nad czymś takim, może właśnie jako wstęp do studiów foto po polonistyce...
- Fajne zdjęcia robisz. Jaki masz aparat?
- Używam Nikona.
- Płoń heretyku!
Tak ostatnio zaczalem się zastanawiac, czy warto isc na taki:
http://www.widziecwiecej.pl/index-7.html
i taki:
http://www.widziecwiecej.pl/index-9.html
moze ktoś był. I ew, czy ktos byłby chętny na wspolne zapisanie się na następną edycję? A moze warto pojsc gdzie indziej w poznaniu?
Ja polecam Formaty, ale tylko podstawowy.
Jest konkretny, szybki, dużo informacji, dużo ćwiczeń, 2 plenery, fajna sprawa. Ja poszedłem juz z jakąś wiedzą więc pierwsze 2 zajęcia sie nudziłem (głebia ostrosci, złoty podział kadru, typy aparatów itp), potem już było ok.
Teraz moja dziewczyna (fotograficznie absolutnie początkująca, ale że ma canona to ma dostęp do całkiem fajnej szklarni (mojej)) jest na podstawowym i bardzo jej sie podoba.
Nie polecam w formatach zaawansowanego. Niczego sie na nim nie nauczyłem, był nudny i niedopracowany, w porównaniu do pierwszego.
6DII + 17-200/2,8L
dzieki, zajrzalem na ich stronke, ale wg rozpiski tego CO jest na kursie to srednio mnie kreci. mam wrazenie jakby to byla dosc tradycyjna fotografia. moglbys jednak cos wiecej o tym kursie napisac? czytajac program ich kursu to mam wrazenie jakby prowadzili je nie zawodowcy, a raczej wykladowcy z ASP![]()
Prowadzi 3:
-pierwszy - po ASP, zawodowiec, robiłem z nim raz zdjęcia modelkowe i raz jakieś tam kotlety prawnicze, jako pomocnik :-D
- drugi - po filmówce - podobnie
- trzeci - nie wiem po czym i nie wiem czy z tego żyje, ale bardzo sympatyczny, specjalista od ciemni ;-)
A co do tego co na kursie, to fakt, jest też ciemnia, a PSa mało, ale PS jest na kursie obróbki czy jak to tam sie u nich zwie.
Ten kurs podstawowy jest w sumie z wszystkim - od historii fotografi, przez budowe matrycy, studio, plener, aż po ciemnie. Od A do Z, żebyś poznał wszystko a potem decydował co jest fajne a co nie.
Idź na Kościuszki, pogadaj, wydaje mi sie że doradzą bez naciągania na najdroższe kursy ;-)
6DII + 17-200/2,8L
dzieki![]()
A ja odświeże temat... Czy warto isć do szkoły policealnej na fotografię? Szczerze mówiąc, nie chce mi się płacić kolejnych 400zł za kolejną szkołę, więc szukam czegoś ciekawego, a ap edukacja coś tam ma w swojej ofercie, natomisat wielkopolska szkoła fotografii...to istnieje jeszce, bo stronka raczej nie?